Connect with us

Actualitate

Criminal în libertate lângă Lugoj. Familia victimei acuză procuratura de nepăsare, la trei luni de la omor

Publicat

în

RETIM

La aproape 3 luni de la o teribilă crimă care a îngrozit tot Banatul, familia victimei spune că anchetatorii s-au lăsat păgubași și nu încearcă să facă dreptate în acest caz. Marți, 2 iunie 2020, Alin Gheorghe Hodobaș, un bărbat de 39 de ani a intrat în curtea unchiului său, Constantin Gligor Daminescu, de 63 de ani, din Pogănești, înarmat, titra presa la acea vreme, cu o rangă și un cuțit. Cei doi s-ar fi luptat minute bune, iar bătrânul de 63 de ani a reușit să-l dezarmeze și să îl omoare pe tânărul de 39 de ani.

Varianta membrilor familiei este însă una total diferită. Spusele lor sunt susținute de documentele medicale rezultate în urma autopsiei cadavrului victimei. Sora bărbatului ucis spune că anchetatorii au neglijat complet cazul și vorbește despre o crimă cu sânge rece comisă de bărbatul de 63 de ani, nu de legitimă apărare.

“Ni s-a spus că este apărare, că a intrat cu ranga în curte și cu cuțitul, martorii spun că nici vorbă de așa ceva. Martorii au fost chemați din oraș, de la Timișoara, nu au nicio treabă cu cazul, n-au văzut nimic. Fratele meu a fost îmbătat, avea 3 virgulă alcoolemia. Când i-au dus pe atacator și pe un martor la detector, s-a descoperit că mint amândoi. Fratele meu a fost ucis, au fost zeci de lovituri, i-a tăiat bărbia, l-a nenorocit. Apărare e când îi dai una și mai apoi îl lași și fugi, el a fost măcelărit, iar criminalul e în libertate. Tot satul a avut de-a face cu criminalul, au fost oameni atacați, înjurați, toată lumea e revoltată și le e frică”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Ana Dumitrescu, sora victimei.

Dosarul, clasat în timp record

Lugojeanul.ro a cerut un punct de vedere de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, acolo unde se cercetează speța.

“Urmare a cererii dumneavoastră înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş în data de 31.08.2020, prin care solicitați informații privind stadiul anchetei în dosarul nr.296/P/2020, respectiv prin care solicitați un răspuns din partea instituției față de susținerile familiei victimei Alin Gheorghe Hodobaș constând în faptul că procurorul de caz nu ar fi luat în considerare detalii importante ale anchetei, în acest caz fiind vorba despre o crimă, nu despre legitimă apărare, 

            Vă comunicăm următoarele:

          – În dosarul la care ați făcut referire, urmărirea penală a fost finalizată în data de 07 august 2020, printr-o soluție de clasare dispusă în temeiul art.16 alin.1 lit.d C.pr.pen.

          – Nu putem da curs solicitării de a exprima un punct de vedere în legătură cu susținerile familiei victimei Alin Gheorghe Hodobaș privind cercetarea efectuată în cursul urmăririi penale, având în vedere imposibilitatea exprimării vreunei opinii asupra cauzelor cu care a fost sesizat parchetul, chiar în situația dispunerii unei soluții de netrimitere în judecată, întrucât procedura în acest caz este în continuare în curs de desfășurare, potrivit dispozițiilor Codului de Procedură Penală.”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Familia a pus la dispoziția publicației noastre atât certificatul medico-legal realizat în urma autopsiei, cât și plângerea făcută împotriva procurorului de caz. Din certificat reiese că pe corpul neînsuflețit au fost găsite 20 de leziuni externe de violență și 11 interne. 

Certificat medico-legal:

Plângere:

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Deșeurile periculoase se colectează SEPARAT de celelalte tipuri de deșeuri din gospodărie

Publicat

în

RETIM Ecologic Service SA și ADID Timiș informează cetățenii din zons 0 a județului Timiș că deșeurile periculoase se colectează separat de celelalte tipuri de deșeuri din gospodărie – reciclabile, reziduale și voluminoase. Astfel, deșeurile periculoase NU se pun în recipientele ridicate în sistem din „poartă în poartă” de către RETIM.

RETIM

Deșeurile periculoase se păstrează în gospodărie, nu se depun în recipientele de colectare a deșeurilor menajare sau pe domeniul public și se vor preda în cadrul campaniilor trimestriale de colectare.

CÂND SE ORGANIZEAZĂ CAMPANII DE COLECTARE A DEȘEURILOR PERICULOASE
În zona 0 a judeţului Timiş – localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Costeiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina – se vor colecta deșeuri periculoase în cadrul unor campanii trimestriale în perioadele:
• 1 februarie – 15 martie 2021
• 19 aprilie – 3 iunie 2021
• 12 iulie – 23 august 2021
• 11 octombrie – 22 noiembrie 2021

RETIM va anunța în prealabil datele la care se efectuează aceste campanii prin intermediul canalelor mass media și prin distribuirea de fluturași și afișe în fiecare localitate. De asemenea, toate primăriile locale sunt informate despre efectuarea acestor campanii și pot oferi detalii despre calendarul organizării acestora.

CARE SUNT DEȘEURILE PERICULOASE
DEŞEURILE PERICULOASE sunt:
⦁ ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase
⦁ ambalaje metalice care conţin o matrica poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte),
⦁ materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase
⦁ vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase
⦁ baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii
⦁ solvenţi, acizi, alcali
⦁ uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile
⦁ detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase
⦁ butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase
⦁ deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase
⦁ pesticide
⦁ deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

ATENŢIE! Deșeurile periculoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.)!
ATENŢIE! Nu se colectează în cadrul acestor campanii deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!

CINE poate preda deşeuri periculoase
Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar deșeurile periculoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare.

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro si www.adidtimis.ro/stiri.
De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Citiţi mai departe

Actualitate

Când vor fi finalizate lucrările la primul tronson din centrul orașului Lugoj

Publicat

în

Lucrările de reabilitare pentru primul tronson al centrului civic din Lugoj, ultimul cal troian lăsat de administrația Boldea, au fost oprite din cauza unor lucruri care nu au fost prevăzute în proiect. Primarul Claudiu Buciu a explicat ce probleme trebuie rezolvate înainte de reluarea lucrărilor.

RETIM

„În centru am oprit lucrările pentru că nu erau prevăzute branșamente la noile rețele, iar țeava de gaz era la 20 de centimetri sub pământ. Nici nu se putea pune beton, nu se putea tasa, nu se putea pune granit peste. Dar nu au luat în calcul toate aceste lucruri”, spune primarul Lugojului.

Claudiu Buciu a anunțat că a cerut și câteva modificări în proiect, a unor lucruri care nu erau potrivite, și a avansat un termen pentru finalizarea lucrărilor pentru primul tronson al centrului civic.

„Noi suntem în curs de autorizare. Lucrarea nu durează mult, dar durează autorizările pentru că e zonă protejată. Eu zic că vom începe lucrările de racordare în luna aprilie și durează o lună. Din luna mai, dânșii mai au de lucru trei-patru luni, nu mai mult! Am solicitat scoaterea din proiect a acelui beton amprentat și înlocuirea lui cu plăci de granit. Am renunțat la o fântână de ceață, care era foarte pretențioasă, înconjura ceasul electric și pulveriza o apă foarte fină. La ce calitate are apa la noi, ne trezeam că după o săptămână nu mai merge. Vrem o abordare simplă, durabilă și nu putem cheltui banii pe astfel de lucruri”, a mai declarat Buciu.

Citiţi mai departe

Actualitate

Șofer de lângă Lugoj, prins fumat și cu pliculețe de marijuana în urma unui control al poliției

Publicat

în

RETIM

În perioada 06-07.01.2021, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat pe principalele artere din județul Timis pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența  băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. 

În cadrul acțiunii au fost controlate 850 de autovehicule și au fost testate cu aparatul alcooltest 512 persoane. Au foat aplicate 115 sancțiuni  contravenționale și au fost reținute 28 permise de conducere, dintre care 16 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;

Un tânăr de lângă Lugoj a făcut-o lată cu această ocazie. În data de 07 ianuarie, polițiștii rutieri din Lugoj au oprit pentru control pe raza localității Criciova un autoturism condus de un tânăr în vârsta de 21 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive (THC). 

Asupra acestuia au fost descoperite 16 pliculețe de plastic ce conțineau substanța de culoare verde-oliv ce pare a fi canabis. Întrucât persoana a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” fiind sesizat totodată și BCCO Timișoara.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite