Connect with us

Actualitate

Criminal în libertate lângă Lugoj. Familia victimei acuză procuratura de nepăsare, la trei luni de la omor

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La aproape 3 luni de la o teribilă crimă care a îngrozit tot Banatul, familia victimei spune că anchetatorii s-au lăsat păgubași și nu încearcă să facă dreptate în acest caz. Marți, 2 iunie 2020, Alin Gheorghe Hodobaș, un bărbat de 39 de ani a intrat în curtea unchiului său, Constantin Gligor Daminescu, de 63 de ani, din Pogănești, înarmat, titra presa la acea vreme, cu o rangă și un cuțit. Cei doi s-ar fi luptat minute bune, iar bătrânul de 63 de ani a reușit să-l dezarmeze și să îl omoare pe tânărul de 39 de ani.

vodafone angajează

Varianta membrilor familiei este însă una total diferită. Spusele lor sunt susținute de documentele medicale rezultate în urma autopsiei cadavrului victimei. Sora bărbatului ucis spune că anchetatorii au neglijat complet cazul și vorbește despre o crimă cu sânge rece comisă de bărbatul de 63 de ani, nu de legitimă apărare.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

“Ni s-a spus că este apărare, că a intrat cu ranga în curte și cu cuțitul, martorii spun că nici vorbă de așa ceva. Martorii au fost chemați din oraș, de la Timișoara, nu au nicio treabă cu cazul, n-au văzut nimic. Fratele meu a fost îmbătat, avea 3 virgulă alcoolemia. Când i-au dus pe atacator și pe un martor la detector, s-a descoperit că mint amândoi. Fratele meu a fost ucis, au fost zeci de lovituri, i-a tăiat bărbia, l-a nenorocit. Apărare e când îi dai una și mai apoi îl lași și fugi, el a fost măcelărit, iar criminalul e în libertate. Tot satul a avut de-a face cu criminalul, au fost oameni atacați, înjurați, toată lumea e revoltată și le e frică”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Ana Dumitrescu, sora victimei.

Dosarul, clasat în timp record

Lugojeanul.ro a cerut un punct de vedere de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, acolo unde se cercetează speța.

“Urmare a cererii dumneavoastră înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş în data de 31.08.2020, prin care solicitați informații privind stadiul anchetei în dosarul nr.296/P/2020, respectiv prin care solicitați un răspuns din partea instituției față de susținerile familiei victimei Alin Gheorghe Hodobaș constând în faptul că procurorul de caz nu ar fi luat în considerare detalii importante ale anchetei, în acest caz fiind vorba despre o crimă, nu despre legitimă apărare, 

            Vă comunicăm următoarele:

          – În dosarul la care ați făcut referire, urmărirea penală a fost finalizată în data de 07 august 2020, printr-o soluție de clasare dispusă în temeiul art.16 alin.1 lit.d C.pr.pen.

          – Nu putem da curs solicitării de a exprima un punct de vedere în legătură cu susținerile familiei victimei Alin Gheorghe Hodobaș privind cercetarea efectuată în cursul urmăririi penale, având în vedere imposibilitatea exprimării vreunei opinii asupra cauzelor cu care a fost sesizat parchetul, chiar în situația dispunerii unei soluții de netrimitere în judecată, întrucât procedura în acest caz este în continuare în curs de desfășurare, potrivit dispozițiilor Codului de Procedură Penală.”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Familia a pus la dispoziția publicației noastre atât certificatul medico-legal realizat în urma autopsiei, cât și plângerea făcută împotriva procurorului de caz. Din certificat reiese că pe corpul neînsuflețit au fost găsite 20 de leziuni externe de violență și 11 interne. 

Certificat medico-legal:

Plângere:

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vitezomani taxați de polișiștii lugojeni într-un sat de lângă oraș

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Vineri, 30 iulie, în intervalul orar 08:00-11:00, polițiștii Biroului Rutier Lugoj au desfășurat o acțiune pe DN 6, în localitatea Jena, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

vodafone angajează

În cadrul acțiunii au fost controlate 50 de autovehicule, au fost efectuate 13 testări cu aparatul etilotest și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea limitei legale de viteză și 1 pentru depășire neregulamentară.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Totodată, a fost retras și un certificat de înmatriculare. Vor fi permanent organizate astfel de acțiuni pe drumurile județene întrucât cetățenii se grăbesc să ajungă la destinațiile alese pentru a-și petrece vacanța și nu conștientizează că deși se grăbesc timpul câștigat este infim raportat la consecințele grave ale nerespectării normelor rutiere.

În continuare recomandăm participanților la trafic să manifeste o atenție deosebită în trafic, întrucât orice clipă de neatenție face diferența.

Citiţi mai departe

Actualitate

Mai mulți lugojeni în trenul care a făcut 30 de ore, din Mangalia până la Timișoara

Publicat

în

IR 1991 are un parcurs total de 793 km care durează în mod normal 15 ore, însă în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unei vijelii, s-a rupt linia de contact pe magistrala 800. Trenul a staționat peste 9 ore și a ajuns la București Băneasa în jurul orei 9.30, în loc de 23.59. Și-a continuat apoi drumul spre Timișoara, dar la stația Valea Alba, locomotiva a fost declarata defecta la ora 16.13. A fost trimisă o locomotiva de ajutor, însă și ea a fost declarată defectă când a ajuns, la 17.30. Trenul a plecat până la urma la 18.52, cu o a treia locomotivă, arată opiniatimisoarei.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valea Alba este la 15 km de Drobeta Turnu Severin și mai aproape de Balota, zona celebra pentru dificultatea traseului. La ora 19.20 trenul ajungea la Drobeta Turnu Severin si avea deja 13 ore întârziere. La Caransebeș, oamenii au fost transferați într-un alt tren.

vodafone angajează

„A fost un coșmar. E incredibil că în 2021, când alții au trenuri care circulă cu sute de kilometri pe oră noi stăm mai mult de o zi pe tren. Eu am fost singur, dar au fost familii cu copii. Foarte greu! CFR-ul ar trebui să fie închis, pentru că pune în pericol sănătate și viața călătorilor. E pur și simplu o bătaie de joc”, ne-a declara Vasi, un tânăr din Lugoj care a călătorit cu trenul de coșmar.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Garnitura a ajuns la destinație, în Gara de Nord Timisoara vineri noaptea, după ora 0.00. În total, călătoria a durat aproape 30 de ore.

Citiţi mai departe

Actualitate

Restricții rutiere pe toate drumurile din județul Timiș

Publicat

în

Consiliul Județean Timiș anunță restricții de circulație (pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t), cauzate de condiții meteo deosebite, în perioada 29.07-31.07.2021, în intervalul orar 12:00- 20:00, pe întreaga rețea rutieră a județului Timiș.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Aceste restricții au fost instituite ca urmare a prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, respectiv pentru corelarea acestor restricții cu cele instituite pe drumurile naționale de către C.N.A.I.R., pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv prevenirea deformațiilor ce pot fi ireversibile, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile anunțate de către instituția abilitată.

vodafone angajează

Precizăm că masurile au fost luate în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43/1997, art.44, alin. (2) și (3), privind regimul drumurilor cu modificările și completările ulterioare, cu excepțiile prevăzute în aceasta.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Avarie majoră la o magistrală de apă. Mai multe cartiere lugojene rămân fără apă

Publicat

în

Mai multe cartiere nu au apă de loc sau vor avea o presiune foarte scăzută la robinete. Cauza este o avarie majoră la una din magistralele care alimentează orașul. Anunțul a fost făcut de primarul Claudiu Buciu.
„Avarie majoră pe una din magistralele de apă care alimentează Lugojul. Astăzi se va interveni pentru a face reparațiile necesare. Presiunea apei va fi scăzută în zona Stadion, zona Ștrand dar și în zona adiacentă străzii Nicolae Bălcescu. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, a anunțat primarul Claudiu Buciu

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

vodafone angajează

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite