Connect with us

Actualitate

Contrabandiștii de țigări din Lugoj, percheziționați de către polițiști și mascați

Publicat

în

Crama Aramic

Joi dimineața, polițiștii sprijiniți de lucrători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au descins la mai multe locații din orașul Lugoj. Acțiunea îi vizează pe cei care vând țigări de contrabandă în piață și în zona adiacentă acesteia.

Shopping City Timișoara

Polițiștii au confirmat pentru Lugojeanul că două dintre zonele vizate de acțiune sunt strada Țesători și respectiv Piața “Timișul”. Până la ora redactării acestei știri, nu existau informații despre rețineri sau alte măsuri pe care polițiștii să le fii luat.

RETIM

Acțiunea este în plină desfășurare la Lugoj. Vom reveni cu amănunte.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Cum va fi vremea în perioada următoare. Administrația Națională de Meteorologie anunță temperaturile minime și maxime

Publicat

în

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele două săptămâni vremea va fi schimbătoare în toată țara.

Crama Aramic

Astfel, după o perioadă cu vreme mai caldă decât este normal în decembrie, trebuie să ne așteptăm la zile friguroase și cu precipitații.

Shopping City Timișoara

ANM  – prognoză pentru Banat și Crișana

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în Banat, până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea o tendință de creștere semnificativă, de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12…13 grade Celsius. Sunt valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcire, până înspre 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5…6 grade, iar a celor nocturne, 0 grade. Aceste temperaturi se vor menține până la sfârșitul intervalului prognozat.

RETIM

Probabilitatea de precipitații va fi, în general, ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

În Crișana, prima săptămână din interval vine cu valori în creștere și cu o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit. Media maximelor va urca de la 8…9 grade spre 12…13 grade, iar cea a minimelor nu va coborî sub 6 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

ANM – prognoză pentru Transilvania și Maramureș

În Transilvania, până în jurul datei de 10 decembrie valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi în creștere, de la medii ale maximelor de 5 grade, spre medii de 12…13 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4…5 grade, iar a celor nocturne în jurul a -2 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în 8 decembrie, în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

În Maramureș, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 6 grade spre medii de 10…11 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de -2 grade.

ANM – prognoză pentru Moldova

În Moldova, în prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1…2 grade spre 10…11 grade, iar cea a minimelor, de la -2 grade, până la 4…5 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 13 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5 grade.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

ANM – prognoză pentru Dobrogea

În Dobrogea, în prima jumătatea a intervalului, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 6…7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, până la 8…9 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la 3…4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales în a doua jumătate a intervalului.

ANM – prognoză pentru Muntenia

În Muntenia, până în data de 11 decembrie, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 4…5 grade spre 12…13 grade, iar cea a minimelor va ajunge la  5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la 0…1 grad.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

ANM – prognoză pentru Oltenia

În Oltenia, valorile termice vor crește în prima săptămână din interval și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media regională a maximelor va urca de la 5…6 grade spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2…3 grade, până la 5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la -1…0 grade.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 10-12 decembrie și după data de 14 decembrie.

Citiţi mai departe

Actualitate

Mai mulți polițiști timișeni au fost avansați în grad. Trei ofițeri și doi agenți avansați și la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Astăzi, 05 decembrie 2022, la sediul Inspectoratului de Poliţie Județean Timiș, 76 de polițiști dintre care 34 de ofițeri și 42 de agenți, au fost avansați în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim, pentru merite și rezultate deosebite obținute în desfășurarea activității profesionale.

Crama Aramic

Din Lugoj, trei ofițeri și doi agenți au fost avansați în grad. Este vorba despre Cosmin Stoian și Darius Goloșie, de la comisar, la comisar șef, Alin Dascălu de la inspector, la inspector șef. Daniel Hegheduș, de la agent principal, la agent șef adjunct și Maria Elisei, de la agent șef adjunct la agent șef.

Shopping City Timișoara

S-au remarcat și poliţiştii sportivi, care au primit recompense pentru activităţile sportive desfășurate. Au fost înmânate diplome și cupe sportivilor care au participat şi câştigat locuri pe podium la concursurile de fotbal,tenis și TIR susţinute în perioada anterioară Zilei Naționale a României.

RETIM

„Întrucât profesionalismul se îmbină perfect cu umanitatea, în urma unui apel primit în data de 1 decembrie 2022, care anunța că fiica unui fost polițist din București avea nevoie urgentă de sânge întrucât suferă de cancer, la data de 2 decembrie a.c., 50 de polițiști s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara pentru a dona sânge. Conducerea I.P.J Timiș a apreciat foarte mult această mobilizare remarcabilă, donatorilor fiindu-le înmânate diplome în semn de apreciere”, transmite Biroul de presă al IPJ Timiș

Citiţi mai departe

Actualitate

Cea mai mare firmă de construcții din Spania reabilitează calea ferată Lugoj – Timișoara

Publicat

în

Crama Aramic

Cea mai mare firmă de construcții din Spania, Fomento de Construcciones y Contratas, cu subsidiară în România FCC CONSTRUCTION SA, a câștigat licitația pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată dintre Lugoj și Timișoara Est. Contractul a fost semnat de curând, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Shopping City Timișoara

”Încă un contract de 1,91 miliarde de lei, finantat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructură! Constructorul spaniol are la dispozitie 42 de luni (6 luni proiectare și 36 de luni execuție) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebes – Timișoara – Arad (162,19 km)”, a transmis ministrul transporturilor.

RETIM

Potrivit ministerului, cei 54,13 km ai sectorului de cale ferată Lugoj-Timisoara Est (Lotul 2) contructorul trebuie să execute următoarele lucrări:

-dublarea liniei de cale ferata,

-modernizarea statiilor Lugoj, Belint, Topolovat, Recas si Remetea Mare,

-modernizarea a 5 halte de calatori,

-modernizare a 14 poduri si 39 podete,

-montarea unor sisteme automate de semnalizare la 17 de treceri la nivel cu calea ferata,

-implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 si GSM-R) pe întregul traseu,

-constructia a 5 pasarele pietonale în statiile Lugoj, Belint, Topolovat, Recas, Remetea Mare,

-cconstructia a 2 pasarele pietonale în haltele Chizatau si Izvin,

-constructia unui pasaj superior în statia Lugoj (strada Banatului),

-montarea de panouri fonoabsorbante pe o lungime totala de 6.350 m.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ce se întâmplă la Lugoj cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Publicat

în

Crama Aramic

Precedate de un spectacol folcloric pe 30 noiembrie, evenimentele de Ziua Națională a României vor fi cele uzuale la Lugoj, pe 1 Decembrie. Programul începe la 9 dimineata prin constituirea dispozitivului militar și prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea pozițiilor în dispozitiv.

Shopping City Timișoara

La 9:30 se va intona imnul de stat al României, iar serviciul religios va urma intonării imnului național. Între orele 9:40 și 10 se vor depune coroane la monumentul Alfa și Omega din centrul orașului, acolo unde are loc de altfel toată desfășurarea evenimentului.

RETIM

La ora 10 va avea loc o scurtă defilare a detașamentului militar, iar ca încheiere, Ansamblul “Lugojana” va susține un program de dansuri populare.

Citiţi mai departe

Cele mai citite