Connect with us


Administrație

Colegiul Braniste, acest Vaslui al Lugojului

Publicat

în

scoalaCe trebuie sa se intample ca cineva sa ia vreo masura serioasa la Braniste? Intra 7 tipi in liceu, in mijlocul zilei, sar gardul, sar portarul, irelevant, bat un elev de il lasa tot sange si pleaca. Nimeni nu are nicio treaba, politia ia declaratii si directiunea se scuza, iar inspectoratul se sterge pe maini ca nu are nicio putere.

PMP

O saptamana mai tarziu, un tip intra in scoala, se ia de mai multe eleve, le injura, le bruscheaza, le bate de le sar capacele, tot agresiune se cheama. Nimeni nu se simte sa faca ceva, politia tot cu declaratii, directiunea se scuza cu jumatate de gura si inspectoratul se spala pe maini, nicio putere.

USR

O zi mai tarziu, trei elevi il bat pe un al patrulea, ajunge copilul la spital chilavit. Directiunea spune ca face ea ceva, ca le scade notele la purtare, ca pe ici, pe dincolo, inspectoratul nu raspunde la telefon, politia scrie declaratii de nu le mai stie numarul. Deja se creaza ceea ce americanii denumesc „pattern”, o schita a unor evenimente periculoase, repetate la nesfarsit.

Cine e de vina? Bineinteles, capurile care ar trebui sa pice sunt cele de sus, incepand cu directiunea, firma de paza, profesorul de serviciu de pe etajul la care a avut loc agresiunea. Dar cand toate sunt conduse de acelasi om, iar acel om parca a intrat in pamant, cine sa ia masuri? Nimeni, moment in care liceul se transforma intr-un mic Vaslui al Lugojului, in care, Doamne fereste, nu suntem departe sa vedem violuri, crime si alte orori. Exagerez? Poate ca da, dar cand se intampla, atunci va fi prea tarziu.

Chiar trebuie sa asteptam pana la un eveniment tragic de-a dreptul ca sa dam pe cineva afara?

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite