Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Cinematograful din Lugoj nu are autorizatie PSI! Pompierii nu au primit niciun act pentru avizare

Publicat

în

receptie cinematograf lugoj 17 aprilie 2014 foto lugojeanul (22)Date neliniștitoare ies la iveală la câteva săptămâni de la recepția clădirii cinematografului Victoria din Lugoj, în viitor Bela Lugosi, după ce, conform reprezentanților ISU Banat, locația nu a primit încă o autorizație PSI din partea pompierilor. Chiar dacă la recepție au fost prezenți peste 100 de lugojeni, pompierii nu au avizat locația până la această dată pentru buna funcționare din punct de vedere al siguranței, prevenirii și stingerii de incendii. Totuși, ca să îl poată folosi ca cinematograf, primăria Lugoj are șansa, în primele 6 luni de după recepție, să depună actele pentru avizul PSI, fără de care nu se pot desfășura activitățile uzuale ale cinematografului.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Până la această oră, primăria Lugoj nu a depus niciun act pentru a cere avizul PSI. Ultimele acte pe care reprezentanții primăriei din Lugoj le-au depus au fost cele de la începerea renovărilor, în anul 2012. De la recepționarea lucrării, aceștia au 6 luni la dispoziție să depună documentația, potrivit normelor în vigoare”, a declarat pentru LUGOJEANUL.ro plt. ajt. Aurora Marinescu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

Pompierii mai spun că nu este îndeajuns doar să fie depusă o documentație, clădirea la rândul ei fiind obligatoriu să se supună tuturor regulilor cu privire la siguranța în cazul unui incendiu. „Autorizația se obține dacă se respectă condițiile prevăzute în avizul PSI, care a fost adus în atenția constructorului și a beneficiarului în 2012, când s-au depus actele pentru modernizare. La final de lucrări se obține autorizația, după ce se respectă toate condițiile, inclusiv cea care prevede două căi de evacuare în caz de urgență”, a adăugat Aurora Marinescu.

Cinematograful din Lugoj a fost recepționat pe 17 aprilie, în prezența a peste 100 de persoane. La eveniment s-au prezentat sălile albastră și roșie, de 60 și respectiv 90 de locuri, dar și holurile, spațiul de la intrare și zonele grupului sanitar. De asemenea, participanții au avut ocazia să urmărească în premieră câteva proiecții video 2D și 3D, ocazie cu care s-au testat la capacitate maximă instalația audio și video din dotarea viitorului cinematograf.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-bannerA apărut „We are Happy in Lugoj”! LIKE&SHARE

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite