Connect with us
Winter in My Town

Actualitate

Cinci moduri de a verifica dacă un parfum este original

Publicat

în

Industria frumuseții a devenit un imperiu de miliarde de dolari. Numeroase branduri de machiaj, săpunuri și chiar parfumuri originale au apărut în întreaga lume, fiecare cu propriile revendicări atrăgătoare.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Având în vedere acest câmp de luptă competitiv al brandurilor și eticheta de preț orbitoare atașată, alți producători au făcut adaptări ale acestor produse și le vând la un preț relativ mai ieftin. Aceștia au idei de afaceri diferite – producătorii se oferă să vă reumple sticlele de parfum și vă asigură că este același cu originalul sau vă personalizați propriul parfum, asigurându-vă că ingredientul de bază este uleiul esențial folosit în parfumuri originale, pentru a le ajuta să își prelungească mirosul și rezistența. Poate suna grozav, dar dacă vă gândiți bine, oare chiar obțineți calitatea care v-a fost garantată cu aceste imitații, la prețul pe care l-ați plătit?

Iată câteva moduri de a determina dacă într-adevăr cumpărați parfumuri originale.

1. Verificați ambalajul

Cu orice produs, puteți determina inițial calitatea acestuia din modul în care este ambalat și etichetat. Pentru parfumuri originale, detaliile minore contează. Ambalajul din celofan al unor parfumuri originale este înfășurat strâns în jurul cutiei. Dacă celofanul este dezordonat sau se mișcă în jurul cutiei, este un semn că poate fi o imitație. Adezivii din ambalaj sunt, de asemenea, un factor important. Dacă există multă bandă sau lipici în interiorul cutiei de parfum, sau pe exteriorul acesteia, parfumul este probabil o făcătură. La deschiderea ambalajului, examinați și cutia. Orice marcă și producător de ultimă generație va folosi carton de înaltă calitate atunci când creează cutia pentru produsul lor. Ambalajul subțire semnalează un fals.

RETIM

2. Examinați etichetele

Citirea etichetelor brandurilor de pe ambalaj și de pe sticlă în sine nu este suficientă pentru a determina originalitatea parfumului. Fiți atent și verificați dacă imprimarea brandurilor sau a etichetei este uniformă. Numele de brand neuniform sau orice ortografie greșită pe ambalaj poate însemna că este un fals. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la detaliile de tipărire fine; codurile de bare pentru parfumuri originale ar trebui să fie în partea de jos a cutiei. Codul de bare arată, de asemenea, unde și când este produs parfumul (același parfum poate fi produs în locuri diferite și, prin urmare, poate avea coduri de bare diferite). Câteva exemple în acest sens: parfumurile fabricate în Franța au coduri de bare care încep cu 30-37, în Anglia începând cu 50, iar cele germane cu 400-440.

De asemenea, fiți atenți la print, dacă este decolorat sau nu; ați putea fi o victimă a decodificării. Decodificarea parfumului este atunci când informațiile care arată unde este destinat să fie vândut parfumul au fost șterse. De obicei, acestea sunt afișate unde este și numărul lotului și unde găsiți de obicei un autocolant cu țara de origine a parfumului. Când vi se vinde parfum decodificat, este posibil să vi se vândă parfum care este mai scump decât acolo unde este destinat să fie distribuit. Șansa ca un astfel de parfum „decodificat” să fie fals este aproape de zero, deoarece decodificarea unui produs fals nu are niciun sens.

3. Examinați sticla

Simțind sticla în mâini, puteți determina calitatea care a fost plasată în produs. Suprafața sticlei trebuie să fie netedă, fără bule, inscripțiile trebuie să fie precise, iar pe cutie nu trebuie să existe pete pe texte și logo-uri. Capacul ar trebui să se lipească strâns de sticlă și nu ar trebui să se desprindă ușor, dacă este răsturnat.

4. Priviți parfumul

Înainte de a pulveriza parfumul, uitați-vă bine la conținutul acestuia. Verificați dacă conținutul pare a fi clar. Parfumul original este întotdeauna clar, fără sedimente sau decolorări neobișnuite. Parfumurile mai ieftine tind să aibă un miros mai dulce în comparație cu alte parfumuri, deoarece sunt concepute pentru a fi potrivite persoanelor mai tinere. Parfumurile mai scumpe, pe de altă parte, au mai multe șanse să aibă mai multe niveluri de arome. Uleiurile esențiale folosite în parfumuri originale sunt împărțite în note de vârf, note de mijloc și note de bază. Notele de vârf le puteți mirosi imediat și pot rezista aproximativ o jumătate de oră, notele de mijloc se dezvoltă după o jumătate de oră și durează două până la patru ore, iar nota de bază este ceea ce rămâne pe piele la sfârșitul zilei. Parfumurile false prosperă și sunt mult mai ieftine de produs deoarece reproduc notele de vârf ale unui parfum și, uneori, notele de mijloc. Pentru a compara un parfum adevărat cu unul mai ieftin, vedeți cum miros ambele pe piele după două, patru și șase ore. Un parfum mai ieftin poate mirosi urât sau să nu aibă deloc miros.

5. Cercetați-vă parfumul preferat

Este important să cercetați ce componente, note, longevitate și alți factori importanți deține parfumul dvs. preferat. Nu toate exemplele menționate mai sus se aplică tuturor parfumurilor. O marcă cunoscută de parfumuri originale scumpe, de exemplu, este un parfum cu o singură notă, care nu este ieftin. De asemenea, este posibil să creați un parfum sofisticat care este ieftin. Puteți oricând să căutați informații pe site-ul web al brandurilor dvs. preferate sau site-uri de blog de încredere care fac recenzii ale parfumurilor.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Actualitate

Incidența la Lugoj a scăzut sub trei la mia de locuitori

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Incidența cazurilor de coronavirus la Lugoj a scăzut considerabil în ultima perioadă. Săptămâna trecută, au fost raportate 30 de cazuri noi de infectare în oraș. 

Două cazuri au fost anunțate duminică, raportate de pe ziua de sâmbătă, la Lugoj. Au fost cele mai puține de la începutul valului patru și până în prezent, în orașul de pe Timiș. Rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Potrivit autorităților, urmează ca unele restricții să fie îndepărtate, datorită numărului tot mai scăzut de cazuri noi. La nivel de oraș, rata de infectare era de 2,44/1000 de locuitori în Lugoj, respectiv 2,54/1000 de locuitori la nivel de județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO Mașină făcută scrum pe autostradă, nu departe de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

O mașină care circula pe autostrada dintre Lugoj și Timișoara a fost făcută scrump sâmbătă după-masa, după ce a fost cuprinsă de un incendiu. Pompierii sosiți la fața locului au găsit mașina distrusă de flăcări, în proporție de peste 90%. Incendiul la mașină a debutat în dreptul localității Petrovaselo.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime omenești. Pompierii au stins incendiul și au procedat la debarasarea drumului de mare viteză de epavă. Polițiștii vor încerca să stabilească modul în care a avut loc evenimentul rutier.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Becurile stradale cu LED ajung până în comunele îndepărtate de Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În timp ce la Lugoj administrația încă se chinuie să găsească o soluție pentru iluminatul public stradal, în satele de lângă Lugoj, chiar și în cele mai îndepărtate, locuitorii se bucură deja de iluminat cu becuri LED de ultimă generație.

Una dintre comunele unde vor apărea becurile de tip LED este Balinț, comună aflată la 16 kilometri de Lugoj. Aici, administrația locală a cumpărat o instalație completă de iluminat public, care constă în 288 de becuri, dintre care 150 de 45W și 138 de 30W, iar în preț intră și demontarea becurilor vechi și respectiv montarea celor noi.

Întreaga investiție a costat primăria din Balinț 448.519 lei, adică puțin sub 100 de mii de euro. Lucrarea are o garanție de trei ani.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Tânărul implicat în accidentul cu primarul, pedepsit suplimentar după ce făcut publică filmarea incidentului

Publicat

în

Nicu Benzar, tânărul care îl acuză pe primarul de la Bethausen că a frânat cu intenție ca să fie lovit din spate, este pedepsit suplimentar după ce a făcut public incidentul cu edilul comunei și a dat publicității o filmare din care se vede cum primarul frânează brusc, fără un motiv vizibil, în timp ce se afla în fața sa. În urma accidentului, polițiștii i-au ridicat permisul lui Benzar, pentru că nu ar fi respectat distanța față de autoturismul din față, condus de primarul Ioan Lihoni.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Nicu Benzar spune, însă, că marți seara, în 23 noiembrie, un polițist l-a căutat acasă și i-a cerut dovada pe care i-a înmânat-o, la locul faptei, spunând că a greșit ceva.

„A venit un agent de poliție de la Bethausen, la mine acasă și îmi cere dovada, că a greșit aseară dovada cu dreptul de conducere și îmi dă alta fără drept de conducere. Alin nu știu cum îl cheamă pe polițist, dar a fost trimis de Pervu”, spune Nicu Benzar.

Reprezentanții IPJ Timiș ne-au comunicat că în dosarul de la Bethausen s-au extins cercetările și pentru părăsirea locului accidentului și din acest motiv s-a procedat așa. „În urma verificărilor preliminare efectuate și a cercetării la fața locului s-a dispus extinderea urmăririi penale și cu privire la infracțiunea de părăsirea locului accidentului. Polițiștii continua cercetările pentru a stabili întreaga situație de fapt și luarea măsurilor în consecință”, transmite IPJ Timiș.

RETIM

Benzar spune că are înregistrări, cum a sunat la 112, iar în urma apelului a fost îndrumat să se prezinte la cel mai apropiat post de poliție, dacă nu sunt victime, ceea ce și făcut, după care s-a întors cu echipajul de poliție la locul accidentului.

Vă reamintim că în data de 21 noiembrie, pe data

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite