Connect with us


Best

Cea Mai Buna Pizza Din Lugoj, Ep. 5: De Longa

Publicat

în

PMP

Primul lucru care iti cade bine cand intri in noul local De Longa Bistro din Lugoj este designul. Localul e mic, are vreo 10 mese de toate, impartite intr-o camera mare, unde se afla si barul si o camera mai mica, mai retrasa. E amenajat cu extrem de mult bun gust, dar aici ati intrat sa cititi despre pizza, nu despre mese si scaune, asa ca lasam recenzia clasica pentru o data viitoare.

USR

La capitolul pizza, cei de la De Longa, care pana acum functionau la Stiuca, au peste 20 de feluri de placinta italiana, cateva dintre ele fiind fara sos de rosii, asa-numitele “bianco”. Noi am ales una bucata pizza prosciutto si una capriciossa, fara sosuri, pentru ca pe masa aveam deja ulei iute si un alt sos de chilli, care pareau destul de interesante.

Pizza a venit destul de repede, alaturi de bauturi. In doi, a costat 60 de lei tot pranzul, incluzand doua bauturi, o limonada la 7 lei si un Nada Colada la 8 lei, pizza costand 20 de lei prosciutto si respectiv 25 de lei capriciossa. Blatul pizzei e bun mai ales la crusta, care e crocanta si delicioasa. Toppingurile au fost destule, fresh si bine facute.

Ce nu ne-a placut atat de tare a fost faptul ca, la fel ca si la fosta locatie, in mijlocul pizzei blatul a fost o idee cam apos. Nu stim daca se intampla asta din cauza abundentei de toppinguri, insa daca asta e raspunsul, ideal ar fi ca bucatarii sa mai taie din ele. Less is more, mai ales in cazul pizzei, cum spun italienii.

Ca o concluzie, va recomandam sa incercati si voi noua pizza de la De Longa Bistro din Lugoj, ca sa va convingeti de la sine daca va place sau nu. O gasiti pe strada Anisoara Odeanu, la numarul 1, pe strada perpendiculara cu Bucegi.

Note:

Aluat: 3.5/5

Toppinguri: 4/5

Aspect: 5/5

Gust: 4/5

Pret: 3.5/5

Nota Finala: 4 din 5 

Clasamentul Cititorilor

Scrie in comentarii nota pe care crezi ca pizzeria vizitata o merita, bazata pe ultima ta experienta in cadrul localului, precum si cateva cuvinte prin care sa iti motivezi nota. La final de Tur, vom face un clasament special intocmit cu notele cititorilor!

Cea Mai Buna Pizza din Lugoj, Ep. 1: Pizzeria Ozana

Cea Mai Buna Pizza Din Lugoj, Ep. 2: Pizzeria Neon

Cea Mai Buna Pizza Din Lugoj, Ep. 3: Amarilis

Cea Mai Buna Pizza Din Lugoj, Ep. 4: Cuptoru’ cu lemne

4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Best

Cea mai buna inghetata (ambalata) din Lugoj

Publicat

în

PMP

Aici va spuneam cum a ajuns cea mai apreciata inghetata din America la Lugoj, mai exact la Kaufland. Inca ne mentinem parerea, ca e bine si corect ca au asemenea sortiment de inghetata a ajuns in orasul nostru si ca inca e la vanzare la magazin, fapt ce arata ca e cumparat si apreciat. Totusi, am gasit o inghetata ambalata care credem noi ca este si mai buna decat Ben&Jerry’s.

USR

Se numeste Helado Dulce de Leche de la Sol Mar, o firma care produce chestii doar pentru Lidl, pentru ofertele lor din Saptamana Iberica. Inghetata asta e foarte dulce, asa ca daca nu sunteti mari fani ai gustului extrem de dulce, nu o cumparati. E facuta din dulce de leche, asa cum ii spune si numele, care este un caramel dens si foarte puternic, facut din lapte.

Ca si consistenta, se apropie izbitor de mult cu cea a gelato-ului, ceea ce va va surprinde cel mai tare. E ideala ca desert servita simplu, sau de ce nu, alaturi de alte prajituri sau clatite. Costa 11,99 de lei si o gasiti pana la finalul lunii la Lidl, daca mai aveti noroc sa nu se termine. E delicioasa si e musai sa o incercati!

Cea mai buna inghetata proaspata din Lugoj o gasiti stiti voi unde.

Citiţi mai departe

Best

Saptamana Iberica la Lidl, ce am gasit interesant

Publicat

în

PMP

Cu mult curaj si clima data la maxim in masina, de parca eram intr-un avion, am pornit zilele trecute spre Lidl, acolo unde are loc Saptamana Iberica. Daca nu stiati, Lidl are periodic campanii cu produse din anumite zone ale lumii, denumite “Saptamana Iberica”, “Saptamana Scandinava”, Saptamana Americana” si asa mai departe.

USR

De aceasta data, la Saptamana Iberica, adica dedicata Spaniei, au fost mai multe produse care ne-au facut cu ochiul, insa ne-am decis asupra a patru dintre ele: jamon iberic, inghetata cu Dulce de Leche, chorizo si un suc natural din ananas, pepene, struguri si lamaie.

Sa le luam pe rand, incepand cu cele mai bune, adica jamonul si inghetata. Jamonul, la 16 lei sfertul de kilogram, nu poate fi chiar jamon iberico, dinala atarnat prin macelariile din Barcelona, pentru ca acela e mult mai scump. Totusi, la gust, e asemanator cu un jambon (a se citi „sonc de casa”) de calitate facut acasa, asa ca isi merita pe deplin banii. E usor afumat si uscat, asa ca merge de minune la platourile cu mezeluri sau pentru servit alaturi de un vin rosu de calitate.

Inghetata cu Dulce de Lechee, care e un fel de caramel mai gros facut din lapte, este probabil cea mai buna inghetata din cate am gustat la Lugoj. E dulce pana la refuz, dar are si o consistenta speciala, ca de gelato, fapt ce o face deosebita. Costa 12 lei jumatate de kilogram, dar merita banii, parerea noastra.

Am cumparat si chorizo, care e mezelul favorit al spaniolilor. Il pun in paella, in oua la micul dejun, in orice preparat posibil, pentru ca gustul iute si bogat da oricarei mancari o savoare aparte. 5,5 lei a costat si sincer, nu a fost la fel de bun ca ultima data cand la Lidl a avut loc Saptamana Iberica. Gustul a fost mai “linistit”, aroma nu la fel de intensa, parca ii lipsea ceva din aroma.

Cel mai neobisnuit la gust a fost sucul de ananas, pepene, struguri si lamaie. O combinatie nefireasca, care nu a fost neaparat rea la gust, dar de la care, la 10 lei sticla de 0,75 de mililitri, aveam alte asteptari. Macar e suc 100% din fruct, sau cel putin asa spun producatorii pe ambalaj.

Voi ce ati incercat de la Saptamana Iberica?

Citiţi mai departe

Best

Bunatati incercate la Lugoj, editia iulie 2017

Publicat

în

PMP

Luna aceasta a fost una la fel de bogata in chestii pe care le-am incercat, in premiera sau a mia oara, la Lugoj. Se pare ca preferatele au fost vinurile, dar si cateva dulciuri si minuni gasite pe la magazinele din oras. Fara sa o mai lungim, ca e cald si vrem la piscina, sa incepem turul!

USR

Fursecuri cu ciocolata si cocos de la Lidl, Saptamana Greceasca – Bune foarte moi, au mers la fix cu ceaiul lor de pere si caramel dimineata, vreo 9 lei cutia de 12 fursecuri;

Cappuccino Jacobs si Milka – gasite la magazinul de cartier, ieftine si cu gust bun, dar nerecomandate daca vrei sa bei un capucino cu adevarat bun;

Cozonac cu crema de cacao si alune Boromir – tot de la magazin de cartier, costa vreo 11 lei si e bun, desi se mai poate lucra la capitolul “cantitate de crema”;

Inghetata Mars si Bounty – luate de la OMV, ceea ce e o idee proasta, ca sunt foarte scumpe. Ca si gust, e ca si cand mananci un Bounty sau un Mars inghetat, deci bun de te lingi pe degete. Au fost 6 lei fiecare si le-am luat special pentru un review, nu ca ne era pofta…

Hamburger cu pui de la pocaitiil stiti deja, e 6 lei si e bun, orice ar spune nutritionistii;

Salata Eisberg cu dressing – combinatia preferata de vara, mai adaugi si o bagheta de la Kaufland, pe care o transformi in crutoane si gata, ai un pranz delicios la 6 lei;

Steak Black Angus – gasit la Kaufland, a costat vreo 30 de lei bucata din imagine si am scris pe larg despre cum sa o prepari sa arate asa. Acum au vita argentiniana, tot sub forma de steak, tot la vreo 90 de lei kilogramul;

Ice Wine Floare de dor – o minunatie de vin, cumparata din Selgros (ok, nu e din Lugoj, dar trebuia mentionat) si care te va da pe spate din start. Pretul e pe masura, 60 de lei sticla de 500 de mililitrii, dar gustul e… divin!

Rara Neagra de Purcari – un vin tare, cu gust intens si miros de toate fructele padurii, pe care sa il bei alaturi de o carne rosie, 35 de lei la Kaufland;

Somon cu legume la gratarincercat la J’adore, de departe cel mai bun somon din Lugoj.

Episodul anterior: Bunatati incercate la Lugoj, editia iunie 2017

P.S.: Observati va rog lipsa berilor sau a cidrului din editia iulie a acestui program televizat! Vin si cam atat. Oare incepem sa ne maturalizam?!

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite