Lugoj
Cea mai bogată localitate din România se află în județul Timiș, a învins Corbeanca și nu este Timișoara
Supermarket, școală, grădiniță, 4 biserici, pădure, baltă privată, o carmangerie, un producător mare de pantofi şi o firmă de transport. Cea mai bogată localitate din România e întinsă pe 20 de kilometri şi e la un pas de Timişoara. Dumbrăviţa e cea mai dezvoltată zonă periurbană, arată un studiu elaborat de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare.
Aici, cei care vin de la oraș găsesc o școală și o grădiniță nouă, dar și un parc pentru copii, dar şi cele mai scumpe locuinţe. Prețul unei case porneşte de la 90 de mii de euro şi poate ajunge la chiar 400 de mii de euro. În acest studiu, care plasează localitatea Dumbrăviţa pe primul loc în topul celor mai bogate din România, Timişoara este doar pe poziţia 10. În realizarea clasmanetului au fost luate în calcul suprafața medie, vârsta, numărul de autoturisme şi venitul locuitorilor.
Lugoj
Polițiștii lugojeni au prins doi contrabandiști cu mașina burdușită cu țigări
Polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au reținut doi bărbați (conducător auto și pasager) cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În fapt, la data de 12 septembrie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe drumul comunal dintre localitățile Coșteiu și Jabar, un autoturism condus de către un bărbat, de 41 de ani.
În urma controlului efectuat în interiorul mașinii, pe bancheta din spate, polițiștii au descoperit 24 de baxuri de țigări, reprezentând 264.000 de țigarete netimbrate, provenite din contrabandă, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului.
Totodată, asupra celor doi bărbați au fost descoperiți 840 de euro, 130 de lei moldovenești și 10.510 grivne ucrainene.
Bunurile (autovehiculul, țigaretele și banii) au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
În urma probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați, de 41 și 50 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Lugoj
Sărbătorim cinci ani de la inaugurarea Iulius Town alături de: Street FOOD Festival, The Motans, Moonlight Breakfast și Mădălina Pavăl Orchestra
Lugoj
Un tir încărcat cu lemne a făcut dezastru pe autostradă, în apropriere de Lugoj FOTO
UPDATE: În accidentul grav de circulație a avut loc joi pe autostrada A1, între Timișoara și Lugoj, conform surselor apropiate anchetei, a decedat Vago Ferenc, consulul ungar la București.
STIREA INIȚIALĂ: La data de 29 august 2024, un tir încărcat cu lemne circula pe A1 Deva-Nădlac dinspre Timișoara spre Lugoj, iar la un moment dat unul dintre pneuri ar fi facut explozie, fapt pentru care tirul a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, ulterior tirul intrând în coliziune cu alte două autovehicule.
În urma impactului, conducătorul auto, de 60 de ani, a decedat.
Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
Lugoj
ADR Vest anunță finanțarea pentru un sistem de bike-sharing și 25 de kilometri de piste de biciclete la Lugoj
Cunoscut în trecut drept „𝐎𝐫𝐚𝐬̗𝐮𝐥 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫”, 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐋𝐮𝐠𝐨𝐣, 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̗𝐮𝐥 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̗, 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐨 𝐫𝐞𝐭̗𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐩𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞te. Și asta, cu fonduri europene, printr-un proiect finanțat din Programul Regional Vest 2021-2027, prin care se va realiza o rețea de peste 25 de kilometri de piste pentru biciclete, care va conecta cartierele de blocuri, zonele industriale și cele centrale, precum și instituțiile de învățământ din oraș.
ADR Vest și Primăria Municipiului Lugoj au semnat contractul de finanțare pentru crearea acestor trasee interconectate pentru biciclete. În plus, Lugojul va avea, în premieră, un sistem de bike-sharing, iar proiectul include și amenajarea unor zone pietonale. În prezent, doar 12% dintre lugojeni mai folosesc bicicleta ca mijloc principal de transport.
„Orașele au nevoie de mai multe opțiuni pentru a reduce dependența de autoturismele personale. Prin Programul Regional Vest sunt disponibile peste 157 de milioane de euro pentru investiții în îmbunătățirea transportului public și promovarea modurilor de transport ecologice. Aceste investiții sunt esențiale (…) Transportul nemotorizat și activ poate transforma orașele, dar, pentru ca fondurile să fie utilizate eficient și pentru a încuraja utilizarea pistelor de biciclete, traseele trebuie să fie bine planificate, coerente și să ofere rute utile, cum ar fi cele către școli, centru, dar și către zonele periferice ale orașului. Este de asemenea important ca pistele să fie separate de traficul auto și pietonal, pentru a asigura siguranța utilizatorilor”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.
- Actualitateo săptămână în urmă
Ministerul Finanțelor propune măsuri radicale de austeritate. Primăria Lugoj ar putea pierde circa 800 de milioane de lei
- Educație3 zile în urmă
Cartea l-a făcut om mare. Orfan crescut în casele de copii, acum are două facultăți și este directorul unei școli
- Administrațieo săptămână în urmă
Cel mai vechi pod al Lugojului intră în lucrări pentru 6 luni. Localnicii trebui să ocolească chiar și 30 km, ca să ajungă acasă
- Actualitateo săptămână în urmă
Incendiu de vegetație lângă Lugoj: Pompierii se luptă să stingă flăcările, izbucnite în apropierea caselor VIDEO