Connect with us

Administrație

Cati kilometri au parcurs scuterele Politiei Locale Lugoj?

Publicat

în

20131024_11452425 iulie 2013, Lugoj, România. Într-un garaj situat peste drum de sediul Poliției Locale au fost aduse patru scutere, marca Kymco, la 12000 de lei bucata. Inscripționate cu însemnele polițiștilor locali și dotate cu sirene și lumini specifice, de culoare albastră, scuterele au fost inaugurate cu ocazia festivalului Rock pe Două Roți de pe 3 august. De atunci, au trecut aproape trei luni, iar polițiștii locali au făcut un bilanț în ceea ce privește utilitatea achiziției făcute în vară. Rezultatul?20131024_113847

Unul promițător, spun aceștia, fiecare scuter având în bord aproximativ 500 de kilometri, cu excepția unuia dintre vehicule, care are doar 350, acesta din urmă fiind „pilotat” de un șef al unui birou, care de obicei se deplasează la intervenții cu ajutorul uneia dintre cele trei autoturisme Dacia Logan MCV, de asemenea aflate în dotarea „localilor”. Scuterele sunt așadar, cel puțin pe timp frumos, un beneficiu major pentru tot felul de intervenții și activități. „Ne ajută foarte mult la turele cu bicicletele, care au loc lunar la Lugoj, dar și la intervenții în cartiere, pentru că la urgențe te poți deplasa mult mai repede pe ele dacă e trafic. Le folosim mai mult seara, când patrulăm prin oraș cu ajutorul lor”, ne-a declarat Dănuț Vâț, șef de serviciu al biroului de ordine publică din cadrul Poliției Locale Lugoj.20131024_113859

Cele patru vehicule pe două roți ale agenților locali sunt dotate cu motoare de 49 de centimetri cubi, au un rezervor de 8 litri și consumă până la trei litri la suta de kilometri. Acestea, alături de cele trei mașini de intervenție, sunt întreaga dotare a polițiștilor locali, care trebuie să asigure liniștea și ordinea publică într-un oraș cu peste 40 de mii de locuitori.20131024_114447

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite