Connect with us


Administrație

Cati caini fara stapan sunt la Lugoj si ce spun specialistii sa facem daca suntem atacati de o haita de maidanezi

Publicat

în

caini adapost free amely 2007 club lions danemarca 3000 de euro donatii 4 iunie 2013 lugojeanul (1)

RETIM

Chiar dacă la nivel național este o problemă serioasă, se pare că pe străzile oraşului nostru s-au mai rărit câinii vagabonzi, deoarece majoritatea lor sunt în grija adăpostului. În primăvara anului trecut, primarul Francisc Boldea a precizat într-o conferinţă de presă că problema maidanezilor a fost rezolvată în proporţie de 90%, lucru pe care din fericire l-a și respectat. La această oră, în cadrul adăpostului se află 222 de câini, dintre care 56 nu au fost castraţi, fapt care concluzionează că aceştia au fost abandonaţi în stradă de cetăţenii oraşului.

În aceste zile, echipajele Salprest au acţionat în cartierele Stadion I, Stadion III, Ţesători şi Cotul Mic pentru capturarea a 9 maidanezi de pe străzile oraşului. „În aceste momente, pe străzi mai sunt maxim 50 de câini, care urmează să fie aduși la adăpost și sterilizați. Problema este că nu vine lumea să adopte, pentru că astfel am scăpa definitiv de această problemă”, a declarat Mircea Ghera, director al Salprest SA.

Problema câinilor maidanezi a revenit în atenția opiniei publice după ce luni, un copil de doar 4 ani a fost omorât de o haită de patrupede în buricul capitalei. Dacă sunteți atacați de câini fără stăpân, „cel mai important este să nu vă speriați, să nu fugiți și să nu urlați la ei. Trebuie să vă păstrați calmul și să le dați acestora comenzi scurte și clare, pentru că dacă nu vor simți frică, nu vor ataca”, ne-a declarat Elena Balaj, președintele asociației „Free Amely 2007” din Lugoj, care are în grijă câinii comunitari aflați în adăpostul lugojean.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Lugojul rămâne fără Centrul de Informare Turistică

Publicat

în

RETIM

Ciuperca de pe malul Timișului, ridicată pentru a servi drept Centru de Informare Turistică, va fi demolată. Anunțul a fost făcut de către primarul Claudiu Buciu, într-o conferință de presă. Edilul a vorbit despre faptul că această clădire și-a dovedit inutilitatea de-a lungul anilor. În locul ciupercăi, pe malul râului vor apărea piste de biciclete și trotuare.

“Vom reamenaja malurile Timișului, între cele două pasarele pietonale. Vom construi piste de biciclete și zonă pietonală, totul pe fonduri europene. Infocentrul acela îl vom demola, în momentul amenajărilor. A fost zero ca utilitate pentru oraș. Turismul e important, dar promovarea se face altfel”, a precizat Buciu.

Viitorul centru de informare turistică va fi amenajat într-un spațiu deja existent, cel mai probabil undeva în centrul orașului. Ciuperca turistică a costat lugojul aproape 120.000 de euro, bani europeni.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojenii sunt invitați la dezbatere publică pentru construirea noului magazin LIDL

Publicat

în

Primarul Municipiului Lugoj intenţionează să organizeze o dezbatere publică în data de 10.03.2021, începând cu ora 14.00, cu tema “Planul Urbanistic Zonal (PUZ) –Construire supermarket LIDL și amenajare locuri de parcare în incintă, amplasare panouri publicitare pe teren și fațadă, amplasare totem, amenajare accese, împrejmuire proprietate, organizare de șantier, municipiul Lugoj, județul Timiș, str. Caransebeșului”.

RETIM

Dezbaterea publică se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință, respectiv platforma “Zoom Meetings”. Pentru accesarea platformei menționate vă rugăm să utilizați următoarele date:ID 4929674126 și parola: CLM2020

Documentațiile aferente pot fi consultate la avizier -ul instituției și pe site -ul Primăriei Municipiului Lugoj, (aici)

La dezbaterea publică sunt invitați să participe cetățenii municipiului Lugoj, presa locală, precum și orice persoană interesată.

Citiţi mai departe

Administrație

Avertizarea de la Primărie: Unele locuri de joacă pot pune în pericol viața copiilor

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, aduce la cunoștința cetățenilor că 10 complexe de joacă pentru copii din municipiu prezintă defecțiuni grave ale elementelor de joacă iar utilizarea lor poate pune viața copiilor în pericol.

RETIM

„Având în vedere aceste aspecte s-a procedat la sigilarea acestora și s-a solicitat supravegherea acestor zone de către Poliția Locală pentru a nu fi rupte benzile de delimitare și interdicțiile de utilizare. Este vorba de locurile de joacă din următoarele locații:1.Micro I2.Str. Astalaș -în spatele grădiniței3.MicroIV –centrala termică4.Parc G.Enescu –joc de lemn vechi5.Cartier I.C. Drăgan –Buziașului6.Parcul Gării7.Mondial Bocșei -Herendeștiului8.Stadion I9.Parc Ștrand10.Str. Făgetului –Spital Neuro. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă informăm că municipalitatea are în vedere înlocuirea acestor complexe de joacă cu unele noi, moderne, care să poată fi folosite în siguranță de către copii”, a anunțat Primăria Lugoj, printr-un comunicat de presă

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Stația de epurarea a Lugojului, din nou la PRO TV „Aici trebuie să vină DNA-ul”

Publicat

în

Jurnalistul PRO TV Rareș Năstase a revenit la Lugoj, pentru a arăta cum stau lucrurile la Stația de epurarea. A găsit același peisaj dezolant pe care l-a prezentat și anul trecut, în luna februarie. Dejecțiile din canalizarea Lugojului se scurg tot în Timiș, fără să fie epurate.

RETIM

Rareș Năstase s-a arătat contrariat că nimeni din cei responsabili nu au răspuns în fața legii și că autoritățile nu au luat încă nicio măsură împotriva celor care au gestionat această investiție. Iată, mai jos o filmare făcută, la fața locului, de către jurnalist.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite