Connect with us


Administrație

Cati caini fara stapan sunt la Lugoj si ce spun specialistii sa facem daca suntem atacati de o haita de maidanezi

Publicat

în

caini adapost free amely 2007 club lions danemarca 3000 de euro donatii 4 iunie 2013 lugojeanul (1)

PMP

Chiar dacă la nivel național este o problemă serioasă, se pare că pe străzile oraşului nostru s-au mai rărit câinii vagabonzi, deoarece majoritatea lor sunt în grija adăpostului. În primăvara anului trecut, primarul Francisc Boldea a precizat într-o conferinţă de presă că problema maidanezilor a fost rezolvată în proporţie de 90%, lucru pe care din fericire l-a și respectat. La această oră, în cadrul adăpostului se află 222 de câini, dintre care 56 nu au fost castraţi, fapt care concluzionează că aceştia au fost abandonaţi în stradă de cetăţenii oraşului.

USR

În aceste zile, echipajele Salprest au acţionat în cartierele Stadion I, Stadion III, Ţesători şi Cotul Mic pentru capturarea a 9 maidanezi de pe străzile oraşului. „În aceste momente, pe străzi mai sunt maxim 50 de câini, care urmează să fie aduși la adăpost și sterilizați. Problema este că nu vine lumea să adopte, pentru că astfel am scăpa definitiv de această problemă”, a declarat Mircea Ghera, director al Salprest SA.

Problema câinilor maidanezi a revenit în atenția opiniei publice după ce luni, un copil de doar 4 ani a fost omorât de o haită de patrupede în buricul capitalei. Dacă sunteți atacați de câini fără stăpân, „cel mai important este să nu vă speriați, să nu fugiți și să nu urlați la ei. Trebuie să vă păstrați calmul și să le dați acestora comenzi scurte și clare, pentru că dacă nu vor simți frică, nu vor ataca”, ne-a declarat Elena Balaj, președintele asociației „Free Amely 2007” din Lugoj, care are în grijă câinii comunitari aflați în adăpostul lugojean.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite