Connect with us

Actualitate

Câți bani câștigă lunar primarul și viceprimarul din Lugoj. Salariile au fost majorate cu 20% pentru derularea fondurilor europene

Publicat

în

Salariile din Primăria Lugoj au devenit subiect de discuție pe rețelele de socializare, după ce au apărut listele cu sumele pe care le câștigă lunar primarul, viceprimarul și ceilalți membri ai executivului lugojean. Chiar dacă Primăria Lugoj nu a excelat în atragerea fondurilor europene, pe lângă salariul de bază, primarul și viceprimarul Lugojului încasează și o majorarea de 20% datorită faptului că administrația locală a derulat proiecte cu finanțare U.E. Francisc Boldea a declarat pentru Lugojeanul.ro că majorarea este prevăzută de lege și că atâta timp cât răspunde de implementarea proiectelor cu succes e normal să o primească.

„E prevăzută de lege. Sporul se primește pentru fonduri europene. E pentru proiectul de 6 milioane de euro și pentru celelalte proiecte pe care le-am mai obținut, dar reglementarea este doar de un an, maxim de doi. E valabil  și pentru funcționarii de la Biroul de Management Proiecte Europene, care în funcție de cât bani aduc primesc acest spor. Acest spor îl primim pentru că trebuie să și răspundem de implementarea proiectelor. Dar acești bani nu sunt de la bugetul local ci din fondurile obținute. Orice primar din România primește acești bani”, a declarat Francisc Boldea.

Primarul Lugojului are un câștig lunar brut de 13.520 de lei, în care este cuprinsă suma de 2.704 lei, majorarea de 20% pentru derularea de fonduri europene. Viceprimarul Lugojului încasează 11.440, în care la fel este cuprinsă majorarea de 20%, adică 2.288 de lei pentru derularea de fonduri europene.

În 2019, Primăria Lugoj a obținut aproximativ șase milioane de euro din fonduri europene.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Florin

    10 ianuarie 2020 at 20:38

    Primarul si vicele nu merita mai mult de minimul pe economie iar despre fonduri europene nu se vede nimic prin oras!Rusine ca in 12 ani dle.Boldea nu ai fost sa dai in folosinta gradinita din Balta Lata!Oare este adevarat ca nu te-au lasat cei care au gradinite private in oras?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

DSP Timiș: „Avem 122 de timișeni în izolare la domiciliu pentru coronavirus.” Situația actuală la Lugoj

Publicat

în

Isteria creată de virusul ucigaș din China a ajuns deja de o săptămână la Lugoj, chiar dacă deocamdată nu există cazuri confirmate de coronavirus în România. Oamenii vorbesc despre noul virus la cozi la supermarket, în benzinării, la cafea, acasă sau la birou. Autoritățile îndeamnă lumea la calm, spunând că e important să se informeze din surse oficiale despre evoluția crizei generate de noul coronavirus.

Lugojeanul.ro a cerut un punct de vedere de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, instituție care coordonează măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului pe teritoriul județului. Aceștia ne-au declarat că deocamdată nu există cazuri de suspiciune de coronavirus la Lugoj.

“Avem 122 de persoane în izolare la domiciliu în județ, însă la Lugoj nu există deocamdată un asemenea caz. Avem medici la aeroport care vor testa persoanele care vin în România din Italia, precum și la toate punctele vamale, iar dacă se impune, le vor duce în carantină sau vor impune carantina acasă sub supravegherea DSP. Este foarte important să ne păstrăm calmul, deocamdată nu avem cazuri în țară și chiar dacă am avea, panica nu ne va ajuta”, a declarat pentru Lugojeanu.ro Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt la DSP Timiș.

În Italia, cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus au ajuns la 325, în timp ce 11 persoane și-au pierdut viețile după ce au contactat virusul. Toate cele 11 persoane erau bărbați sau femei cu vârste de peste 70 de ani și cu probleme grave de sănătate preexistente. Medicii recomandă precauție și o igienă personală sporită în această perioadă. 

Spălatul pe mâini este cea mai eficientă metodă de a preveni infectarea. Folosirea unei măști de protecție îi ajută mai mult pe cei îmbolnăviți deja, pentru a preveni răspândirea bolii, mai anunță specialiștii.

Citiţi mai departe

Actualitate

VIDEO Jurnaliștii “România, te iubesc!” au ajuns la Lugoj. Verifică ilegalitățile de la stația de epurare

Publicat

în


Jurnaliștii de la una dintre cele mai importante emisiuni de investigații din România au ajuns în aceste zile la Lugoj și verifică posibilele ilegalități de la stația de epurare a orașului. Aflată în subiect de discuție zilnic și dezvăluită în presă ca fiind una dintre eșecurile mandatelor actualului edil, stația de epurare este prezentată în toată “splendoarea” ei de către jurnaliștii de la ProTV.

Rareș Năstase, unul dintre jurnaliștii de la “România, te iubesc!” a făcut deja un comentariu live pe pagina sa de Facebook despre stația de epurare. Omul de presă s-a dus la gura de devărsare a dejecțiilor orașului care se scurg în râul Timiș. Acesta s-a declarat șocat de întreaga situație.

Jurnaliștii au trecut și pe la primărie, pentru a sta de vorbă cu primarul Boldea. Lugojeanul.ro a semnalat în repetate rânduri situația stației de epurare a Lugojului. În ultimii ani, jurnaliștii noștri au scris peste 30 de materiale cu și despre situația stației de epurare, de la primele semnale despre gravitatea situației, la posibilitatea unui infingement din partea UE pentru România, la dosarul penal cercetat de DNA și poliția Lugoj în care a fost chemat la audieri primarul Boldea.

Citiţi mai departe

Actualitate

Centru de carantină la Lugoj pentru persoanele care se întorc din zonele afectate de coronavirus

Publicat

în

Lugojul va avea un centru special în care vor putea fi cazate în carantină persoanele care se întorc din zonele unde există cazuri de coronavirus. Acesta va funcţiona pe str. Ion Vidu.

„Direcţia de Sănătate Publică Timiş ne-a transmis o adresă prin care ne-a solicitat identificarea unui astfel se spaţiu. Este vorba despre un loc care să poată fi echipat şi adaptat carantinării persoanelor care revin din zonele afectate de coronavirus. Am comunicat că putem pune la dispoziţie un astfel de spaţiu, în clădirea unde funcţionează centrul de zi pentru persoanele cu dizabilităţi, de pe str. Ion Vidu, numărul 17 A. Acolo nu avem decât patru persoane, pe care le vom muta în altă parte, în toată această perioadă”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Edilul a mai spus că varianta de asigura un loc pentru carantină în spitalul din Lugoj nu a fost posibilă, deoarece nu există spaţiul necesar pentru a asigura condiţiile de izolare necesare.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite