Connect with us

Social

Casa dărăpănată a unei mame cu patru copii din Coșteiu, reabilitată de voluntari

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Casa care stă să cadă a unei mame cu patru copii din Coșteiu, comună aflată lângă Lugoj, urmează să fie reabilitată în acest weekend. Asociația „Acasă în Banat” este inițiatoarea acțiunii, organizând voluntarii care vor ajunge la Coșteiu sâmbătă, 12 octombrie. Mesajul postat de asociație pe Facebook explică în detaliu cum poți ajuta dacă îți dorești acest lucru. Nu trebuie să ai experiență în construcții dacă vrei să ajuți.

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, mergem la Coșteiu, jud. Timiș, pentru a-i da o mână de ajutor Ionelei, o mamă care își crește singură cei patru copii și are grijă de mama bolnavă. Condițiile în care locuiesc sunt foarte dificile, iar venirea frigului înrăutățește lucrurile. Mama și copiii stau toți într-o cameră din casa construită din greu de părinți, dar nefinisată.

Intervenția noastră de sâmbătă este doar prima parte a ajutorului nostru pentru Ionela și are ca scop schimbarea ferestrelor, izolarea exterioară, zugrăvirea camerei principale, amenajarea unei camere pentru copii și o curățenie generală pe toată proprietatea.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Cei care doresc să ajute o pot face și venind alături de noi ca voluntari! Nu e nevoie de experiență deosebită în construcții, ci doar de bunăvoie și dorință de a ajuta. Trimiteți-ne un mesaj și haideți să facem echipă împreună!

Cei care vor să facă donații în materiale de construcții sau bunuri, pot alege din lista de necesar de mai jos:

– 4 perechi de ferestre PVC de dimensiuni aproximative 150x140mm sau 146×116
– 1 soba de gatit
– 1 galeata 40 l vopsea lavabila exterior
– 1 usa interior standard 88/205mm
– Mocheta aprox. 4,5×5 m
– Teava pvc pentru cablu curent 10 m
– 50 m plasa de gard
– 20 stalpi de gard

UPDATE. S-au donat:
– 4 cutii faianta
– 1 sac adeziv gresie si faianta
– 2 galeti 25 l vopsea lavabila interior
– Spuma 6 tuburi
– Placa policarbonat 4mp
– Polistiren grosime 5 sau 10 mm pentru 36 m2
– 100 buc.ciuperci polistiren
– 6 saci adeziv polistiren
– 1 rola plasa pentru polistiren
– 2 saci 40 kg tinci

De asemenea, cei care doresc să facă donații în bani o pot face în conturile Asociației Acasă în Banat:
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/ BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com

Acțiunea este desfășurată împreună cu Rotaract Club Timișoara Opera și Educația la Sat. Hai că se poate!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Social

Șapte copii, la spitalul din Lugoj cu coronavirus. Unul a fost trimis la Timișoara

Publicat

în

Spitalul din Lugoj este la capacitate maximă pe ATI, având toate cele cinci paturi ocupate cu pacienți COVID. În afara acestora, mai sunt și alți pacienți pe oxigen.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„În momentul de față avem paturile de la terapie intensivă ocupate, toate cinci. La nivel de secție avem încă 17 pacienți, majoritate pe oxigen. Am avut și șapte copii diagnosticați, majoritatea au plecat la domiciliu. Mai puțin o fetiță de 14 ani, care a ajuns la Spitalul de copii „Luis Țurcanu”  din Timișoara, pentru că au paturi de terapie intensivă pentru copii. Începuse să desatureze și pentru siguranța ei am trimis-o la Timișoara”, a declarat Lucian Cocoș, directorul spitalului din Lugoj.

La nivelul județului Timiș, circa opt mii de copii peste 12 ani au fost vaccinați.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite