Connect with us

Social

Casa dărăpănată a unei mame cu patru copii din Coșteiu, reabilitată de voluntari

Publicat

în

RETIM

Casa care stă să cadă a unei mame cu patru copii din Coșteiu, comună aflată lângă Lugoj, urmează să fie reabilitată în acest weekend. Asociația „Acasă în Banat” este inițiatoarea acțiunii, organizând voluntarii care vor ajunge la Coșteiu sâmbătă, 12 octombrie. Mesajul postat de asociație pe Facebook explică în detaliu cum poți ajuta dacă îți dorești acest lucru. Nu trebuie să ai experiență în construcții dacă vrei să ajuți.

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, mergem la Coșteiu, jud. Timiș, pentru a-i da o mână de ajutor Ionelei, o mamă care își crește singură cei patru copii și are grijă de mama bolnavă. Condițiile în care locuiesc sunt foarte dificile, iar venirea frigului înrăutățește lucrurile. Mama și copiii stau toți într-o cameră din casa construită din greu de părinți, dar nefinisată.

Intervenția noastră de sâmbătă este doar prima parte a ajutorului nostru pentru Ionela și are ca scop schimbarea ferestrelor, izolarea exterioară, zugrăvirea camerei principale, amenajarea unei camere pentru copii și o curățenie generală pe toată proprietatea.

Cei care doresc să ajute o pot face și venind alături de noi ca voluntari! Nu e nevoie de experiență deosebită în construcții, ci doar de bunăvoie și dorință de a ajuta. Trimiteți-ne un mesaj și haideți să facem echipă împreună!

Cei care vor să facă donații în materiale de construcții sau bunuri, pot alege din lista de necesar de mai jos:

– 4 perechi de ferestre PVC de dimensiuni aproximative 150x140mm sau 146×116
– 1 soba de gatit
– 1 galeata 40 l vopsea lavabila exterior
– 1 usa interior standard 88/205mm
– Mocheta aprox. 4,5×5 m
– Teava pvc pentru cablu curent 10 m
– 50 m plasa de gard
– 20 stalpi de gard

UPDATE. S-au donat:
– 4 cutii faianta
– 1 sac adeziv gresie si faianta
– 2 galeti 25 l vopsea lavabila interior
– Spuma 6 tuburi
– Placa policarbonat 4mp
– Polistiren grosime 5 sau 10 mm pentru 36 m2
– 100 buc.ciuperci polistiren
– 6 saci adeziv polistiren
– 1 rola plasa pentru polistiren
– 2 saci 40 kg tinci

De asemenea, cei care doresc să facă donații în bani o pot face în conturile Asociației Acasă în Banat:
Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/ BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com

Acțiunea este desfășurată împreună cu Rotaract Club Timișoara Opera și Educația la Sat. Hai că se poate!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Ce le-a cerut celor care l-au ajutat să se opereze

Publicat

în

RETIM

După câteva zile de chin și o operație care l-a scăpat de o tumoare facială care i-a pus viața în pericol, lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Bărbatul are de luptat acum cu recuperarea, cu umflătura feței din cauza operației, dar și cu durerile provocate de acestea. Totuși, lugojeanul spune că nu se mai simte altfel decât în extaz.

“Astăzi deja e mult mai bine, atât de bine ca doctorul mi-a propus ca mâine pot pleca acasă. Vindecarea locală decurge perfect și corpul meu îmbătat de bucurie lucrează optim ca un ceas elvețian. Deci am venit, am făcut, am plecat. Eficient și minunat! Rămâne ca în 12 zile aproximativ sa aflu rezultatul histopatologic și planul de tratament mai departe”, a scris Aris pe Facebook.

Lugojeanul i-a rugat pe cei care l-au ajutat să nu mai doneze deocamdată bani, până la aflarea rezultatelor analizelor. 

“Până atunci cred că putem pune pe frâna ajutoarele financiare ca nu as vrea sa „profit” de pe urma imensei voastre bunătăți. Dacă cumva va mai trebui puțin voi da de veste și sunt sigur ca se va găsi o rezolvare. Fiecare da din puținul lui, și sunt bani munciți cu greu.Nu ar fi drept sa mai iau până când nu știu cât mai trebuie, pentru ca sunt șanse sa ajungă”, este apelul bărbatului.

Aris Marta are 41 de ani și a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (cancer limfatic). Operația de la Viena a costat 34.000 de euro, banii fiind adunați în doar câteva zile de către lugojeni.

Citiţi mai departe

Social

Două focare noi de coronavirus la Lugoj. Parte din cei afectați vor fi vaccinați de echipe mobile de imunizare

Publicat

în

RETIM

Două focare noi de coronavirus au fost depistate la Lugoj. Este vorba despre două locații, una fiind și în trecut subiectul unui focar, care s-a stins după o anumită perioadă. De această dată, cele două focare au apărut la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj și respectiv Centrul de Plasament Lugoj.

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj – 13 cazuri confirmate;

Centrul de Plasament Lugoj – 3 cazuri confirmate.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, una dintre cele două locații fac parte dintr-o listă cu șapte centre din tot județul unde echipe mobile de medici și asistente se vor deplasa pentru a-i vaccina pe beneficiari. Cele șapte centre sunt: 

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia -151 beneficiari

– Centrul de Îngrijire și Asistența Variaș- 35 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj -50 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj – 89 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 2 Lugoj -61 beneficiari

– Centrul de Plasament pentru Copilul cu dizabilități Recaș -27 beneficiari

Citiţi mai departe

Social

Câte vaccinuri anti-coronavirus au fost administrate la Lugoj. Într-o zi au fost vaccinate 240 de persoane

Publicat

în

RETIM

Miercuri, 20 ianuarie, 240 de persoane au primit fie prima, fie a doua doză de vaccin anti-coronavirus la Lugoj. În campania de vaccinare care a început domol în orașul de pe Timiș, singurul centru funcțional în etapa a doua este cel de la spital. Aici, în total, au fost administrate 847 de vaccinuri.

La nivelul județului Timiș, s-au administrat 13.715 doze de vaccin, până la raportarea de miercuri, 20 ianuarie. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 28 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urcicariană remisă imediat, prurit).

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin, cele mai importante fiind respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite