Connect with us

Social

Carla’s Dreams vine la Ruga Lugojeană… însă nu acum! Nu se știe cine va cânta la rugă

Publicat

în

Crama Aramic

Primăria Lugoj face deja pregătiri pentru două dintre cele mai importante evenimente culturale în aer liber din oraș în 2022. Este vorba despre Festivalul Berii și respectiv Ruga Lugojeană, ambele evenimente anulate în 2020 și 2021 din cauza pandemiei. Anul acesta, cele două evenimente au primit deja finanțare, printre altele.

Shopping City Timișoara

Din nefericire pentru publicul mai tânăr din oraș, Carla’s Dreams, trupa pe care noul primar Buciu o promitea în campania electorală pentru capul de afiș al rugii, dezamăgit de trupele aduse de fosta administrație, nu va cânta în acest an la Lugoj. Întrebat despre promisiunea făcută, Buciu a spus că formația va cânta la Lugoj… însă nu acum.

RETIM

“Sigur că îi aducem, însă nu anul acesta. Deocamdată nu știm cine va cânta. Noi nu putem rezeva artiști cu luni înainte pentru că finanțările sunt aprobate în consiliu local. Altfel e ilegal să rezerve primăria artiști”, a explicat Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Deocamdată primăria nu a anunțat o listă cu artiști care vor cânta la Lugoj de festivalul berii sau rugă. Asta deși festivalul, unul dintre cele mai frecventate evenimente de către lugojeni, are loc în mod normal la început de iunie.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Un bebeluș de 8 luni așteaptă îngerii Crăciunului pentru un transplant de măduvă osoasă

Publicat

în

Am primit zilele acestea prețul vieții copilului meu. Sunt rândurile scrise de o mamă care a ajuns la limita suferinței. Ionuț Miron, bebelușul ei de numai 8 luni, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică. Copilul riscă să moară dacă nu va primi de urgență un transplant de măduvă osoasă. Intervenția chirurgicală și tratamentele ulterioare, care i-ar putea salva viața, se ridică la nu mai puțin de 96.800 euro.

Crama Aramic

,,Vă scriu de pe un pat de spital. Familia mea trece prin momente extrem de dureroase. Nu doresc nici unei mame să simtă ce înseamnă să ți este spună că bebelușul tău e în pericol de moarte. Ionuț a fost diagnosticat cu leucemie când avea numai 6 luni. Nu lua în greutate și eram mereu cu el prin spitale pentru că făcea des pneumonie. O serie de analize mai amănunțite ne-a zguduit întreg universul: copilul nostru mult iubit suferă de o boală extrem de gravă. Singura șansă de supraviețuire pentru Ionuț este transplantul de măduvă osoasă! O intervenție chirurgicală complexă care trebuie făcută de urgență. Am fost bucuroasă să aflu că cel mic are o șansă la viață, însă tot universul s-a prăbușit asupra mea când am aflat că soarta lui Ionuț depinde de o sumă colosală: 96.800 de euro. Sunt disperată și deznădăjduită! Nu avem pe nimeni care să ne ajute. Eu sunt casnică, soțul lucrează într-o fabrică de bere ca manipulator de marfă. Nu am putea să facem rost de o asemenea sumă nici într-o viață. Totul pare un coșmar, din care tot sper să mă trezesc. Anul acesta urma să fie primul Crăciun pentru Ionuț. Din puținul nostru, am cumpărat sau confecționat întotdeauna mici cadouri pentru copiii noștri. Moșul nu ne-a ocolit în niciun an. Anul acesta însă eu voi sta cu cel mic în spital, iar soțul va încerca să suplinească prezența mea acasă alături de celelalte trei minuni pe care ni le-a dăruit Dumnezeu. Deși au numai 2, 4 și 6 ani și nu au avut șansa să petreacă timp cu frățiorul lor, din cauza internărilor repetate, copii ne întreabă mereu când ne întoarcem acasă. Din păcate nu știm ce să le răspundem. Cum să le spun că nu voi fi alături de ei de Crăciun, că vor trebui să se obișnuiască să stea o vreme doar cu tatăl lor și cu bunica?” Sunt rândurile  disperate ale unei mame care caută soluții pentru a-și păstra copilul lângă ea.

Shopping City Timișoara

Lidia ar da orice să îl poată salva pe Ionuț de suferință și să îi ofere o copilărie normală alături de frății săi. Veniturile familiei Miron sunt însă mai mult decât modeste. Încolțiți de pericolul de a-și pierde fiul, cei doi apelează la oricine îi poate ajuta cu o donație, astfel încât cel mic să supraviețuiască cumplitei boli.

RETIM

,,Am auzit de ,,Salvează o Inimă” de la niște prieteni. Ne-au spus că asociația ajută foarte mulți oameni, cu boli diferite și mulți s-au salvat prin implicarea domnului Vlad Plăcintă, așa că am decis să îi scriem și noi. Iar acum vă cere sprijinul dumneavoastră, tuturor, prin intermediul campaniei de strângere de fonduri inițiată on-line. Nu avem altă nădejde, decât în oameni!”, ne-a mărturisit Lidia, mama îngerașului de numai 8 luni care are urgent nevoie de ajutor.

,,În pragul sărbătorilor de iarnă, donațiile noastre pot fi cel mai frumos cadou pentru acest suflețel nevinovat. Am învins cu succes leucemia și în viața altor copii frumoși care ne-au cerut ajutorul, deci se poate și trebuie să ne unim forțele și solidaritatea și pentru Ion. Doar împreună salvăm vieți, doar împreună învingem diagnostice necruțătoare!”, Vlad Plăcintă – președintele Asociației Salvează o Inimă.

Pentru donații si sponsorizări din partea companiilor accesați linkul: https://salveazaoinima.ro/ion-miron/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați pentru transferul bancar numele Ion Miron!

Citiţi mai departe

Social

Proiect de 200 de milioane de euro pentru lacul preferat al lugojenilor

Publicat

în

Crama Aramic

Lacul Surduc a primit o finanțare de 200 de milioane de euro prin PNRR. Proiectul a fost câștigat de către cei de la Apele Române. Barajul lacului va fi cel care va beneficia de modernizare, fiind unul dintre cele 20 din toată țara care vor fi reabilitate. Investiția vine ca un răspuns al autorităților la schiimbările climatice, dar și pentru comunitatea locală care se dezvoltă turistic datorită lacului.

Shopping City Timișoara

Mai exact, la Surduc vor fi înlocuite echipamente hidromecanice din baraj, dar și instalațiile care acționează aceste echipamente. Noile instalații vor ajuta la asigurarea debitului ecologic aval de acumulare.

RETIM

O noutate le vor reprezenta insulele plutitoare verzi, zona fiind una de atracție turistică și avifaunistică. La Surduc trăiesc păsări acvatice care se adăpostesc în jurul lacului pe timpul iernii.

Citiţi mai departe

Social

108.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în Timiș. De când începe vaccinarea

Publicat

în

Ministerul Sanatatii a distribuit Centrului Regional de Depozitare Timișoara o primă tranșă de vaccin Comirnaty Omicron BA 4-5 produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în 100.800 doze. Vaccinul se poate solicita la medicul de familie începând cu data de 5 decembrie 2022, Direcția de Sănătate Publică Timiș urmând să repartizeze medicilor de familie dozele solicitate.

Crama Aramic

Vaccinul Comirnaty Omicron BA 4-5 se poate administra persoanelor peste 12 ani, care au efectuat deja o schemă completă de vaccinare împotriva COVID-19, la minim 3 luni de ultima doză.

Shopping City Timișoara

„Recomandăm tuturor persoanelor aflate în grupele la risc pentru a dezvolta o formă gravă de COVID 19 sau cu complicații grave și decompensări ale patologiilor de bază, care au peste 12 ani, si au efectuat o schemă completă de vaccinare, să efectueze doza de rapel.
Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei de imunizare, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse”, transmit reprezentanții DSP.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Fii Moș Nicolae pentru Ecaterina, o fetiță de 8 ani care se luptă cu cancerul

Publicat

în

Ecaterina îl așteaptă pe Moș Nicolae într-o secție de oncologie. Are doar 8 ani, dar a cunoscut suferința la cote inimaginabile. Cu multiple metastaze pulmonare și osoase, Ecaterina are dureri cumplite. O simplă îmbrățișare îi provoacă dureri greu de imaginat! ,,Din cauza durerilor de oase nu suportă nici să o luăm în brațe!” Mama Ecaterinei a ajuns la capătul puterilor când își vede copilul răpus de suferință. 

Crama Aramic

Neculai și Lenuța Giagu sunt oameni simpli, de la țară. Au împreună trei copii și locuiesc într-un sat din județul Vaslui. Soții Giagu lucrează cu ziua pentru a-și întreține familia. De doi ani, trăiesc însă coșmarul vieții lor. Fetița lor a fost diagnosticată cu cancer. Durerea din suflet li se citește pe chip. Se simt neputincioși în fața bolii, dar mai ales pentru că nu își pot permite să strângă 90.000 de mii de euro, bani necesari pentru o serie de operații și tratamente inovatoare care le-ar putea salva viața copilului lor.

Shopping City Timișoara

Totul a început în urmă cu 2 ani, când fetița s-a plâns că o dor dinții. Nimic nu anunța însă tragedia ce urma să vină asupra familiei Giagu.

RETIM

,,Am mers cu fetița la dentist pentru că o durea o măsea. Stomatologul i-a prescris un antibiotic, pentru un abces, dar după o săptămână am mers din nou cu ea la doctor. Mandibula i se umfla din ce în ce mai tare. În acel moment am fost trimisă direct la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași. A făcut din nou o radiografie, dar medicii au decis să îi facă și o biopsie! Așa am primit diagnosticul devastator: tumoră malignă a țesutului conjunctiv și ale țesuturilor moi ale corpului, în principal ale feței și gâtului. Practic copilul meu avea o tumoare malignă care creștea rapid. Am simțit cum îmi fuge pământul de sub picioare! Nu puteam să cred că i se întâmplă așa ceva copilului meu,” ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi Lenuța.

A fost nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. Fetiței i-a fost extirpată tumora și a început imediat ședințele de chimioterapie. Operația a fost un succes, iar părinții credeau că ce a fost mai rău a trecut, din nefericire nu a fost așa. Ecaterina a ajuns din nou la spital. Medicii au descoperit, de această dată, în corpul micuței, multiple metastaze pulmonare și osoase.

,,Nu mai putea merge singură și nu suporta să fie atinsă ori luată în brațe. Orice atingere îi provoacă dureri greu de imaginat. Și acum tot în spital suntem. Starea de sănătate a copilului meu nu este una favorabilă. Se trezește din somn, din cauza durerilor, deși medicii îi administrează calmante. Are dureri de coloană, o dor toate oasele, tot corpul. E foarte greu de suportat pentru o mamă! Nu pot să îmi văd copilul în stătea asta!”, ne-a destăinuit mama fetiței de numai 8 ani.

În ciuda tuturor încercărilor de tratare în România, rezultatele nu sunt favorabile, iar singura soluție care le-a mai rămas este efectuarea tratamentului și operațiilor din cadrul unei clinici private din străinătate. Costurile se ridică însă la 90.000 de euro.

,,Este o sumă pe care nici o familie cu venituri peste medie nu o poate strânge într-un timp record, mai ales că timpul nu trece în favoarea fetiței, ci dimpotrivă. Împreună, însă, prin donațiile noastre, vom reuși să-i dăm Ecaterinei încă o șansă în plus la viață. Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” este un plus de forță pentru acest copilaș în lupta cu cancerul agresiv. Donează și tu pentru Ecaterina!”Vlad Plăcintă, președinte Salvează o Inimă.

Pentru donații si sponsorizări din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/ecaterina-giagu/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZA O INIMA”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani,

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Ecaterina Giagu!

Citiţi mai departe

Cele mai citite