Connect with us

Social

Carla’s Dreams vine la Ruga Lugojeană… însă nu acum! Nu se știe cine va cânta la rugă

Publicat

în

Primăria Lugoj face deja pregătiri pentru două dintre cele mai importante evenimente culturale în aer liber din oraș în 2022. Este vorba despre Festivalul Berii și respectiv Ruga Lugojeană, ambele evenimente anulate în 2020 și 2021 din cauza pandemiei. Anul acesta, cele două evenimente au primit deja finanțare, printre altele.

Din nefericire pentru publicul mai tânăr din oraș, Carla’s Dreams, trupa pe care noul primar Buciu o promitea în campania electorală pentru capul de afiș al rugii, dezamăgit de trupele aduse de fosta administrație, nu va cânta în acest an la Lugoj. Întrebat despre promisiunea făcută, Buciu a spus că formația va cânta la Lugoj… însă nu acum.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

“Sigur că îi aducem, însă nu anul acesta. Deocamdată nu știm cine va cânta. Noi nu putem rezeva artiști cu luni înainte pentru că finanțările sunt aprobate în consiliu local. Altfel e ilegal să rezerve primăria artiști”, a explicat Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM

Deocamdată primăria nu a anunțat o listă cu artiști care vor cânta la Lugoj de festivalul berii sau rugă. Asta deși festivalul, unul dintre cele mai frecventate evenimente de către lugojeni, are loc în mod normal la început de iunie.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

O femeie bolnavă de cancer doarme sub un pod din Lugoj de mai bine de o săptămână

Publicat

în

O femeie din Lugoj locuiește de aproximativ o săptămână sub pasarela pietonală din Cotu Mic. Este bolnavă de cancer și susține că a fost abandonată de familie.

„Din ce am aflat până acum, ar fi stat cu fata în diferite locuri, în chirie. Ea are nevoie de tratament și trebuie să fie operată urgent. Susține că a scos-o fata din casă, pentru că pute. E posibil din cauza bolii să miroase urât, dar e foarte curată. Dacă e așa, trebuie intervenit de urgență și trebuie operată, însă cei de la Asistență socială, de la Primărie, trebuie să preia acest caz și să o convingă că are nevoie de intervenție medicală. Apoi trebuie ca cineva să se ocupe de caz, să-i asigure un loc unde să stea. Nu poate fi abandonată așa, sub un pod!”, a declarat sursa publicației noastre.

Primarul interimar Bogdan Blidariu ne-a declarat că nu știa de acestă situație, dar spune că va discuta cu cei de la Asistența socială și vor încerca să găsească o soluție.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

 

RETIM

 

 

Citiţi mai departe

Social

Lugojul, inclus în Harta Traseelor Turistice ale județului Timiș, alături de alte obiective din zonă

Publicat

în

Orașul Lugoj a fost inclus în Harta Traseelor Turistice ale județului Timiș, alături de mutle alte obiective din zona de est a județului. Potrivit Tion.ro, Consiliul Județean Timiș, prin Biroul pentru dezvoltarea turismului și evenimente, a dorit să le ofere turiștilor care ajung în Timiș mai multe variante pentru petrecerea timpului liber. Pentru turiști, dar și pentru timișenii amatori de ieșiri în natură, a fost întocmită o hartă cu șapte variante de trasee, toate cu pornire din Timișoara.

Pe lângă obiectivele turistice, precum muzee, cetăți, lacuri, cascade, biserici, mănăstiri, castele și rezervații, harta traseelor turistice conține și informații despre posibilitățile de cazare și servire a mesei.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Traseele gândite de Biroul pentru dezvoltarea turismului și evenimente sunt următoarele:

RETIM

  • traseu 1 – Timișoara-Lugoj-Cetatea Jdioara-Cascada Cornet-Lacul Surduc-Muzeul Traian Vuia
  • traseu 2 – Timișoara-Jimbolia-Lenauheim-Lovrin
  • traseu 3 – Timișoara-Satchinez (Rezervația Ornitologică Satchinez)- Sânnicolau Mare-Dudeștii Vechi
  • traseu 4 – Timișoara-Pișchia-Murani-Charlottenburg-Buzad
  • traseul 5 – Timișoara-Margina-Transluncani-Cascada Șopot
  • traseul 6 – Timișoara-Parcul Dendrologic Bazoș-Buziaș-Cramele din Silagiu
  • traseul 7 – Timișoara-Peciu Nou-Cebza-Ciacova-Deta-Foeni-Banloc-Deta

Harta a fost tipărită în 10.000 de exemplare și va ajunge în gări, vămi, agenții turistice, hoteluri, infocentrele turistice și în alte locații publice.

Citiţi mai departe

Social

Programul complet și restricții de criculație pentru Ruga Lugojeană, evenimentul verii în orașul de pe Timiș

Publicat

în

Lugojenii vor putea participa în acest weekend la cel mai important eveniment al verii din orașul de pe Timiș. Ruga Lugojeană are loc pe 14 și 15 august, adică în zilele de duminică și luni. Pentru a acomoda scena și zona de divertisment și mâncare a evenimentului, organizatorii au decis să blocheze traficul încă de vineri, pentru a putea amenaja locația.

“Se închide complet traficul pe străzile 20 Decembrie până la intersecția cu 13 Decembrie, Victor Vlad Delamarina până la intersecția cu Narciselor, Ion Creangă complet și respectiv Andrei Șaguna până la intersecția cu 20 Decembrie. Restrcițiile încep de vineri, 12 august și se vor încheia marți, 16 august”, au precizat polițiștii.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Capul de afiș al rugii din acest an sunt cei de la Carla’s Dreams. Ei vor concerta în prima zi a evenimentului. Cea de-a doua zi a fost dedicată muzicii tradiționale bănățene. Pogramul complet este următorul:

RETIM

14 august: Carla’s Dreams, Phaser, Dj Kuky

15 august: Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Maria Borțun, Remus Grosu, grupul instrumental condus de Cristian Bălteanu

Evenimentul va avea loc în fața primăriei, iar accesul este gratuit.

Citiţi mai departe

Social

VIDEO O tânără din Lugoj a găsit un vierme în hamburgerul cumpărat de la un chioșc din oraș

Publicat

în

O tânără din Lugoj susține că a găsit un vierme în hamburgerul pe care l-a cumpărat de la un chioșc din oraș. Andreea a postat clipul cu viermele care se târa pe bucata de snițel de pui din hamburger pe Facebook. Imediat, reacțiile lugojenilor au apărut, multe dintre ele ținând partea chioșcului care vinde produse alimentare.

“Mai mâncați de la ”pocăiți” (in apropierea primăriei) excelent, nu am cerut și viermii din mancare, ca să facem o mică glumă după ce mi-a fost rău jumătate de zi”, a scris tânăra pe Facebook.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Internauții au mers până într-acolo încât să nege clipul, comentând că este fake sau că fata ar fi “plantat” de una singură viermele pe bucata de carne, pentru a face reclamă negativă tonetei de mâncare. 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite