Connect with us

Actualitate

Care sunt zonele din Banat aflate în pericol. Probleme mari în amonte de barajul de la Surduc

Publicat

în

FOTO arhiva

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a transmis o nouă informare cu creșteri de debite și niveluri pe mai multe râuri din spațiul hidrografic Banat, datorită precipitaţiilor sub formă de ploaie căzute în cantități mari în ultimele 24 de ore. Cele mai mari precipitații s-au înregistrat în bazinele Timiș, Bega și Caraș. Aceste valori se situează între 73,2 l/mp-30 l/mp:

Meniul zilei, Octavian

  • în bazinul Timiș (73,4 l/mp la s.h. Coștei, 58,2 l/mp la sh Lugoj, 51,3 l/mp la sh Voislova,  48 l/mp la sh Feneș),
  •  în bazinul Bega ( 50,5 l/mp la sh Balinț, 48,6 l/mp la sh Chizătău, 48,6 l/mp la sh Ghizela, 30,6 l/mp la sh Fârdea),
  • în bazinul Caraș ( 51,4 l/mp la sh Vrăniuț, 34,9 l/mp la sh Secășeni, 34,3 l/mp la sh Gârliște)

La ora 11, depăşiri ale cotelor de apărare se înregistrează:

  • în bazinul Bega- sh Fârdea, pe râul Hăuzeasca CI+58 cm, sh Fârdea, pe râul Gladna Ci+ 5 cm
  • în bazinul Timiș- sh Voislova Rusca, pe râul Rusca CI+6 cm, sh Obreja, pe râul Bistra CI+23 cm, sh Soceni, pe râul Tău ( afluent Pogăniș) CA+36cm, sh Lugoj, pe râul Timiș FI+ 64 cm
  • în bazinul Caraș- sh Gârliște, pe râul Gârliște CP+6 cm, sh Carașova, pe râul Caraș, CP+0 cm

Pe râul Gladna – bazin superior amonte Acumulare Surduc , a fost instituit de INHGA codul roşu de inundaţii, de la 10.40  până azi la ora 12:00. Vă reamintim că și pe râul Caraș, bazinul superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu și inferior,  a fost instituit de INHGA codul roşu de inundaţii, de la ora 8.40  până azi la ora 14.00.

INHGA a instaurat un nou cod roșu de inundații în intervalul 18.06.2020 ora 12:00 – 19.06.2020 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bega- bazin amonte S.H. Balinţ (judeţul Timiş), Timiş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj (judeţele: Caraş Severin şi Timiş) şi Caraş (judeţul Timiş).

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Timiș are la această oră mobilizate pe teren formațiile Lugojel, Surduc Făget, care sunt gata să intervină dacă este nevoie. Pompa de mare capacitate de la Mâtnicu Mic continuă de ieri să funcționeze pentru pomparea apei adusă de pe versanți, iar Centrul de Intervenții Rapide din SGA Timiș este gata de plecare cu o altă pompă de mare capacitate către localitatea Fârdea, pentru a ajuta la evacuarea apei. Preventiv, în zona Nădrag a fost trimisă o mașină cu nisip și 1000 de saci,  iar pentru zona Fârdea este pregătită o mașină de încărcat saci cu nisip, pentru a fi folosită la nevoie.  Deasemena, sunt pregătiți 12 angajați de la SH Bega, care pot pleca  în ajutorul colegilor  oriunde este nevoie.

SGA Caraș-Severin a mobilizat toate formațiile de lucru, pe teren. Formația Reșița a transportat o mașină cu nisip și 1000 de saci în zona vrani, Mercina și Vărădia, pentru a sigura punctele critice: moara Vrani, și locul amonte de intrarea în localitatea Mercina. Formația Caransebeș acționează în acest moment în Caransebeș, zona Zlatna, pentru evacuarea apei provenite din băltiri din 2 curți, cu o motopompă de mare capacitate.deasemenea este pregătiti să fie dizlocat un buldozer în zona Vrani, sat Mercina, pentru a fi folosit în caz de nevoie la degajarea albiei râului Caraș și a afluenților săi.

Tot personalul tehnic din cadrul SGA Timiș și SGA Carș-Severin, sunt în alertă și monitorizează situația hidrometeorologică.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de avertizările hidrologice în vigoare și va interveni cu utilajele din dotare acolo unde situația o impune.

Vă vom ţine la curent cu modificările ulterioare ale situaţiei.

OBSERVATII:    zona îndiguită- vorbim de atingerea Fazelor  de apărare ( FI, FII, FIII)

zona neîndiguită – vorbim de atingerea Cotelor de apărare ( CA, CI, CP)

F I = CA= cod galben ; FII = CI = cod portocaliu; F III = CP = cod roșu

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj închide piața de vechituri! Care este motivul

Publicat

în

FOTO stiri24plus.ro

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor că activitatea în Piața Obor din municipiul Lugoj se suspendă începând de marți, 22 iunie.

Meniul zilei, Octavian

Această măsura a fost luată ca urmare a multiplelor plângeri ale locuitorilor din zonă, referitoare la deșeurile abandonate la întâmplare de către comercianți sau cumpărători și la tulburarea liniștii publice pe timpul nopții anterioare zilei de funcționare a pieței.

Măsura este una temporară, municipalitatea urmând să întocmească un regulament care să prevină aceste situații, iar nerespectarea acestuia să poată fi sancționată eficient.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Tânăr din zona Făgetului, prins cu „plantație” de marijuana în grădină

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

La data de 16 iunie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Timișoara, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Timiș, la locuința unui bărbat, de 25 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc.

Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2021, bărbatul ar fi procurat și comercializat, în județul Timiș, droguri de risc, în scopul obținerii de bani. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 16 plante de cannabis, 100 de grame de cannabis, un cort de creștere indoor, 1 gram de amfetamină și 5.800 de lei.

Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat, în cursul zilei de ieri, Tribunalului Timiș, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” și a polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Făget.

Citiţi mai departe

Actualitate

Se face dezinsecția aeriană la Lugoj

Publicat

în

avion-dezinsectie-aerochimica-lugoj-partea-a-doua-26-iunie-2013-foto-galerie-superfoto-lugojeanul-8

Foto Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj anunță cetățenii că în zilele de 25 și 26 iunie 2021, între orele 18.00 – 21.00, vor avea loc lucrări de dezinsecție aeriană pe teritoriul administrativ al Municipiului Lugoj pentru combaterea țânțarilor și artropodelor.

Meniul zilei, Octavian

În acest sens crescătorii de albine sunt rugați să ia toate măsurile specifice de prevenire pentru a nu se produce pagube materiale.

În caz de vreme nefavorabilă lucrările vor fi reprogramate la o dată ulterioară.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojean de 27 de ani, prins de două ori beat și fără permis la volan prin oraș

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

La data de 15 iunie, în jurul orei 01:50, polițiștii timișeni au oprit pentru control, în municipiul Lugoj, un autoturism condus de un bărbat, de 27 de ani. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că, la data de 13 iunie a.c., în jurul orei 19:30, bărbatul ar mai fi fost depistat de către polițiștii Biroului Rutier Lugoj în timp ce conducea un autoturism, pe strada Herendeștiului, din municipiul Lugoj, fără a deține permis de conducere, refuzând testarea cu aparatul alcooltest, cât și recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. În urma investigațiilor efectuate, cu privire la cele patru infracțiunii săvârșite, magistrații au dispus față de bărbat măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite