Connect with us


Administrație

Care sunt cei mai chiulangii consilieri locali ai Lugojului? Ambrus e lider absolut, urmat de Szucs si Corbeanu

Publicat

în

Din cei 19 consilieri pe care Lugojul îi are, câțiva dintre ei și-au făcut un obicei negativ când vine vorba despre ședințele de consiliu lunare. Mai exact, unii dintre aleșii locali ai Lugojului au ajuns la cifre impresionante când vine vorba despre absenteismul la ședințele la care se decide soarta orașului. Recordul absolut îl deține Ioan Ambruș, consilier PNL, care, în 2013, a fost doar la 8 din cele 21 de ședințe. Deși aceste absențe au fost mereu motivate, numărul lor este unul cel puțin alarmant, având în vedere că rata de absenteism se află undeva la 70% în cazul consilierului PNL, rată la care orice elev din orice școală din Lugoj ar fi de mult sancționat sau chiar exmatriculat. Cum au răspuns la catalog consilierii în 2013? Vedeți din graficele de mai jos:consilieri-locali-lugoj-1 consilieri-locali-lugoj-2 consilieri-locali-lugoj-3

PMP

Singurul care nu apare în grafice este Alin Tech, viceprimar și consilier, care a înregistrat și el o absență. Dacă Ambruș și Szucs sunt lideri la absențe, la polul opus se află consilierii PSD Bădina, Crăciunescu, Galescu și Barboni, singurii 4 consilieri care au participat la toate ședințele, ordinare sau extraordinare, din anul trecut. De asemenea, și consilierii PPDD se pot lăuda cu un catalog lipsit de absențe, aceștia intrând însă în consiliu în luna mai a anului trecut.

USR

Dacă e să luăm în considerare și intervențiile avute de către consilieri la ședințe, unul dintre membrii consiliului, care are patru absențe, poate fi iertat pentru neprezentarea la ședințele la care a lipsit, acesta fiind foarte activ în ședințele la care a participat. Este vorba despre Rodica Cimponeriu, care, alături de Nicu Bădina, doi consilieri din partide diferite, sunt cei mai activi membrii ai consiliului local, aceștia având în aproape fiecare ședință cel puțin câte o intervenție. Conform reprezentanților consiliului local, toate absențele trecute în condica anului 2013 au fost motivate.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite