Connect with us

Politică

Călin Dobra, lansat oficial pentru Primăria Lugoj: „Este cel mai experimentat candidat pe care îl are PSD în Timiș” VIDEO

Publicat

în

PSD Lugoj a anunțat astăzi, oficial, într-o conferință de presă, candidatura lui Călin Dobra pentru funcția de primar al Lugojului. Alături de Dobra au fost prezente personaje importante din filiala județeană a partidului, printre acestea fiind Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților și Mihai Ritvoiu, prefectul județului Timiș.

RETIM

Călin Dobra a subliniat că vine să candideze „acasă”, având o bogată experiență politică și administrativă acumulată în ultimii ani.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

„Îmi asum această responsabilitate pentru că știu ce am de făcut, având experiența acumulată. Este vorba de aproximativ 12 ani de administrație, fie că vorbim de subprefect, pentru o durată scurtă de timp, fie că vorbim de funcția de consilier local sau de 8 ani de management la nivelul administrației județene, 4 ani ca vicepreședinte și 4 ani în funcția de președinte al Consiliului Județean, iar din 2020 și până în prezent, ca și consilier județean. Știm ce trebuie să facem împreună cu echipa PSD Lugoj. Legat de administrația locală și de motivele pentru care candidez, mi-am asumat această responsabilitate pentru că știm cu toții și vedem în fiecare zi ce se întâmplă la nivelul municipiului.

Din păcate, orașul nostru a rămas mult în urmă. Chiar dacă pe hârtie avem foarte multe proiecte, niciunul nu este implementat, niciunul nu este pus în vigoare, niciunul nu este pus în practică. Este ușor să discuți, dar este foarte greu să faci administrație. Dacă voi fi ales, mă voi concentra pe cetățean. Cred că este foarte important să adaptăm nevoile cetățenilor la ceea ce înseamnă o administrație modernă. Știu că această responsabilitate nu este simplă și nu este ușor de dus la capăt. În cele din urmă, sunt ferm convins că atunci când voi prelua fotoliul de primar, din prima zi voi ști foarte clar, datorită expertizei acumulate de-a lungul anilor, ce trebuie să fac pentru municipiul Lugoj”, a spus Dobra.

Autoliv angajează!

Datorie a PSD față de Lugoj

Alfred Simonis a declarat că Dobra este cel mai experimentat candidat pe care PSD îl are în Timiș.

„Vreau să încep prin a-i mulțumi și a-l felicita pe Călin pentru decizia de a candida pentru funcția de primar al municipiului Lugoj. Știți că, după ce a ocupat toate pozițiile anterioare, Călin a hotărât să se întoarcă și să candideze pentru această funcție. Nu este o decizie ușoară să te întorci la poziția de primar al municipiului Lugoj. Aceasta este o decizie pe care o poți lua doar cu sufletul. Partidul Social Democrat (PSD) Timiș are niște datorii față de Lugoj. Fosta administrație social-democrată a avut mari temeri legate de creșterea lui Călin. Au fost împiedicate în mod permanent și sistematic ideile și proiectele sale, inclusiv proiectul stadionului depus de Călin, în 2019. Aceste acțiuni au fost făcute pentru a împiedica dezvoltarea municipiului Lugoj și pentru a împiedica ca realizările lui Dobra să nu se întoarcă împotriva echipei de la Lugoj. Timpul a trecut și, acum, Călin a luat decizia de a candida pentru funcția de primar al municipiului Lugoj. Dar datoria PSD-ului nu este a mea sau a lui Călin, ci a PSD Lugoj și a PSD Timiș în ansamblu și ne vom strădui să o rezolvăm.

Obligația mea, a lui Călin și a colegilor mei este de a face tot posibilul pentru ca acest municipiu frumos să-și recapete strălucirea. Orașul are un potențial imens. Avem nevoie doar de oameni cu viziune, oameni implicați, oameni care să nu caute adversari imaginari și care să depășească aspectele negative ale spectrului politic. Cred că împreună, putem realiza ceea ce nu am reușit în administrațiile social-democrate anterioare, atât la nivelul Consiliului Local Lugoj, cât și în alte localități”, a spus Simonis.

Acesta a mai spus că Lugojul va avea o administrație social democrată, pentru următorii patru ani.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Premierul Ciolacu vine în Timiș. Merge pe șantierul autostrăzii Lugoj-Deva, la Făget, Fârdea și Lugoj

Publicat

în

Mâine, sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 10.30, premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, va efectua o vizită de lucru pe șantierul Lot 2 Margina-Holdea al Autostrăzii Lugoj-Deva (A1). Alături de el se vor afla ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Evenimentul va include o inspecție a progreselor lucrărilor, urmată de declarații de presă.

RETIM

Programul vizitei în județul Timiș va continua astfel:

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

  • Ora 12.00: Vizită în orașul Făget, unde oficialii se vor întâlni cu autoritățile locale și vor discuta despre proiectele de dezvoltare regională.
  • Ora 13.20: Vizită în comuna Fârdea, pentru a evalua proiectele locale și a discuta cu reprezentanții comunității.
  • Ora 14.30: Lansarea oficială a candidatului PSD la primăria municipiului Lugoj. Evenimentul va avea loc la Teatrul „Traian Grozăvescu”, situat pe Splaiul Coriolan Brediceanu nr. 4.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Politică

Echipa REPER îndeamnă la o campanie curată, bazată pe dialog și idei constructive! (P)

Publicat

în

Oameni faini ai orașului, promisiuni poate face oricine, dar foarte puțini au și soluții. Mai mult, unii fac promisiuni pe proiecte deja realizate, cum ar fi iluminatul cu LED de la Tapia.

RETIM

Dragi lugojeni, nu vă lăsați păcăliți de promisiuni deșarte, alegeți profesioniști, nu populiști! Alegeți oameni care au soluții, care știu situația Lugojului și ce au de făcut din prima zi de mandat.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Referitor la noi?

Câte degete are o mână, atâția suntem! Cinci!

Autoliv angajează!

Pentru unii este doar o notă de trecere, pentru alții o banală cifră, dar pentru noi este numărul de oameni cu caracter și bunăvoință alături de care am pornit la drum. O mână de oameni cu mult prea mult bun simț pentru campania aceasta murdară. Nu ne putem dezice de valorile noastre pentru a duce o altfel de campanie doar de dragul de a accede într-o funcție. Scopul nu scuză mijloacele!

Noi ne dorim să oferim o mână întinsă sincer oamenilor și o alternativă, nu un pumn încleștat gata de luptă prin orice mijloace și cu orice scop!

Citiţi mai departe

Politică

Locul 1 în sondajele online și surpriza acestor alegeri locale! Elena-Viorica Danciu (PNCR), vă prezintă o parte din lista sa de consilieri locali (P)

Publicat

în

Echipa de Viitor a Lugojului, în fruntea căreia se află Carleta-Sofia Băloiu, medic stomatolog și candidată la consiliul local al Lugojului, reprezintă o voce puternică în echipa Partidului Național Conservator Român (PNCR). Crescută în acest oraș și confruntându-se cu provocările din viața de zi cu zi, Carleta-Sofia Băloiu este un exemplu al determinării și rezilienței. Luptând împotriva sistemului medical pentru a oferi tratamente și intervenții stomatologice gratuite persoanelor vulnerabile și ducând mai departe pasiunea pentru comunitate, Carleta-Sofia Băloiu a fost întotdeauna alături de cei care au avut nevoie de ajutor.

RETIM

Ovidiu Balazsits, crescut în cartierul Mondial al Lugojului, a fost martor la greutățile și barierele ideologice cu care se confruntă mulți locuitori. Experiența sa profesională, fiind de altfel o persoană remarcabilă într-o mare companie românească în care activează, dar și un antreprenor de success în același timp, l-a făcut să se simtă inspirat să ia atitudine și să devină o voce pentru schimbare în comunitatea sa. Văzând ce înseamnă greutățile și depășind multe bariere ideologice, Ovidiu s-a hotărât că este momentul să ofere sprijin întregii sale comunități. Crescând în acest cartier și depășind niște bariere pe care alții nici nu le percep, el a devenit un exemplu pentru tinerii cu atitudine, evidențiind că perseverența și curajul pot schimba cursul lucrurilor.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Alin-Constantin Grădinaru, un antreprenor ce a înfruntat blocajele statului român, s-a ridicat împotriva tuturor dificultăților și a perseverat. Așa cum afirmă și el, luptându-se cu sistemele rigide și birocratice, el a reușit să răzbească. Astfel, prin dorința sa de a evolua și de a depăși obstacolele, Alin devine un exemplu demn de urmat pentru tinerii antreprenori și un numai.

Acești candidați aduc un amestec puternic de experiențe și viziuni în echipa lor, pledând pentru o comunitate mai puternică, mai solidară și mai echitabilă. Prin angajamentul lor și prin mesajul lor, ei își propun să inspire și să mobilizeze cetățenii Lugojului să-și asume un rol activ în construirea viitorului orașului lor.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Politică

Ministrul Sorin Grindeanu, avertisment public pentru speculanții imobiliari din Lugoj: „Mergem în instanță”

Publicat

în

Foto Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a lansat un avertisment ferm către cei care intenționează să profite de pe urma dezvoltării drumului expres Lugoj-Filiași, încercând să obțină despăgubiri mari prin speculații imobiliare. Grindeanu a subliniat că autoritățile nu vor tolera astfel de abuzuri și că orice tentativă de speculație va fi contestată în instanță.

RETIM

„Fac un apel la cei care speculează astfel de situații să nu le mai speculeze. CNAIR nu va accepta abuzuri de acest tip, pentru că despăgubirile sunt mult mai mari când statul român expropriază terenuri aflate în intravilan. Este o atenționare publică pentru cei care se pregătesc să facă lucruri nelegale,” a declarat Grindeanu.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Drumul expres Lugoj-Filiași: Stadiul actual și beneficiile pentru regiune

Proiectul drumului expres Lugoj-Filiași este într-o fază avansată, cu contractele pentru toate tronsoanele aproape finalizate. Semnarea oficială a contractului pentru tronsonul Lugoj-Caransebeș este programată pentru luna iunie, după cum a anunțat ministrul.

„Țin să vă anunț că pe ceea ce înseamnă drumul expres Lugoj-Filiași, lucrurile sunt destul de înaintate pe toate tronsoanele. Eu zic că în iunie vom semna contractul și pentru Lugoj. Chiar astăzi m-am interesat la colegii de la CNAIR și pentru tronsonul Lugoj-Caransebeș sunt depuse ofertele, totul este pe linia dreaptă. Vom semna contractul în luna iunie,” a afirmat Grindeanu.

Autoliv angajează!

Acest drum expres va conecta autostrada A1 de orașe importante din România, inclusiv Caransebeș, Severin, Filiași, Craiova, Pitești și București, transformând Lugojul într-un nod rutier major.

„Acest drum expres va lega autostrada A1 de Caransebeș-Severin, Filiași, Craiova-Pitești-București. Este important pentru noi, pentru bănățeni, și va transforma Lugojul într-un nod rutier extrem de important, fiind la intersecția dintre drumul expres și autostradă,” a spus Grindeanu.

Proiectul va aduce multiple beneficii pentru traficul local, reducând aglomerația și îmbunătățind conectivitatea pentru Lugoj și zonele înconjurătoare. Drumul expres va include descărcări suplimentare spre oraș și va conecta localitățile periferice, precum Buziaș și Coșteiu, pentru a acoperi eficient zona perimetrală a Lugojului.

„Drumul expres va ocoli pe partea de vest a Lugojului și va include două-trei descărcări spre oraș, rezolvând problema traficului greu. Astfel, Lugojul va avea acoperită în mare măsură zona perimetrală, ceea ce va contribui la dezvoltarea localității,” a explicat Grindeanu.

În concluzie, ministrul a reiterat că proiectele majore, inclusiv modernizarea căii ferate prin PNRR, vor continua să avanseze, aducând beneficii semnificative pentru regiune și locuitorii săi.

Citiţi mai departe

Cele mai citite