Connect with us

Social

Sistem de identificare ca la spitalele mari din țară la Lugoj

Publicat

în

Pacienții care ajung la spitalul din Lugoj vor fi triați în curând cu ajutorul un sistem de identificare electronic. Acesta va avea la bază brățări cu cod de bare, care vor purta toate informațiile importante despre pacient. Fie că se află la Urgențe sau internat la o secție anume, pacientul va putea fi “citit” în câteva secunde.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Datele pe care aceste brățări le vor purta vor fi cele referitoare la analizele pacientului, fișa de internare, bilete sau note ale medicilor și așa mai departe. Faptul că medicii vor avea la dispoziție un sistem electronic de evidență a bolnavilor va reduce timpul de lucru la jumătate.

„Va fi același sistem pe care îl au spitalele mari din țară, în special județene. De exemplu Spitalul Județean din Timișoara are acest sistem. E simplu, e un cod de bare pe care pacientul îl primește la internare și tot ce se face, se face pe codul de bare al pacientului. În momentul în care îi faci o analiză, îi dai o injecție, un medicament, orice, se trece pe acest cod de bare. Va înjumătăți timpul, nu mai intri pe calculator, nu mai stai. Orice procedură o faci, o faci la jumătate de timp. Costul este de 50.000 de lei, aparatură, implementare și consumabile pe un an de zile”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Erwin Floroni, directorul Spitalului din Lugoj.

Chiar dacă sistemul este la faza de început în ceea ce privește implementarea, conducerea spitalului este optimistă. Dacă planul va reuși, implementarea sistemului ar trebui să fie realizată până în vara acestui an.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

O parte dintre angajații spitalului din Lugoj nu s-au vaccinat. Ar putea fi obligați să se testeze pe banii proprii

Publicat

în

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că împreună cu vicepremierul interimar Kelemen Hunor, cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila şi ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a semnat şi va depune în Parlament un proiect de lege prin care angajaţii din Sănătate nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală, atât din sistemul public cât şi cel privat, vor fi obligați să se testeze pe banii proprii.

La spitalul din Lugoj există un procent destul de mare de angajați care încă nu s-au vaccinat. Lucian Cocoș, managerul spitalului, spune că aceștia nu pot fi obligați și momentan e decizia lor dacă vor face sau nu vaccinul. „În momentul de față nu există un act legislativ care să oblige personalul să se vaccineze. La noi circa 70 la sută s-au vaccinat, ceilalți e opțiunea lor”, a spus Cocoș.

Directorul spitalului spune că dacă s-ar ajunge ca personalul nevaccinat să nu mai poată să lucreze, în acest moment s-ar putea face față, pe termen scurt, cu cei vaccinați.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Social

Primul eveniment public în cea mai recent renovată clădire din Lugoj

Publicat

în

Are loc primul eveniment public în cea mai recent renovată clădire din Lugoj. Astfel, lugojenii vor putea admira interiorul clădirii fostei prefecturi, aflată de câțiva ani într-un amplu proces de reabilitare. La final de lucrări, investitorii vor ca aici să funcționeze un mall, dar și spații de birouri și de locuit.

Evenimentul va fi o expoziție de artă, urmând să se desfășoare în perioada 15-30 octombrie la Palatul Lugoj, așa cum a fost redenumită clădirea. 

“Suntem mândri să găzduim prima expoziție de artă în cadrul Palatului Lugoj. Timp de două săptămâni, între 15-30 octombrie 2021, vă invităm să vă bucurați de Imago, Viziuni în Tranziție, expoziția studenților secției foto-video a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara”, scriu organizatorii.

Accesul este liber pentru toată lumea care este interesată de artă. Palatul Lugoj se află în Piața Iosif Constantin Drăgan, numărul 9.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Social

Rate de vaccinare mici la Lugoj și în comunele din zona de est a județului

Publicat

în

Autoritățile au publicat date noi despre ratele de vaccinare din toate orașele și comunele din Timiș. Potrivit acestora, la Lugoj s-au vaccinat 13.447 de oameni sau 28,97% dintre locuitorii orașului. Situația stă un pic mai bine la Timișoara, unde 37,74% dintre locuitori, 122.802 persoane s-au vaccinat împotriva virusului pandemic.

În schimb la satele din Timiș, numărul persoanelor imunizate este extrem de mic, spun reprezentanții DSP. Acesta este și unul dintre motivele creșterii alarmante de cazuri grave, foarte multe persoane ajungând bolnave la spital, acolo unde nu mai sunt locuri pentru tratament de specialitate.

La Bara, de exemplu, s-au vaccinat doar 40 de oameni, adică 12,86% dintre cetățeni. La Balinț s-au imunizat 253 de oameni, 16,43% dintre cetățeni. La Coșteiu au fost imunizați 724 de persoane, adică 18,66% dintre cetățeni, iar la Boldur s-au imunizat 563 de cetățeni, 24,09% dintre toți locuitorii comunei.

Stau prost la capitolul vaccinare cei din Darova, cu doar 10,14% persoane vaccinate, Mănăștiur, 14,45%, Ohaba Lungă, 11,31% și Știuca, 9,37%. Codașele clasamentului sunt localitățile Bârna, 4,25% și respectiv Pietroasa, 3,87% persoane vaccinate din totalul comunității.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Social

Cu un simplu SMS poți ajuta la salvarea vieții unui tânăr tătic, din Lugoj

Publicat

în

Nicolae are doar 26 de ani, o familie frumoasă și absolut toată viața înainte… Din păcate însă, un diagnostic crunt apasă pe umerii săi: Limfom Limfoblastic T, cel mai agresiv tip de cancer localizat între plămâni și inimă. Nicu are mare nevoie de sprijinul nostru! Doar imaginați-vă cum ar fi ca într-o zi să fiți smuls de lângă familia dumneavoastră, de lângă cei dragi, și obligat să înfruntați o boală nemiloasă…

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Până în data de 15 OCTOMBRIE poți dona pentru Baciu Nicolae și prin SMS. Trimite un SMS la 8837 cu textul “NICU” și donează 2 EURO pentru el❗️
Donații se pot efectua online și pe site-ul Asociației „SPRO”: https://www.sperantapentruromania.ro/cause/baciu-nicolae/
✅Doneaza rapid prin Revolut la: 0766 365 833 sau https://revolut.me/sperantaromania
✅Doneaza rapid prin BT Pay la: 0766 365 833
✅Doneaza prin firma, redirectioneaza 20% din impozitul pe profit al firmei tale, aici: https://www.sperantapentruromania.ro/directioneaza-20/
Pentru detalii suplimentare va rugăm să ne contactați:
➡Telefon:0771.368.209 (Galea Izabela)
➡Email: infosperanta@gmail.com

Nu sta nepăsător, hai să ajutăm!

Donațiile efectuate prin transfer bancar, Revolut si BT Pay se vor actualiza în lista donatorilor în 7-14 zile de la momentul intrării în contul nostru. Donațiile prin BRD se vor actualiza în 15-30 de zile. Dacp doresti sa rămâi anonim selectează ANONIM. Numele tău va apare în lista donatorilor de la cazul specificat în extrasul de cont. Daca nu ai specificat un nume, donația va fi publicată în lista generală a donatorilor.

 

Numele meu este Nicolae și am 26 de ani. Sunt căsătorit cu o femeie minunată și mi-am întemeiat o familie. Avem un băiețel pe nume Erik de doar câțiva anișori, care este raza noastră de soare. Viața noastră era simplă și foarte normală…până când…nu a mai fost așa…

Din păcate, toate momentele pe care ar trebui să le petrecem împreună ne-au fost răpite de aflarea unei vești crunte. În urmă cu puțin timp am fost diagnosticat cu Limfom Limfoblastic T, cel mai agresiv tip de cancer localizat între plămâni și inimă.  Cred că vă puteți închipui gravitatea situației…

Doar imaginați-vă cum ar fi ca într-o zi să fiți smuls de lângă familia dumneavoastră, de lângă cei dragi, și obligat să înfruntați o boală nemiloasă.

Aflarea veștii a fost un real șoc, atât pentru mine, cât și pentru familia mea, deoarece nimeni nu se aștepta ca anii tinereții să ne fie marcați de o astfel de boală cruntă. De urgență am apelat la o clinică privată din Viena, care a acceptat să mă ajute. Fiind o formă foarte agresivă de limfom non hodgkin, trebuie să urmez o linie de tratament foarte intensă, compusă din mai multe etape, incluzând în principal chimioterapia. Șansele de supraviețuire sunt de 80% dacă urmez acest tratament.

Fiind o tumoră de dimensiuni mari, pot apărea o serie de complicații, care vor necesita intervenția imediată a medicilor. Din acest motiv eu va trebui să rămân la Viena pe toata durata tratamentului, la Wiener Privat Klinik. Costul estimativ primit de aici este de 140.000 euro.

Nu mă gândeam vreodată că viața mea va ajunge să coste o asemenea sumă de bani sau de fapt, că va ajunge să depindă de o sumă de bani. Din acest motiv apelez la dumneavoastră. La empatia tuturor celor care doresc să simtă alături de mine și de familia mea în aceste momente. Pentru noi, orice mică donație are însemnătate!

Este foarte dificil să lupți cu o astfel de boală. Într-unele zile te trezești plin de speranță, determinare și tărie, iar în unele dimineți, te simți descurajat și extenuat. Însă apoi îți amintești motivul pentru care lupți. Pentru viața ta. Pentru familia ta. Pentru viitorul care vă stă înainte.

Nu îmi pot imagina să nu mă aflu lângă Erick, băiețelul nostru, în prima zi de școală. Sau să nu îi fiu alături în cele mai dificile momente ale vieții. Să fiu prezent la nunta lui, iar apoi să mă bucur de nepoții mei. Nu îmi pot imagina ca toate aceste lucruri frumoase să îmi fie răpite.

Îmi doresc să lupt și să înving!

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite