Connect with us

Actualitate

Bilanț impresionant pentru pompierii din Lugoj și restul județului. Mii de vieți salvate în 2022

Publicat

în

FOTO ISU Timiș

Pompierii timișeni s-au reunit pentru evaluarea activității din anul anterior, analiza situației actuale, dar și planificarea obiectivelor pentru anul 2023.

RETIM

Ținta anului 2022 a fost atinsă: salvatorii din cadrul celor 7 subunități de intervenție au fost la datorie și au asigurat răspunsul prompt și eficient la solicitările cetățenilor.

Acordarea primului ajutor medical, descarcerarea, stingerea incendiilor, căutarea-salvarea sau deblocarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 𝟑𝟐𝟕𝟒𝟎 𝒎𝒊𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊 𝒅𝒆𝒔𝒇ăș𝒖𝒓𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒔𝒂𝒍𝒗𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒕𝒊𝒎𝒊ș𝒆𝒏𝒊 î𝒏 𝒂𝒏𝒖𝒍 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒕𝒓𝒆𝒄𝒖𝒕.

Autoliv angajează!

O pondere de aproximativ 90% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD. A fost solicitată intervenția echipajelor medicale în 𝟐𝟐𝟒𝟎𝟔 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞 𝟐𝟐𝟕𝟒𝟐 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 (𝟐𝟏𝟐𝟎𝟒 𝐚𝐝𝐮𝐥ț𝐢 ș𝐢 𝟏𝟓𝟑𝟖 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢).

De asemenea, pompierii militari timișeni au acționat pentru localizarea și stingerea a 𝟞𝟝𝟞 𝕚𝕟𝕔𝕖𝕟𝕕𝕚𝕚 𝕔𝕦 𝕡𝕒𝕘𝕦𝕓𝕖 înregistrate la nivelul județului. Alte 125 misiuni au constat în efectuarea cercetării, măsurătorilor și marcarea zonelor contaminate. În 25 situații s-a acționate de către echipa pirotehnică pentru asanarea muniției rămasă neexploadată din timpul conflictelor militare.

Totodată, echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină în urma producerii a 798 𝑎𝑐𝑐𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑟𝑢𝑡𝑖𝑒𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑓𝑒𝑟𝑜𝑣𝑖𝑎𝑟𝑒, cazuri în care au fost asistate 971 persoane și care s-au soldat cu 4 decese.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 98 de animale în cele 73 misiuni de salvare a acestora.

Printre altele, amintim că în anul 2022 au fost desfășurate 6588 𝑚𝑖𝑠𝑖𝑢𝑛𝑖 𝑎𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡𝑒 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑝𝑎𝑛𝑑𝑒𝑚𝑖𝑒𝑖 𝐶𝑜𝑣𝑖𝑑 19.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, pompierii timișeni au asigurat gestionarea afluxului de persoane refugiate din Ucraina care au intrat pe teritoriul României, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș, prin misiuni în Punctele Operative Avansate: POA Siret, POA Isaccea și POA Sighetu Marmației.

De asemenea, mai multe forțe și mijloace au fost dislocate la nivel național din partea ISU Timiș.

În domeniul apărării împotriva incendiilor, Inspecția de Prevenire a înregistrat 2732 cereri privind securitatea la incendiu. Inspectorii de prevenire au desfășurat 𝟏𝟐𝟓𝟖 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐚𝐥𝐞, aplicând amenzi contravenționale în cuantum de 2.524.200 lei.

Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență a organizat și susținut 15 𝒄𝒖𝒓𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒔̦𝒊 2 𝒔𝒕𝒂𝒈𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒈𝒂̆𝒕𝒊𝒓𝒆 pentru personalul încadrat, pe linia acordării primului ajutor medical de bază. Totodată, s-au desfășurat 22 de serii de pregătire cu personalul aparținând structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Cei 252 de voluntari au fost integrați în misiunile specifice de la nivelul județului Timiș, realizând un număr total de 𝟕𝟏𝟕𝟖 𝐨𝐫𝐞.

Alte activități de referință ale ISU Timiș sunt reprezentate de organizarea exercițiilor internaționale, participarea la misiunile de sprijin internațional, dar și la cele naționale de protejare a comunităților.

Printre obiectivele și prioritățile din anul 2023, conducerea ISU Timiș își propune să asigure 𝑖̂𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎̆𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑡𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑒𝑛𝑖, 𝑑𝑜𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑢 𝑛𝑜𝑖 𝑎𝑢𝑡𝑜𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢, precum și 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑣𝑜𝑙𝑢𝑛𝑡𝑎𝑟𝑖𝑎𝑡.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Daună totală. O mașină a luat foc pe Autostrada A1

Publicat

în

Marți, 16 iulie,  un autoturism a fost complet distrus de flăcări pe Autostrada A1, în zona nodului rutier Traian Vuia. Șoferul s-a autoevacuat înainte ca pompierii să ajungă la fața locului. Traficul a fost îngreunat în urma incendiului, însă din fericire, nu au fost înregistrate victime.

RETIM

La fața locului au intervenit Detașamentul Lugoj și Stația Făget cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și 12 subofițeri, reușind să lichideze incendiul.

Cei de la DRDP Timișoara au anunțat incidentul și impactul asupra traficului.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

O nouă avertizare meteo de la ANM. Printre zonele vizate intră și Banatul

Publicat

în

Zona aflată sub avertizare cod roşu de caniculă se extinde luni, 15 iulie, şi marţi, 16 iulie, temperaturile urmând să ajungă la 42 de grade. Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la soare, îmbrăcămintea de culoare închisă şi deplasările la orele prânzului.

RETIM

O avertizare cod portocaliu de caniculă va fi valabilă luni şi marţi în Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei. ”În Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, valul de căldură va persista şi se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, transmit meteorologii.

Autoliv angajează!

Pentru luni şi marţi a fost emisă o avertizare cod roşu, zona afectată de caniculă extinzându-se. Zonele afectate sunt Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi sud-vestul Transilvaniei.

”În Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33… 36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, anunţă ANM.

Citiţi mai departe

Actualitate

Atenție dacă plecați la drum. Șosele cu restricții în vestul țării

Publicat

în

DRDP Timișoara anunță că mai multe lucrări extensive de modernizare și reparații vor avea loc pe drumurile naționale și autostrăzile din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad, afectând traficul pe mai multe tronsoane importante.

RETIM

În județul Timiș se fac intervenții semnificative pe DN 68A Coşava – Margina, unde structura rutieră va fi refăcută până pe 25 iulie. Lucrările se desfășoară inclusiv pe timp de noapte, cu excepția weekend-urilor. În plus, se vor aplica marcaje rutiere pe DN 6 Sânnicolau Mare – Cenad și se vor efectua reparații pe DN 59A Săcălaz.

Pentru a evita aglomerația, șoferii pot utiliza rutele alternative:

Autoliv angajează!

  •  𝐩𝗲 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝗡𝗮̆𝗱𝗹𝗮𝗰 – 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶: A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria; sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia;
  • 𝐩𝗲 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶 – 𝗡𝗮̆𝗱𝗹𝗮𝗰: A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nădlac;

În județul Caraș-Severin, pe DN 57 Oravița – Grădinari și DN 67D Băile Herculane – Valea Cernei se vor realiza lucrări de consolidare a drumului. De asemenea, pe DN 57 Berzasca va fi construită o polată pentru protecția drumului de căderile de pietre de pe versant.

Județul Hunedoara va vedea intervenții pe DN 66 Zeicani – Sarmizegetusa, unde se va așterne un covor asfaltic. Totodată, se vor amenaja sensuri giratorii pe DN 66 Hațeg și DN 7 Orăștie și se vor consolida podurile pe DN 66 Uricani.

În județul Arad, DN 7 Conop va beneficia de reparații la podul peste pârâul Nadăș, iar pe DN 7 Julița se vor monta parapete pe rulouri.

Restricții de circulație, din cauza caniculei

Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă vor fi impuse în continuare luni, 15 iulie și marți, 16 iulie 2024. Aceste restricții survin ca urmare a avertizării meteorologice a ANM conform căreia temperaturile vor ajunge în cele două zile până la valori de 42 de grade Celsius.
În perioada 15 – 16 iulie, între orele 11.00 și 19.00, autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12 tone, nu vor putea circula pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale aflate în administrarea următoarelor Direcții Regionale:
-DRDP București (Județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Călărași);
-DRDP Craiova (Județele: Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj și Mehedinți);
-DRDP Timișoara (Județele: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad);
-DRDP Cluj (Județele: Bihor, Alba și Satu Mare);
-DRDP Iași (Județele: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui)
-DRDP Buzău (Județele: Buzău, Vrancea, Galați și Brăila);
-DRDP Constanța (Județele: Constanța, Ialomița, Călărași și Tulcea).
Sunt exceptate de la respectarea acestor restricții:
* transporturile de persoane;
* transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
* vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră;
* transporturile funerare;
* transporturile poștale;
* transporturile de echipamente de prim ajutor;
* transporturi pentru distribuire de carburanți;
* transporturile de mărfuri sub temperatură controlată;
* transporturile pentru tractări vehicule avariate;
* transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
* transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
* transporturile de apă îmbuteliată și băuturi răcoritoare;
* transporturile de produse provenite din exploatări agricole;
* transporturile militare implicate în exerciții multinaționale;
* transporturile de produse alimentare diverse (produse de panificație, produse de patiserie și de cofetărie proaspete, pișcoturi și biscuiți, produse de patiserie și de cofetărie conservate, zahăr și produse conexe, cacao, ciocolată și produse zaharoase, paste făinoase, cafea, ceai și produse conexe, condimente și mirodenii, produse nutriționale speciale, diverse produse alimentare și produse uscate, sucuri și băuturi alcoolice și nealcoolice, inclusiv apă minerală).
De la aceste restricții mai sunt exceptate utilajele proprii ale CNAIR SA și utilajele firmelor cu care CNAIR SA are contracte de lucrări în derulare. Restricțiile cauzate de aceste temperaturi extreme cuprind regiunile: Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova (conform Avertizării Meteorologice emise de ANM).

Citiţi mai departe

Actualitate

Drum închis în Lugoj, pentru mai multe zile

Publicat

în

FOTO ArhivaÎn urma lucrărilor de modernizare a căii ferate pe tronsonul Lugoj – Caransebeș, circulația va fi închisă pe trecerea de nivel de pe strada Smârdan în perioada 15 iulie 2024 – 22 iulie 2024.

RETIM

Locuitorii din această zonă sunt sfătuiți să folosească ruta ocolitoare pe străzile: Oituz – Bocșei – Banatului. Autoritățile indică cetățenilor să respecte semnalizările rutiere temporare pentru a evita orice neplăceri.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite