Connect with us

Administrație

Bazin 3D, cinema acoperit si spital la Lugoj

Publicat

în

10426076_10153049038153830_5491428735191898155_nN-am prea multe comentarii despre caricatura pe care o vedeti mai sus, decat ca este cea mai reusita din cate am vazut in ultimii ani, probabil cea mai reusita din Lugoj din toate timpurile. Ce Charlie Hebdo, luati de aici de la Criv al nostru, de la Lugoj, o creatie in care da tot ce are mai bun. Felicitari, este asa de cuprinzator acest desen incat nici nu stiu de unde sa incep, asa ca o sa il pun aici si o sa va las sa il admirati.

Meniul zilei, Octavian

Sa speram ca intr-o zi, cat mai curand, alesilor locali o sa le vina mintea la cap si, in loc de bazin 3D si cinematograf acoperit, o sa proiecteze si execute un spital modern, acoperit si curat. Poate nu in primavara asta, dar asa, pe vara, toamna?

Mii de lugojeni se plang an de an de conditiile spitalului din Lugoj, dar cate mii se plang ca nu au cinematograf, bazin sau strand? Nu sunt mii, pentru ca daca iti rupi piciorul, nu te duci nici la strand la baie, sa sari de pe trambulina, nici la bazin la jacuzzi, nici la cinema la film.

Te duci la spital, acolo unde iti cumperi tot, de la intrare, la Agocalmine sau bandaje, la mancare, infirmiere care sa te ingrijeasca si care nu prea exista, totul se cumpara, ca altfel nu te baga nimeni in seama si stim asta fiecare dintre noi. În plus, nu ai nicio conditie si, cel mai grav, te faci bine sau nu, in functie de cum ai norocul.

RETIM

Acolo nu te intereseaza nici daca ai cinematograf, nici daca ai bazin, ci doar sa iesi viu din cladire si sa mergi acasa mai putin bolnav decat ai intrat, lucru care cateodata nu se intampla, oamenii murind cu zile in spitalele din Romaania, nu doar in cel din Lugoj.

Si nu, nu vorbesc vorbe, fiecare dintre noi cunoastem cate o poveste traita in spital, de noi sau de prieteni, deci pentru cei care spun ca scriu ca am ceva cu cineva, nu e cazul. Cand scriu ca am ceva cu cineva, spun asta, acum e vorba doar de o realitate crunta si cam atat.

Hai sa facem si noi un spital acoperit si 3D. Sa coste nu unu, ci 10 milioane de euro, sa fie gata intr-un an si, cel mai important, sa functioneze imediat dupa inaugurare, sa nu treaca ani buni si sa nu il putem folosi nici macar pentru a ne da check-in pe Facebook.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Consilierii locali din Lugoj își cumpără tablete de 40 de mii de lei. „Facem economie la hârtie”

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni vor avea tablete pe care să-și descarce documentele necesare desfășurării activității din cadrul Consiliului Local Municipal Lugoj. Achiziția acestor tablete se va face cu bani de la bugetul local, la o valoare estimată de 40 de mii de lei. În ședința, de joi, 6 mai, când s-a aprobat bugetul local, un consilier a cerut ca acești bani să fie direcționați către alte cheltuieli. Este vorba despre Paul David, de la USR, care a considerat că fiecare consilier își poate asigura suportul electronic pentru a lucra în sistem online.

Meniul zilei, Octavian

„Acei bani pentru tablete, se pot redirecționa spre altceva, deoarece după cum se vede cu toți ne putem conecta la ședință și să ne citim toate documentele. Din punctul meu de vedere aș prefera ca acei bani să fie cheltuiți pentru altceva, pentru premierea copiilor sau orice altceva”, a spus David.

Viceprimarul Bogdan Blidariu a răspuns solicitării și a spus că decizia fost luată după discuțiile cu mai mulți consilieri locali, care au cerut astfel de dispozitive, acestea urmând să fie folosite și în momentul în care ședințele nu se vor mai ține în sistem online, pentru descărcarea proiectelor de hotărâre și arhivarea lor. În felul acesta se renunță la tipărirea acestora și transmiterea pe suport de hârtie, pentru fiecare consilier în parte. Blidariu a anunțat că grupul de consilieri PNL nu va vota amendamentul lui David. De altfel, acest amendament a fost respins, iar achiziția va fi făcută în zilele următoare.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite