Connect with us

Social

Bătrânii din satele uitate de lume de lângă Lugoj, sprijiniți de voluntari cu alimente pe timp de pandemie

Publicat

în

RETIM

O asociație din Banat a făcut un bine pentru sute de bătrâni și familii nevoiașe din satele din Timiș. Două dintre satele vizitate de către aceștia, Crivobara și Secaș, se află la mică distanță de Lugoj. În cele două sate, voluntarii de la “Acasă în Banat” au dus alimente pentru cei mai vulnerabili dintre locuitori în timpul pandemiei de coronavirus.

Acțiunea voluntarilor, denumită “Dar din Dar”, a ajuns la locuitorii celor două sate în ziua a șasea de împărțire a pachetelor cu alimente. Pe lângă produse precum făină, lapte, ouă, zahăr sau ulei, bătrânii au primit și produse de igienă personală, soluții dezinfectante și de curățenie a gospodăriei. Au fost vizați mai ales acei bătrâni singuri sau afectați direct de criza adusă odată cu instalarea pandemiei.

“Voluntarii Acasă în Banat au adus bucurii astăzi pentru mai multe familii din Secaș și Crivobara. Printre beneficiari se numără bătrâni singuri, cu pensii foarte mici, persoane cu handicap, familii cu mulți copii, oameni pentru care această perioadă aduce o povară în plus. Ne bucurăm mult că am reușit să ajungem la ei, să-i cunoaștem, să le spunem o vorbă bună și să le arătăm că n-au fost uitați”, au precizat cei de la “Acasă în Banat”.

Și alte sate din zona Lugojului, cum sunt Bârna, Drinova, Botești, Sărăzani și Jurești, au fost vizitate de către voluntari. Campania Dar din Dar continuă, iar pentru cei care vor să ajute voluntarii, care vor vizita și alte sate din Timiș în această perioadă, o pot face donând o sumă de bani în conturile asociației. 

Campania se bucură de sprijinul Fondului De Urgență ING Romania pentru comunități vulnerabile, gestionat de Fundația Comunitară București și Fundatia Comunitara Timisoara.

Pentru a ajunge la cât mai multe persoane vulnerabile, îi puteți susține în continuare cu donații în conturile Asociației “Acasă în Banat”, cu mențiunea „Dar din Dar”:

LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Ce le-a cerut celor care l-au ajutat să se opereze

Publicat

în

RETIM

După câteva zile de chin și o operație care l-a scăpat de o tumoare facială care i-a pus viața în pericol, lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Bărbatul are de luptat acum cu recuperarea, cu umflătura feței din cauza operației, dar și cu durerile provocate de acestea. Totuși, lugojeanul spune că nu se mai simte altfel decât în extaz.

“Astăzi deja e mult mai bine, atât de bine ca doctorul mi-a propus ca mâine pot pleca acasă. Vindecarea locală decurge perfect și corpul meu îmbătat de bucurie lucrează optim ca un ceas elvețian. Deci am venit, am făcut, am plecat. Eficient și minunat! Rămâne ca în 12 zile aproximativ sa aflu rezultatul histopatologic și planul de tratament mai departe”, a scris Aris pe Facebook.

Lugojeanul i-a rugat pe cei care l-au ajutat să nu mai doneze deocamdată bani, până la aflarea rezultatelor analizelor. 

“Până atunci cred că putem pune pe frâna ajutoarele financiare ca nu as vrea sa „profit” de pe urma imensei voastre bunătăți. Dacă cumva va mai trebui puțin voi da de veste și sunt sigur ca se va găsi o rezolvare. Fiecare da din puținul lui, și sunt bani munciți cu greu.Nu ar fi drept sa mai iau până când nu știu cât mai trebuie, pentru ca sunt șanse sa ajungă”, este apelul bărbatului.

Aris Marta are 41 de ani și a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (cancer limfatic). Operația de la Viena a costat 34.000 de euro, banii fiind adunați în doar câteva zile de către lugojeni.

Citiţi mai departe

Social

Două focare noi de coronavirus la Lugoj. Parte din cei afectați vor fi vaccinați de echipe mobile de imunizare

Publicat

în

RETIM

Două focare noi de coronavirus au fost depistate la Lugoj. Este vorba despre două locații, una fiind și în trecut subiectul unui focar, care s-a stins după o anumită perioadă. De această dată, cele două focare au apărut la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj și respectiv Centrul de Plasament Lugoj.

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj – 13 cazuri confirmate;

Centrul de Plasament Lugoj – 3 cazuri confirmate.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, una dintre cele două locații fac parte dintr-o listă cu șapte centre din tot județul unde echipe mobile de medici și asistente se vor deplasa pentru a-i vaccina pe beneficiari. Cele șapte centre sunt: 

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia -151 beneficiari

– Centrul de Îngrijire și Asistența Variaș- 35 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj -50 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj – 89 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 2 Lugoj -61 beneficiari

– Centrul de Plasament pentru Copilul cu dizabilități Recaș -27 beneficiari

Citiţi mai departe

Social

Câte vaccinuri anti-coronavirus au fost administrate la Lugoj. Într-o zi au fost vaccinate 240 de persoane

Publicat

în

RETIM

Miercuri, 20 ianuarie, 240 de persoane au primit fie prima, fie a doua doză de vaccin anti-coronavirus la Lugoj. În campania de vaccinare care a început domol în orașul de pe Timiș, singurul centru funcțional în etapa a doua este cel de la spital. Aici, în total, au fost administrate 847 de vaccinuri.

La nivelul județului Timiș, s-au administrat 13.715 doze de vaccin, până la raportarea de miercuri, 20 ianuarie. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 28 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urcicariană remisă imediat, prurit).

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin, cele mai importante fiind respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite