Connect with us


Social

Bătrânii din satele uitate de lume de lângă Lugoj, sprijiniți de voluntari cu alimente pe timp de pandemie

Publicat

în

O asociație din Banat a făcut un bine pentru sute de bătrâni și familii nevoiașe din satele din Timiș. Două dintre satele vizitate de către aceștia, Crivobara și Secaș, se află la mică distanță de Lugoj. În cele două sate, voluntarii de la “Acasă în Banat” au dus alimente pentru cei mai vulnerabili dintre locuitori în timpul pandemiei de coronavirus.

Acțiunea voluntarilor, denumită “Dar din Dar”, a ajuns la locuitorii celor două sate în ziua a șasea de împărțire a pachetelor cu alimente. Pe lângă produse precum făină, lapte, ouă, zahăr sau ulei, bătrânii au primit și produse de igienă personală, soluții dezinfectante și de curățenie a gospodăriei. Au fost vizați mai ales acei bătrâni singuri sau afectați direct de criza adusă odată cu instalarea pandemiei.

“Voluntarii Acasă în Banat au adus bucurii astăzi pentru mai multe familii din Secaș și Crivobara. Printre beneficiari se numără bătrâni singuri, cu pensii foarte mici, persoane cu handicap, familii cu mulți copii, oameni pentru care această perioadă aduce o povară în plus. Ne bucurăm mult că am reușit să ajungem la ei, să-i cunoaștem, să le spunem o vorbă bună și să le arătăm că n-au fost uitați”, au precizat cei de la “Acasă în Banat”.

Și alte sate din zona Lugojului, cum sunt Bârna, Drinova, Botești, Sărăzani și Jurești, au fost vizitate de către voluntari. Campania Dar din Dar continuă, iar pentru cei care vor să ajute voluntarii, care vor vizita și alte sate din Timiș în această perioadă, o pot face donând o sumă de bani în conturile asociației. 

Campania se bucură de sprijinul Fondului De Urgență ING Romania pentru comunități vulnerabile, gestionat de Fundația Comunitară București și Fundatia Comunitara Timisoara.

Pentru a ajunge la cât mai multe persoane vulnerabile, îi puteți susține în continuare cu donații în conturile Asociației “Acasă în Banat”, cu mențiunea „Dar din Dar”:

LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Restaurantul cu autoservire PAPA’S. Peste 25 de preparate, în fiecare zi

Publicat

în

Lugojenii se pot bucura de mâncarea de acasă, la unul dintre cele mai bune restaurante-autoservire din oraș si anume PAPA’S. Zilnic există peste 25 de preparate proaspete care așteaptă să fie degustate de pofticioși, la care se adaugă de departe cel mai bun meniul al zilei la doar 15 lei.

Chef Adi este unul din bucătarii cu cea mai mare experiență din oraș, celebru pentru ciorba de burtă, a creat un meniu greu de egalat pe lângă faptul că porțiile sunt foarte generoase, la niste preturi foarte accesibile, a mai integrat și celebra sa ciorba de burtă în meniul zilei, de două ori pe săptămână.

„Noi ne-am dorit să venim în fața oamenilor cu un meniu bogat având foarte multe produse proaspete în fiecare zi, care să fie gustoase și totodată accesibile pentru fiecare. De departe avem cel mai bun raport calitate-cantitate-preț. Experiența m-a învătat, de-a lungul timpului, că dacă ești corect cu oamenii și le oferi ceea ce își doresc, la prețul corect și cantitatea potrivită, ei se vor întoarce iar noi asta ne-am dorit de la bun început. De departe, restauranul PAPA’S reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni în atenția lugojenilor dat fiind faptul că foarte multa lume își comandă mâncarea la domiciliu deoarece foarte mulți văd PAPA’S, ca fiind cel mai bun catering din oraș. O altă noutate o reprezintă faptul ca PAPA’S oferă și abonamente pentru mâncare celor ce își doresc”, spune chef Adi. 

Totodata PAPA’S asigura și meniuri pentru evenimente, nunți, botezuri, si multe alte evenimente și nu în ultimul rând platoturi de 4,6,8,10 persoane. Pentru comenzi se poate suna la numărul 0727334742 Adresa restaurantului este :Splaiul Sporturilor,nr.1(în Strand vis a vis de SPA Lugoj)

Citiţi mai departe

Social

Le-au pus gunoiul la ușă! Răzbunarea florarilor din Lugoj pe locuitorii unui bloc

Publicat

în

O situație mai puțin întâlnită este făcută publică de către o lugojeancă, pe Facebook. La intrarea unui bloc din zona Unic, acolo unde își desfășoară activitatea și florarii din Lugoj, a fost golită o pubelă plină de gunoi. Tânăra a postat o fotografie cu gunoaiele înșirate pe scări și un comentariu în care povestește ce s-a întâmplat.

„Mai spuneți ceva! Locatarii din blocul meu, (în mare parte niște nesimțiți și nu îmi este teamă să le-o spun), aruncă gunoiul în tomberonul florarilor și ăștia, mai ‘deștepți ” îl golesc din nou pe scările blocului! Prinde orbul, SCOATE-I ochii! Vai mama noastră!”, a scris lugojeanca.

Citiţi mai departe

Social

Sală de păcănele nouă la Lugoj, la doi pași de una dintre cele mai mari școli din oraș

Publicat

în

O nouă sală de păcănele răsare la Lugoj, în mijlocul orașului, la nici doi pași de una dintre cele mai mari școli din oraș. Este vorba despre o sală care a fost amenajată la parterul Centrului Elis, centru care găzduiește un supermarket Carrefour și un magazin chinezesc de tip ABC. 

Sala de jocuri este amplasată în centrul Lugojului, așa cum se întâmplă și în cazul altor câteva săli de păcănele și agenții de pariuri. Noua locație se află la mai puțin de 100 de metri de Școala Gimnazială 6 “Anișoara Odeanu”, acolo unde învață 800 de elevi, dar și la doar 40 de metri de centrul pietonal al Lugojului.

La început de 2019, senatorii au propus o lege prin care fiecare sală de jocuri de noroc să fie așezată cel puțin 200 de metri de intrarea într-o unitate de învățământ. Până acum însă, legea a rămas doar la statutul de propunere legislativă.

Citiţi mai departe

Cele mai citite