Actualitate
Banda cu crăpături a autostrăzii Lugoj-Deva va fi închisă pentru reparaţii
Crăpăturile apărute pe lotul 1 al tronsonului de autostradă Lugoj-Deva vor fi remediate de constructorul italian Tirrena Scavi. Asta va crea o mulţime de neplăceri şoferilor, a declarat pentru Ziare.com purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu.
„Pe lotul 1 din Lugoj-Deva, putem spera, la acest moment, că avem de-a face într-adevar doar cu o fisurare a covorului asfaltic pe una dintre benzile de mers şi nu cu vreo problemă mai serioasă.
Oricum, şi remedierea asfaltului va perturba traficul în zonă, din cauză că va necesita închiderea circulaţiei pe banda afectată. Dar o astfel de reparaţie ar putea fi realizată în cel mult 90 de zile.
Dacă, însă, după remediere, acele fisuri vor reapărea, ele ar putea indica o problemă cu terasamentele. Iar asta ar putea fi o situaţie într-adevăr gravă.
Probleme la acea secţiune de drum au mai fost, din 2013, când a fost deschisă circulaţia în zonă. Ăsta e şi motivul pentru care CNAIR a refuzat să îi acorde constructorului recepţia finală a lucrărilor. Şi, în ciuda insistenţelor acestuia, la modul în care se miscă acum lucrurile, e greu de crezut că vom putea face o astfel de recepţie în acest an”, a explicat Alin Şerbănescu, pentru sursa citată.
Actualitate
Lugojenii de peste 55 de ani se pot vaccina cu dozele AstraZeneca la centrul din oraș
Lugojenii care au trecut de vârsta de 55 de ani se pot vaccina acum împotriva noului coronavirus cu dozele produse de către cei de la AstraZeneca. Specialiștii au considerat că vaccinul englez nu este periculos pentru persoanele mai în vârstă.
Măsura vine după ce mai multe cercetări, inclusiv ale Organizației Mondiale a Sănătății, arată că, în momentul de față, vaccinul poate determina organismul să producă suficiente globule albe și anticorpi pentru combaterea virusului. Rapelul trebuie efectuat la 4-12 săptămâni de la prima doză.
În județul Timiș există cele mai multe locuri din țară disponibile la vaccinare, majoritar cu ser AstraZeneca. Potrivit șefului DSP Timiș, Flavius Cioca, permiterea imunizării celor din populația generală în timpul măsurii de carantină „este măsura cea mai urgentă de pus în aplicare”.
Până luni, 8 martie, în Timiș s-au vaccinat 71.408 de persoane, dintre care 25.754 cu ambele doze necesare pentru imunizare. Aproximativ 12.000 de persoane au ales vaccinul de la AstraZeneca
Actualitate
Un lugojean amenință pe Facebook. „Buciu și Blidariu … mai puțin va curge sânge”
Lugojeanul Dumitru Franț a postat o amenințare directă pe rețeaua de socializare Facebook. Pe o pancartă, lugojeanul a transmis un mesaj clar primarului și viceprimarului din Lugoj, cerând să se rezolve o presupusă problemă de pe strada Liliacului, în caz contrar, „va curge sânge”. Franț este cunoscut autorităților din Lugoj și în urma protestelor pe care le-a făcut în mandatul fostului primar Francisc Boldea. Lugojeanul este nemulțumit că reprezentanții administrației locale nu vor să dea curs solicitării sale de a interzice circulația pe strada Liliacului.
Întrebat de jurnaliști care este situația problemelor semnalate de Franț, Claudiu Buciu, primarul Lugojului spune că acesta nu are dreptate, dar se poate adresa instanței.
„Domnul Franț își dorește să rezolve o situație care nu ține de Primărie, adică dânsul dorește să desființăm un drum public. I-am explicat faptul că drumurile publice nu se pot desființa, la solicitarea unui cetățean, pentru că sunt de utilitate publică și sunt folosite de toată lumea. Este o stradă, care nu este asfaltată, dar dânsul împiedică în mod ilegal circulația vecinilor pe această stradă. I-am spus că dacă are alte nemulțumiri se poate adresa instanțelor de judecată. Eu nu pot să decid închiderea unei străzi, pentru că așa vrea un cetățean.
Dânsul nu este judecător și nici eu nu sunt judecător, l-am îndrumat să se adreseze instanței. Noi, Primăria, susținem că situația din acte este foarte clară. Dacă nu este de aceeași părere poate merge în instanță. Deocamdată nu s-a dresat instanței, ne trimite nouă cereri. I-am pus la dispoziție toate documente solicitate. Lucrurile sunt foarte clare, nu există nicio problemă acolo, doar că dânsul nu vrea să existe trafic pe strada aceea. Mai mult dânsul are acces de pe o altă stradă, nu are nicio problemă cu accesul. Este o atitudine pe care nu o înțeleg. El are intrare pe strada cealaltă, aici și-a mai făcut o intrare”, spune Buciu.
Amenințările lui Franț durează de mai multe săptămâni, însă, până acum, nimeni nu a luat nicio măsură împotriva acestuia.
Actualitate
FOTO Mașină în flăcări pe Autostrada A1, în apropiere de intrarea spre Lugoj
Pompierii au fost chemați de urgență să intervină, vineri la prânz, pe Autostrada A1 dintre Timișoara și Lugoj, pentru a stinge un incendiu apărut la un autoturism. Mașina se afla pe sensul de mers Timișoara – Lugoj și a fost cuprinsă de flăcări în apropiere de intrarea spre Lugoj, de la nodul rutier Balinț.
Mașina a luat foc din mers, spun martorii, șoferul reușind să o tragă pe dreapta și astfel să nu pună în pericol viețile altor participanți la trafic. Din fericire, șoferul a reușit să părăsească mașina înainte ca aceasta să fie cuprinsă de flăcări.
Mașina a fost afectată în totalitate în urma incendiului.
Actualitate
Rata de infectare crește alarmant la Lugoj, după ce autoritățile au raportat zeci de cazuri noi în ultimele zile
Rata de infectare cu noul coronavirus crește din nou, într-un ritm alarmant, la Lugoj, după ce autoritățile au raportat zeci de cazuri noi în această săptămână. Rata a ajuns din nou la valoarea de peste 2/1000 de locuitori, după ce de luni și până joi au fost raportate 40 de cazuri de infectare la nivel de oraș.
Joi, 4 martie, în județul nostru următoarele localitățile aveau rata de infectare pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 locuitori:
Timișoara – 7,44, Ciacova-4,94, Recaș – 3,88, Sânnicolau Mare – 5,16, Becicherecu Mic-4,77, Belint-4,37, Biled-7,98, Bucovăț –9,13, Cenei-3,96, Curtea-3,10, Dudeștii Noi – 6,82, Dudeștii Vechi- 7,31, Dumbrăvița – 9,20, Foeni-6,28, Ghilad-5,23, Ghiroda – 5,78, Giarmata-8,11, Giroc – 9,69, Giulvăz-3,07, Jamu Mare-8,00, Jebel-6,95, Lovrin-3,40, Manastiur-7,43, Moșnița Nouă-9,44, Niţchidorf-5,45, Orţişoara-3,56, Otelec-10,43, Padureni-5,75, Peciu Nou – 3,34, Pischia- 5,68, Săcălaz – 5,79, Sag- 3,04, Sânandrei – 4,51, Şandra-7,33, Satchinez – 3,53, Sânmihaiu Român – 6,33, Secas-3,89, Topolovatu Mare-3,78, Valcani-9,26, Variaş-7,53.
Localitățile cu rata de infectare pe ultimele 14 zile peste 1,5/1000 locuitori erau:
Lugoj-2,05, Buzias-1,52, Deta-1,84, Gătaia-1,50, Jimbolia- 2,07, Boldur-1,61, Carpinis-2,42, Cheveresu Mare-1,55, Costeiu-2,02, Denta-1,55, Fibis-1,73, Găvojdia-1,72, Ghizela-2,51, Liebling-1,70, Livezile-2,33, Mașloc- 2,03, Nadrag-1,77, Parta-2,05, Pesac-2,05, Racovita-1,99, Remetea Mare-2,40, Sacoșu Turcesc-2,58, Sanpetru Mare-2,81, Tormac-1,70, Victor Vlad Delamarina-1,74.
-
Socialo zi în urmă
În ce condiții puteți intra ca lugojeni în Timișoara, oraș aflat în carantină de luni, 8 martie
-
Administrație17 ore în urmă
Se caută doi șefi pentru Primăria Lugoj. Posturile au fost scoase la concurs
-
Administrațieo zi în urmă
Lugojul rămâne fără Centrul de Informare Turistică
-
Cultură18 ore în urmă
Lugojeanul care a ajuns primar al Timișoarei și este considerat întemeietorul orașului modern