Connect with us


Administrație

Bacalaureat 2013 Lugoj: NOTELE PE LICEE din municipiu! Bredi rupe tot, Hasdeu se tine tare, dezastru la Vlaicu

Publicat

în

002Aproximativ unu din doi elevi a reușit să promoveze la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, spun cei de la Ministerul Educației, după centralizarea tuturor rezultatelor din țară. Astfel, procentul de promovabilitate este de 55,65% pe țară. Pe județul Timiș, cei care au trecut bacalaureatul, având o medie mai mare de 6, însumează 54,41%. Cea mai mare medie din Lugoj aparține elevei Gaal Timeea, care a obținut 9,85.

PMP

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu”, 84,33%, adică 113 elevi. La Colegiul Național „Iulia Hasdeu”, 76,65% dintre elevi, adică 151, au reușit să treacă de examen cu bine. Pe locul trei în Lugoj s-a clasat Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”, unde doar 23,85% dintre candidați, însumând 26 de elevi, au promovat. Cel mai rău s-a clasat Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, unde doar 26 de elevi din 201, adică 12,94%, au reușit o medie mai mare de nota 6.

USR

Listele cu notele din prima sesiune de bacalaureat le găsiți mai jos, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute de elevii de la fiecare 4 licee din oraș:

Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” Lugoj

Colegiul Național „Iulia Hasdeu” Lugoj

Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” Lugoj

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite