Connect with us

Actualitate

Apărătorii medicului filmat dând banii înapoi unei paciente i-au deschis pagină de susținere pe Facebook

Publicat

în

sursa foto: Google

sursa foto: Google

Pe 5 iunie, Lugojeanul.ro titra despre medicul lugojean care lucrează la Făget și care a fost filmat de către o pacientă care i-a cerut banii înapoi, bani dați pentru o operație făcută mamei acesteia. Medicul, acceptat să îi dea femeii banii înapoi.

Meniul zilei, Octavian

La scurt timp după ce a apărut știrea, pe rețelele de socializare a început o adevărată ceartă între femeia care a filmat medicul și susținătorii acestuia din urmă. Duminică, pe Facebook a fost deschisă o pagină de susținere a medicului, intitulată “Susținătorii dr. Balaci”, acolo unde zeci de persoane îi iau apărarea doctorului.

“Am creat această pagină pentru că doresc să susțin un prieten. Este vorba despre Nicu Balaci, doctorul, așa cum îl știți mulți dintre voi, cei chemați să vă spuneți părerea pe această pagină. Cu câteva zile în urmă a apărut pe Facebook o postare a unei tinere, în care, ea aducea grave acuzații doctorului Balaci. Mama ei a fost operată de domnul doctor, la spitalul din Făget, de varice. Operația a fost reușită și, deși doctorul i-a recomandat să mai rămână în spital pentru câteva zile, ea a refuzat. Acasă fiind, nu a respectat indicațiile medicale și s-a infectat. Atunci au mers împreună, mamă și fiică, să ceară socoteală medicului și cu telefonul, au înregistrat discuția, pe care au postat-o apoi pe Facebook.

Este incredibil de câtă perfidie au fost în stare să dea dovadă. Niște ziare locale online au preluat știrea așa cum au considerat, iar câteva televizuini ( să știți că le-am spus corect) au prezentat-o la rândul lor, evident, fără să verifice nimic și iată dragilor cum poate fi terfelită viața unui om, cum pot distruge carieră, reputație și tot ce a clădit acest om prin muncă proprie. Eu, personal, nu pot să cred că cineva a putut să facă așa ceva, unui om stimat și apreciat în zona în care locuim. De aceea vă invit, pe toți cei care îl cunoașteți, să vă scrieți părerea aici. Cei care nu au suficiente detalii despre ceea ce s-a întâmplat, vă rog să mă contactați. Persoana care îl acuză pe domnul doctor Balaci se numește Ionela Rădulescu. Aștept comentariile voastre de susținere”, scrie pe pagina pe care a creat-o Marian Barbu-Țigriș.

RETIM

Cei care au apreciat postarea deținătorului paginii au lăsat și câteva zeci de comentarii în care îl apără pe medicul Balaci de la Făget.

“Jenant ce se întâmplă. Medicul Nicu Balaci este același om, același profesionist indiferent de cine-i calcă pragul. O chestie de prost gust, cum sunt multe în jurul nostru. Respect celor care au reacționat aici”, a comentat utilizatorul Dan Brudiu.

“Și eu și tatăl meu am fost pacienții d-lui doctor. Un OM deosebit, un medic care își face meseria fără a condiționa actul medical. Respect pentru domnul doctor Balaci!”, a scris Steluta Galffy Horvath.

Reprezentanții spitalului din Făget au anunțat că au deschis o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în acest caz.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj cumpără dube și telefoane smart pentru Poliția Locală

Publicat

în

Poliția Locală din Timișoara are deja în dotare astfel de autoutilitare

Consilierii locali din Lugoj au aprobat propunerea Serviciului de Tehnic de Investiții, pentru achiziția a două autoutilitare dotate cu semnale acustice și luminoase de culoare albastră cu compartiment pentru transportul persoanelor violente. Acestea vor fi inscripționate și urmează să ajungă în dotarea Poliției Locale. Suma aprobată este de 100 de mii de lei.

Meniul zilei, Octavian

„Mașinile sunt pentru Poliția Locală și vor fi achiziționate în acest an, până la sfârșitul anului cel târziu”, a declarat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Tot pentru Poliția Locală din Lugoj, au mai fost alocați 10 mii de lei pentru achiziția trei telefoane smart.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

O comună de lângă Lugoj rămâne sub restricții impuse de pandemie

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fârdea, una dintre cele mai importante comune din zona Lugojului, rămâne sub restricții din cauza pandemiei. Este printre singurele comune din Timiș care vor sta în continuare sub restricții, datorită incidenței de caz care se situează la valoarea de 3.52/1000 de locuitori.

Ca urmare a creșterii ratei peste pragul de 3, în Fârdea se aplcă începând cu vineri, 14 mai, măsurile stabilite la nivel național pentru zonele în care incidența este mai mare de 3 și mai mică sau egală cu 4 la 1000 de locuitori. 

Astfel, la Fârdea vor sta închise cafenelele și restaurantele, precum și sălile autorizate de jocuri de noroc. 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Primăria îi cheamă pe lugojeni la o acțiune de voluntariat, pentru curățenia orașului

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Municipiului Lugoj, în parteneriat cu ADID Timiș și EcoStuff România organizează o campanie de voluntariat în scopul conștientizării și responsabilizării cetățenilor cu privire la situația deșeurilor. Lugojenii sunt așteptați cu mic, cu mare, la acțiunea de colectare care se va desfășura în data de 22 mai 2021.

Meniul zilei, Octavian

„Noua conducere răstoarnă vechile cutume, se deschide pentru și în fața populație; ba mai mult vă cerem ajutorul ca împreună să reparăm Lugojul. Schimbarea de paradigmă ce a avut loc în Primâria Lugoj trebuie asumată visceral atât de funcționari cât și de populație.
Trecutul apropiat definit de un sistem autocrat în care conducătorul decide totul, guvernanța sa conturând caracterul și misiunea autorității puplice, rezultând abaterea de la țelul de a deservi populația. Haideti alături de noi într-o prima acțiune de anvergură!”, spune Anca Micșa Oprea, City-managerul orașului.

Întâlnirea va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00-10.30.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ATENȚIE Riscați să rămâneți cu deșeurile neridicate, dacă nu faceți colectare selectivă

Publicat

în

Timișenii riscă să rămână cu deșeurile neridicate, dacă nu le colectează selectiv. Mai multe echipe ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș verifică în această perioadă modul în care populația face selectarea deșeurilor.
Echipele ADID se deplasează pe teren, înainte ca mașinile să ridice pubelele, și verifică dacă proprietarii respectă colectarea selectivă. Momentan, rezultatele sunt doar transmise primăriilor din județ, însă, în etapa următoare, pe pubelele în care deșeurile nu sunt colectate corespunzător se va lipi o etichetă de avertizare, iar cele din urmă, aceste nu vor mai fi ridicate.

„În momentul în care constată că în pubela galbenă sunt neconfirmități, de exemplu, dacă găsim cărămidă sau orice altceva ce nu trebuie să fie acolo, se notează adresa și se comunică primăriei neconformitate. De luna aceasta se lipește o etichetă galbenă pe pubelă, în care se semnalează cetățeanului ce nu e în regulă. După luna această, eticheta care se lipește va fi roșie și nu se mai ridică gunoiul, pubela rămâne negolită”, spune Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Meniul zilei, Octavian

Cei care vor găsi eticheta roșie pe pubelă și gunoiul neridicat, vor avea timp până la următoarea ridicare să selecteze deșeurile, în caz contrar deșeurile rămân tot neridicate.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite