Connect with us

Actualitate

Apărătorii medicului filmat dând banii înapoi unei paciente i-au deschis pagină de susținere pe Facebook

Publicat

în

sursa foto: Google

sursa foto: Google

Pe 5 iunie, Lugojeanul.ro titra despre medicul lugojean care lucrează la Făget și care a fost filmat de către o pacientă care i-a cerut banii înapoi, bani dați pentru o operație făcută mamei acesteia. Medicul, acceptat să îi dea femeii banii înapoi.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La scurt timp după ce a apărut știrea, pe rețelele de socializare a început o adevărată ceartă între femeia care a filmat medicul și susținătorii acestuia din urmă. Duminică, pe Facebook a fost deschisă o pagină de susținere a medicului, intitulată “Susținătorii dr. Balaci”, acolo unde zeci de persoane îi iau apărarea doctorului.

“Am creat această pagină pentru că doresc să susțin un prieten. Este vorba despre Nicu Balaci, doctorul, așa cum îl știți mulți dintre voi, cei chemați să vă spuneți părerea pe această pagină. Cu câteva zile în urmă a apărut pe Facebook o postare a unei tinere, în care, ea aducea grave acuzații doctorului Balaci. Mama ei a fost operată de domnul doctor, la spitalul din Făget, de varice. Operația a fost reușită și, deși doctorul i-a recomandat să mai rămână în spital pentru câteva zile, ea a refuzat. Acasă fiind, nu a respectat indicațiile medicale și s-a infectat. Atunci au mers împreună, mamă și fiică, să ceară socoteală medicului și cu telefonul, au înregistrat discuția, pe care au postat-o apoi pe Facebook.

Este incredibil de câtă perfidie au fost în stare să dea dovadă. Niște ziare locale online au preluat știrea așa cum au considerat, iar câteva televizuini ( să știți că le-am spus corect) au prezentat-o la rândul lor, evident, fără să verifice nimic și iată dragilor cum poate fi terfelită viața unui om, cum pot distruge carieră, reputație și tot ce a clădit acest om prin muncă proprie. Eu, personal, nu pot să cred că cineva a putut să facă așa ceva, unui om stimat și apreciat în zona în care locuim. De aceea vă invit, pe toți cei care îl cunoașteți, să vă scrieți părerea aici. Cei care nu au suficiente detalii despre ceea ce s-a întâmplat, vă rog să mă contactați. Persoana care îl acuză pe domnul doctor Balaci se numește Ionela Rădulescu. Aștept comentariile voastre de susținere”, scrie pe pagina pe care a creat-o Marian Barbu-Țigriș.

RETIM

Cei care au apreciat postarea deținătorului paginii au lăsat și câteva zeci de comentarii în care îl apără pe medicul Balaci de la Făget.

“Jenant ce se întâmplă. Medicul Nicu Balaci este același om, același profesionist indiferent de cine-i calcă pragul. O chestie de prost gust, cum sunt multe în jurul nostru. Respect celor care au reacționat aici”, a comentat utilizatorul Dan Brudiu.

“Și eu și tatăl meu am fost pacienții d-lui doctor. Un OM deosebit, un medic care își face meseria fără a condiționa actul medical. Respect pentru domnul doctor Balaci!”, a scris Steluta Galffy Horvath.

Reprezentanții spitalului din Făget au anunțat că au deschis o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în acest caz.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Scenariul roșu la Lugoj începând de luni. Nu mai poți intra în restaurante fără certificatul verde

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Municipiul Lugoj a depășit pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. Din această cauză, de luni se impun noi măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Una dintre cele mai importante măsuri vine în rândul celor care frecventează restaurantele, barurile, cinematograful și alte locuri de acest gen din oraș.

Mai exact, accesul la aceste locații nu se va mai permite fără certificatul verde, care va fi scanat de către unul dintre angajații localului. Dacă sunteți vaccinați, ați trecut prin boală sau aveți un test negativ, atunci veți putea lua masa la restaurant. Dacă nu, nu vi se va permite accesul. La fel se va întâmpla și la Bethausen și Coșteiu, localtăți care au trecut de rata de 3 la mia de locuitori.

Rata de infectare duminică era de 3,77 la mie la Lugoj.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite