Connect with us

Actualitate

Apărătorii medicului filmat dând banii înapoi unei paciente i-au deschis pagină de susținere pe Facebook

Publicat

în

sursa foto: Google

sursa foto: Google

Pe 5 iunie, Lugojeanul.ro titra despre medicul lugojean care lucrează la Făget și care a fost filmat de către o pacientă care i-a cerut banii înapoi, bani dați pentru o operație făcută mamei acesteia. Medicul, acceptat să îi dea femeii banii înapoi.

RETIM

La scurt timp după ce a apărut știrea, pe rețelele de socializare a început o adevărată ceartă între femeia care a filmat medicul și susținătorii acestuia din urmă. Duminică, pe Facebook a fost deschisă o pagină de susținere a medicului, intitulată “Susținătorii dr. Balaci”, acolo unde zeci de persoane îi iau apărarea doctorului.

“Am creat această pagină pentru că doresc să susțin un prieten. Este vorba despre Nicu Balaci, doctorul, așa cum îl știți mulți dintre voi, cei chemați să vă spuneți părerea pe această pagină. Cu câteva zile în urmă a apărut pe Facebook o postare a unei tinere, în care, ea aducea grave acuzații doctorului Balaci. Mama ei a fost operată de domnul doctor, la spitalul din Făget, de varice. Operația a fost reușită și, deși doctorul i-a recomandat să mai rămână în spital pentru câteva zile, ea a refuzat. Acasă fiind, nu a respectat indicațiile medicale și s-a infectat. Atunci au mers împreună, mamă și fiică, să ceară socoteală medicului și cu telefonul, au înregistrat discuția, pe care au postat-o apoi pe Facebook.

Este incredibil de câtă perfidie au fost în stare să dea dovadă. Niște ziare locale online au preluat știrea așa cum au considerat, iar câteva televizuini ( să știți că le-am spus corect) au prezentat-o la rândul lor, evident, fără să verifice nimic și iată dragilor cum poate fi terfelită viața unui om, cum pot distruge carieră, reputație și tot ce a clădit acest om prin muncă proprie. Eu, personal, nu pot să cred că cineva a putut să facă așa ceva, unui om stimat și apreciat în zona în care locuim. De aceea vă invit, pe toți cei care îl cunoașteți, să vă scrieți părerea aici. Cei care nu au suficiente detalii despre ceea ce s-a întâmplat, vă rog să mă contactați. Persoana care îl acuză pe domnul doctor Balaci se numește Ionela Rădulescu. Aștept comentariile voastre de susținere”, scrie pe pagina pe care a creat-o Marian Barbu-Țigriș.

Cei care au apreciat postarea deținătorului paginii au lăsat și câteva zeci de comentarii în care îl apără pe medicul Balaci de la Făget.

“Jenant ce se întâmplă. Medicul Nicu Balaci este același om, același profesionist indiferent de cine-i calcă pragul. O chestie de prost gust, cum sunt multe în jurul nostru. Respect celor care au reacționat aici”, a comentat utilizatorul Dan Brudiu.

“Și eu și tatăl meu am fost pacienții d-lui doctor. Un OM deosebit, un medic care își face meseria fără a condiționa actul medical. Respect pentru domnul doctor Balaci!”, a scris Steluta Galffy Horvath.

Reprezentanții spitalului din Făget au anunțat că au deschis o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în acest caz.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Consiliul Județean Timiș cere chirie pentru clădirea unde funcționează patru instituții din Lugoj

Publicat

în

Consilierii județeni au aprobat scoaterea la licitație pentru închirierea spațiilor din imobilului în care funcționează Poliția Locală, Casa de Pensii, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

RETIM

Instituțiile respective și-au desfășurat încă din 2016 activitatea în acest sediu, fără să plătească niciun ban. Acest lucru nu mai este posibil acum, potrivit codului administrativ, susține președintele CJ Timiș, Alin Nica.

„Nu putem să atribuim în folosință gratuită clădirile din domeniul public, singura forma de cedare a dreptului de folosință este prin închiriere. Toate instituțiile care au nevoie de spațiu trebuie să plătească o chirie către bugetul județului Timiș”, spune Nica.

Potrivit deciziei consilierilor județeni, spațiile vor putea fi închiriate pentru 5 ani, cu posibilitate de prelungire a contractului, iar prețul minim de la care pornește licitația este 17 lei/mp/lună.

Citiţi mai departe

Actualitate

O secție a spitalului din Lugoj, contaminată. Mai mulți pacienți și personalul medical au fost infectați

Publicat

în

FOTO Arhiva

Secția de Interne a Spitalului Municipal „Teodor Andrei” din Lugoj a fost contaminată cu coronavirus. Opt persoane au fost infectate. Dintre acestea, patru sunt pacienți iar restul personal medical. Ionuț Cocoș, directorul unității lugojene, a confirmat situația pentru Lugojeanul.ro. „E adevărat. În momentul de față, am demarat o anchetă împreună cu epidemiologul spitalului. Momentan mai multe amănunte nu pot să vă dau”, a declarat Cocoș.

RETIM

„Din ancheta epidemiologica preliminară s-a confirmat faptul că 4 cadre medicale și 4 pacienți internati sunt positivi.Personalul medical depistat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se afla în izolare la domiciliu iar pacienții sunt sub strictă supraveghere medicală. Secția a fost dezinfectată și urmează ca întregul personal al acesteia să fie testat pentru un plus de siguranță.Focarul se afla în supraveghere epidemiologica”, ne-a comunicat Cornelia Bubatu, purtătorul cuvânt al DSP Timiș.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:
Numărul de anchete epidemiologice efectuate în ultimele 24 de ore : 116

Menționăm că la aceasta dată, 8 focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică.

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ SINERSIG– 32 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DUMBRĂVIȚA – 27 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE COMLOȘU MARE – 48 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE GIROC – 9 cazuri confirmate – Focar în supraveghere
SPITALUL DE PSIHIATRIE JEBEL – 23 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
CENTRUL DE RECUPERARE SI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ LUGOJ – 13 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
CENTRUL DE PLASAMENT LUGOJ – 3 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
SPITALUL MUNICIPAL LUGOJ-SECȚIA INTERNE – 8 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus, la nivelul județului Timiș.

 

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Primarul Lugojului etichetat ca „dictator” de o organizație pentru apărarea drepturilor omului

Publicat

în

Reprezentanții Ligii Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor din România îl pârăsc din nou, pentru a treia oară, Consiliului Local Municipal pe primarul Lugojului. Claudiu Buciu a pus în vedere acestei organizații să părăsească spațiile pe care le ocupă ilegal în clădirea Primăriei Lugoj.

RETIM

Reprezentanții LDICAR, deși recunosc că nu au niciun document încheiat legal pentru spațiul pe care-l ocupă, consideră că este dreptul lor să aibă sediul în imobilul respectiv.

În adresa transmisă Consiliului Municipal Lugoj, cei de la LDICAR arată că, deși i-au transmis primarului documente privind activitatea lor, acesta nu vrea să le ia în considerare și nu renunță la evacuarea asociației.

„Se observă vizibil, ura, răzbunarea (nu cunoaștem motivul) și încearcă calitate de dictator pe care și-a însușit-o a proprietății, a comunității și poate dicta orice dorește. Nu cunoaște real organizația civică neguvernamentală și faptul că reprezintă societatea civică, tocmai cei care zic că l-au votat”, arată reprezentanții asociației în adresa transmisă Consiliului Local Municipal.

În același document, organizația recunoaște că în ultimii ani a ocupat spațiul „la mica înțelegere” cu fostul primar, fără să aibă un contract sau să plătească o chirie.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite