Actualitate
Acum e momentul, dacă vrei să ajungi polițist. Peste 1.600 de locuri la școlile de agenți
În perioada octombrie – decembrie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție.
Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul: 1.340, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.
Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, până la data de 6 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.
În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații vor depune documentele solicitate până la data de 24 octombrie 2024.
Lista cu unitățile de recrutare se regăsește aici – https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 1 – 6 noiembrie 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat.
Proba de evaluare a cunoștințelor se va susține la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.
Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 9 noiembrie 2024, iar rezultatele obținute vor fi aduse la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează, până la data de 10 noiembrie 2024.
Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.
La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.
Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 13 noiembrie – 23 decembrie 2024.
Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 24 decembrie 2024.
În funcție de numărul candidaților respinși la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea august-septembrie 2024, care au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere de 5,00, și solicită repartizarea fără concurs de admitere la o școală postliceală a MAI, locurile vor fi diminuate potrivit solicitărilor formulate, conform Ordonanței de Urgență nr. 82/2024 pentru modificarea și completarea Legii 360/ 2002 privind Statutul polițistului.
Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI: https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, precum și pe site-urile fiecărei instituții de învățământ:
Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – http://www.scoalapolitie.ro/
Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca– http://www.scoalapolcj.ro/.
Actualitate
Se circulă cu restricții! Lucrări pe Autdostrada A1 și pe mai multe drumuri din vestul țării
Actualitate
Circulația pe Podul de Fier va fi oprită. Primăria anunță restricții rutiere inclusiv pe Podul de Beton
Primăria Municipiului Lugoj anunță că în zilele următoare va fi oprită circulația pe Podul de Fier, ca urmare a lucrărilor de modernizare începute recent.
„După cum știți, Podul de Fier, a intrat într-un proces de reabilitare totală. Constructorul va fi obligat ca în perioada următoare să oprească circulația autovehiculelor pe pod. Luând în considerare acest fapt, în perioada următoare vor fi luate măsuri pentru fluidizarea circulației în zona centrală și zona adiacentă Podului de Beton. Totodată vor fi luate măsuri de limitare a traficului greu pe Podul de Beton și în zona centrală”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj.
În următoarele zile vor fi instalate indicatoare și marcaje rutiere care vor direcționa autovehiculele pe rute alternative
Actualitate
Tone de deșeuri pe malurile Timișului. O mașină a Primăriei Lugoj, printre cele care aruncă gunoiul VIDEO
Zeci de tone de deșeuri au fost depozitate pe malul râului Timiș, într-o zonă a unei foste balastiere, între Lugoj și satul Lugojel. Sătenii din zonă sunt disperați și spun că au încercat de nenumărate ori să-i oprească pe cei care aruncă deșeurile, însă au fost situații în care au fost amenințați cu bătaia. În mai multe fotografii și filmări făcute de oamenii din zonă se pot vedea munții de gunoaie. În multe dintre imagini sunt surprinse chiar mașinile firmei de salubritate care aparțin Primăriei Lugoj, care, conform localnicilor, aduc săptămânal deșeuri și le aruncă în această zonă.
„Eu mai merg cu copiii la pescuit pe malul râului. E un dezastru ce e acolo, sunt munți de gunoaie. Era o zonă foarte frumoasă, naturală, unde puteai să ieși să te relaxezi în timpul liber. Acum au distrus-o. E numai gunoi peste tot. E un adevărat focar. Acolo se poate intra doar prin balastieră și pe la Lugojel, pe malul Timișului. Aproape în fiecare zi vine câte o mașină și aruncă. Am înțeles că molozul îl aruncă să acopere gropile din balastieră, dar aici sunt saltele, paturi, mobilier, plastic și foarte mult azbest, plăci de azbest. Am găsit și o placă de la Grădinița nr. 7. Am încercat să vorbesc cu cei care aruncă, dar sar la bătaie. Am sunat la jandarmerie, la poliție, dar nu au făcut nimic”, spune unul dintre localnici.
Într-un răspuns transmis către Lugojeanul.ro, Primăria Lugoj spune că în zona respectivă avea acordul Agenției de Mediu pentru a depozita deșeurile provenite din construcții.
„Pentru identificarea unor zone destinate depozitării, Primăria Municipiului Lugoj, cu acordul Agenției pentru Protecția Mediului nr. 7034 din 04.12.2014, a stabilit și informat cetățenii că pot depozita molozul, respectiv deșeurile inerte rezultate din construcții (mortar, pietriș, cărămizi, țigle), la fosta balastieră AEGEF, unde accesul se face de pe centura ocolitoare a municipiului, din direcția Caransebeș, înainte de podul peste râul Timiș. De asemenea, s-au amplasat containere pentru deșeuri voluminoase, pentru ca populația să se poată debarasa de acestea între campaniile de salubrizare trimestriale ale operatorului de salubritate”, ne-au transmis reprezentanții administrației locale.
Doar că, nimeni nu verifică ce fel de deșeuri se aruncă în acel perimetru. Acum, reprezentanții primăriei spun că vor curăța zona și o vor supraveghea.
„Acest loc de depozitare a funcționat cu orar stabilit și paznic până în iulie 2024, când, din lipsa de personal, zona nu a mai fost supravegheată, ceea ce a dus la situația pe care o semnalați în prezent. Deoarece în urma verificării au fost identificate și alte deșeuri amestecate în afara celor inerte, a fost închisă bariera de acces la terenul respectiv, iar de la 1 octombrie există deja pază care verifică tipul de deșeuri adus de cetățeni. În perioada imediat următoare, se va proceda la o igienizare urgentă, sortare și transport a deșeurilor la deponeul Ghizela. De asemenea, zona va fi supravegheată video și se vor face verificări în legătură cu mașinile care transportă deșeuri în zonă, aplicându-se sancțiuni în acest sens”, spun edilii lugojeni. Aceștia mai precizează că mașina societății de salubritate este „inactivă de aproximativ un an”.
Actualitate
Campanie de sterilizări gratuite pentru câini și pisici. Ultima ocazie din 2024
Asociația Free Amely din Lugoj anunță o nouă campanie de sterilizări și castrări gratuite pentru câini și pisici, cu și fără stăpân, desfășurată pe 26 și 27 octombrie 2024. Evenimentul va avea loc la Cabinetul Veterinar „Cubin Eco Vet” din localitatea Știuca, nr. 80, județul Timiș, și se adresează tuturor iubitorilor de animale care doresc să contribuie la reducerea numărului de animale fără adăpost și să prevină sancțiunile legale pentru necastrarea câinilor.
Sterilizările se vor face este între orele 09:00 și 18:30, iar cei care doresc să beneficieze de gratuitate trebuie să își facă programare la unul dintre numerele de telefon: 0731 973 866 sau 0726 692 964. Organizatorii atrag atenția că aceasta ar putea fi ultima campanie gratuită de sterilizare din acest an, subliniind importanța acestei acțiuni în prevenirea abandonului animalelor.
De ce este importantă sterilizarea?
Sterilizarea câinilor și pisicilor este esențială pentru a preveni nașterea nedorită a puilor, contribuind astfel la reducerea abandonului animalelor, în special a femelelor gestante și a puilor care sfârșesc adesea pe stradă. În afara campaniilor gratuite, o sterilizare poate costa câteva sute de lei, dar amenzile pot varia între 5.000 și 10.000 de lei, conform legislației din România.
Sterilizările sunt oferite în mod gratuit prin sprijinul sponsorului Pfotenherz Tierschutz mit Verstand e.V. din Germania, iar campania este organizată de Free Amely 2007 Lugoj. Echipa medicală este formată din:
- Dr. Simon Cubin – coordonatorul campaniei,
- Dr. Daniel Cubin,
- Dr. Melisa Marin,
- Tehnician veterinar Alexandra Făgărașan,
- Tehnician veterinar Laurențiu Avram,
- Ana-Maria-Valentina Lăban, studentă la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara.
Cine poate beneficia de campanie?
Pot fi sterilizate:
- Femele cu vârsta de 4-6 luni,
- Masculi cu vârsta de 6-8 luni.
Organizatorii subliniază că femelele nu trebuie să fete înainte de sterilizare, dar, dacă acest lucru s-a întâmplat deja, pot fi sterilizate la cel puțin două luni după fătare.
ATENȚIE! În ziua operației, animalele nu trebuie hrănite, însă pot primi apă.
Proprietarii care aduc animalele pentru sterilizare trebuie să aibă asupra lor un act de identitate (buletin sau pașaport) pentru completarea fișelor și a declarațiilor de risc de anestezie. În cazul în care animalul are un Carnet de sănătate, acesta trebuie adus la cabinet.
Pentru locuitorii din comunele Știuca și Gavojdia, vaccinul antirabic este gratuit. Alte servicii, cum ar fi emiterea carnetelor de sănătate, microciparea, deparazitarea sau vaccinarea, sunt disponibile contra cost.
Campania se adresează tuturor cetățenilor din județul Timiș care doresc să își sterilizeze animalele de companie sau să ajute animalele fără stăpân. Asociația Free Amely subliniază că această acțiune este esențială pentru a preveni creșterea numărului de animale abandonate, încurajând totodată responsabilitatea față de animalele de companie. Pentru a participa la această campanie de sterilizare gratuită, cetățenii sunt rugați să își facă programări la numerele de telefon 0731 973 866 sau 0726 692 964. Organizatorii așteaptă cu drag cât mai multe persoane și promit o serie de surprize pentru participanți.
-
Sporto săptămână în urmă
Început spectaculos de sezon. CSM Lugoj a învins campioana României și are meci împotriva campioanei Cehiei
-
Administrațieo săptămână în urmă
Angajații Primăriei Lugoj nu vor putea să primească salariile în această lună
-
Politicăo săptămână în urmă
Fără nicio jenă. Consilierii locali nu s-au mai prezentat la ședință
-
Administrație7 zile în urmă
Cine este consilierul propus de PSD să preia funcția de viceprimar cu atribuții de primar la Lugoj