Connect with us

Actualitate

Accident mortal pe autostrada Lugoj-Timișoara din cauza neatenției unui șofer de TIR

Publicat

în


Accident mortal pe autostrada dintre Lugoj și Timișoara, cauzat de neatenția unui șofer de TIR. Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața un bărbat a avut loc luni seara. Potrivit polițiștilor, de vină pentru acest accident mortal ar fi șoferul TIR-ului care, circulând pe banda 1 și o bucată din banda de urgență, nu a observat mașina victimei trasă pe dreapta.

RETIM

Șoferul microbuzului era tras pe dreapta pentru a schimba o roată la care făcuse pană. Mașina acestuia s-a defectat în dreptul localității Remetea Mare pe autostradă, pe sensul de mers spre Lugoj. Autocamionul l-a lovit din plin și l-a catapultat în afara părții carosabile, acolo unde a ajuns mai apoi și vehiculul de mare tonaj.

Din nefericire, șoferul microbuzului nu a mai putut fi salvat de către medici.

Autoliv angajează!

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Lobonea Lucian, fostul pesedist care a făcut pușcărie pentru trafic de droguri, din nou delincvent

Publicat

în

Lucian Lobonea, fostul vicepreședinte al organizației de tineret a PSD Lugoj, a fost condamnat în 2005, de Tribunalul Timiș la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. În ciuda eforturilor sale de a se prezenta pe rețelele sociale drept un cetățean model, patriot și ultracredincios, sub diverse conturi false, realitatea este total diferită. Lobonea e în continuare certat cu legea și nu reușește nicicum să trăiască cinstit.

RETIM

Fostul lider al tineretului social-democrat din Lugoj a fost arestat în decembrie 2002, în urma unei operațiuni ample a polițiștilor de la Crima Organizată, denumită „Floare de Colț”. Cu ajutorul unor polițiști infiltrați, anchetatorii au demonstrat că Lobonea vindea heroină la prețul de 20 de dolari gramul. Conform rechizitoriului, el a facilitat transportul a 15 kg de heroină până în Olanda, prin recrutarea unor cărăuși. În timpul procesului, Lobonea a susținut că a intrat în afacerile cu droguri deoarece un colaborator i-ar fi promis o casetă compromițătoare despre un lider al unui alt partid politic. Judecătorii nu l-au crezut și nu l-au scuzat și i-au dat pedeapsa cuvenită.

Lobonea a încălcat din nou legea, cum a ieșit din închisoare

După eliberarea sa din închisoare, în 2006, Lobonea nu s-a reabilitat, acumulând cel puțin 16 sancțiuni și amenzi, totalizând aproape 10.000 de lei, pe care nu le-a plătit nici în ziua de astăzi. „Prietenul lui”, Claudiu Buciu, pe care l-a atacat mereu pe rețelele sociale,  ajuns primar, nu a trecut cu vederea datoria lui Lobonea, iar Primăria Lugoj a cerut Judecătoriei Lugoj transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunității.

Autoliv angajează!

Pe 27 octombrie 2023, Judecătoria Lugoj a admis cererea formulată de Municipiul Lugoj, dispunând înlocuirea amenzilor cu 300 de ore de muncă în folosul comunității sub supravegherea Primăriei Municipiului Lugoj. Decizia a vizat procese-verbale din mai multe serii, emise între 2006 și 2019.

Lobonea a atacat decizia cu apel la Tribunalul Timiș, însă pe 13 mai 2024, dar apelul său a fost respins ca neîntemeiat. Tribunalul Timiș a confirmat astfel Sentința civilă nr. 4124/27.10.2023 pronunțată de Judecătoria Lugoj în dosarul nr. 2578/252/2023, menținând obligația lui Lobonea de a presta 300 de ore de muncă în folosul comunității. Decizia este definitivă și a fost pronunțată prin intermediul grefei instanței.

În timpul campaniei electorale, Lobonea, prin diverse conturi de Facebook, a devenit un critic vehement al fostului primar Buciu, sperând să scape de pedeapsă, odată cu plecarea acestuia din primărie.

Citiţi mai departe

Actualitate

Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că în următoarele patru săptămâni se vor înregistra temperaturi crescute, în special în sudul României. Meteorologii menționează că precipitațiile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă în toate regiunile țării.

RETIM

Conform ANM, în intervalul 17 – 24 iunie, temperaturile vor fi mai ridicate decât valorile obișnuite pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivel național, dar mai ales în zonele montane.

Pentru săptămâna 24 iunie – 1 iulie, temperaturile medii vor fi ușor mai mari decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de valorile obișnuite. Precipitațiile vor fi în limitele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Autoliv angajează!

În perioada 1-8 iulie, temperaturile medii vor fi ușor mai mari decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de valorile normale. Regimul pluviometric va fi în jurul normelor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Pentru săptămâna 8-15 iulie, mediile valorilor termice vor depăși ușor normele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, conforme cu normele perioadei, în cea mai mare parte a țării, conform ANM.

Citiţi mai departe

Actualitate

Gapex – Consfarm din Lugoj: Distribuitor de încredere pentru Linde Gaz România, de peste 20 de ani

Publicat

în

Gapex – Consfarm SRL din Lugoj este distribuitor autorizat al Linde Gaz România, activând în această calitate de mai bine de două decenii. Compania oferă o gamă variată de gaze tehnice, inclusiv oxigen, biogon, argon, corgon, acetilenă și CO2, precum și alte amestecuri speciale destinate aplicațiilor industriale. Pentru detalii suplimentare, clienții sunt invitați la sediul din Str. Herendestiului nr. 15, Lugoj sau pot contacta firma prin email la depolinde.lugoj@gmail.com.

RETIM

Linde, lider mondial în domeniul industriei de gaze și inginerie, a raportat vânzări de 31 de miliarde de dolari (26 de miliarde de euro) în 2021. Compania furnizează soluții și servicii inovatoare care susțin succesul clienților și protejează planeta. Produsele Linde sunt esențiale în diverse industrii, de la aerospațială și chimică, până la alimentară, electronică, energie, medicină și metalurgie.

Gazele industriale Linde au utilizări variate, de la oxigenul folosit în spitale pentru salvarea vieților, până la gaze de înaltă puritate pentru fabricarea electronicelor și hidrogen pentru combustibili curați. Linde se angajează să sprijine extinderea clienților săi, să îmbunătățească eficiența și să reducă emisiile. Mai multe informații despre companie și portofoliul său pot fi găsite pe www.linde.com.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

Verdict dat de CNA la reclamația făcută după dezbaterea candidaților pentru funcția de primar de la Lugoj

Publicat

în

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis că dezbaterea electorală organizată de Știri 24 PLUS în data de 2 iunie 2024 a respectat toate normele legale, respingând astfel reclamația unui nemulțumit care a susținut că nu toți candidații la funcția de primar au fost invitați și în acest fel s-ar fi înclăcat legea.

RETIM

Producătorul emisiunii a explicat că dezbaterea a fost organizată pentru a informa corect electoratul și a promova pluralismul. „Ținând cont de necesitatea informării corecte și a pluralismului, care trebuie să servească intereselor electoratului, de a primi informaţii corecte, astfel încât să poată vota în cunoştinţă de cauză, am organizat în data de 2 iunie 2024 cu începere de la ora 18:00, dezbaterea electorală ‘DIRECT LA SUBIECT – Eu cu cine votez?'”, a declarat producătorul.

Șapte candidați invitați

Din totalul de 11 candidați, au fost invitați 7 candidați de la diferite formațiuni politice, reprezentând 63% din numărul total al candidaților. Selectarea candidaților s-a făcut prin vot de către jurnaliștii publicațiilor locale colaboratoare, ținând cont de interesul publicului față de candidați și de șansele reale ale acestora de a câștiga funcția de primar al orașului Lugoj.

Autoliv angajează!

Candidații invitați au fost Anca Micşa Oprea (REPER), Adi Ladislau Szabo (AUR), Claudiu Buciu (PNL), Cristian Sfercoci (Independent), și Elena Danciu (PNCR). Doi dintre candidații invitați, Erwin Floroni (USR) și Călin Dobra (PSD), au refuzat să participe la dezbatere.

Producătorul a subliniat că, deși s-a dorit invitarea tuturor celor 11 candidați, constrângerile logistice și tehnice au împiedicat acest lucru. „Nu avem posibilitatea logistică și tehnică necesară pentru realizarea unei dezbateri electorale, transmisă în direct la un asemenea nivel. Pe de altă parte, nici la nivel de televiziune națională nu a existat o astfel de dezbatere, cu un așa număr mare de competitori electorali,” a adăugat producătorul.

Dezbaterea fost legal organizată

CNA a dezbătut reclamația și a constatat că emisiunea a respectat toate reglementările în vigoare, inclusiv INSTRUCȚIUNEA nr. 1 din 16 aprilie 2024, care asigură condiții echitabile pentru libertatea de exprimare, pluralismul opiniilor și echidistanța în dezbaterile electorale.

Iată, mai jos, înregistrarea cu momentul verdictului dat de CNA.

Candidatul care a făcut circ, supărat că nu a fost invitat

La scurt timp după anunțarea participanților la dezbatere, candidatul Octavian Voinea s-a simțit lezat de faptul că nu a fost invitat și a făcut un adevărat circ pe rețelele sociale. Producătorii emisiunii i-au explicat că, pentru dezbatere au fost chemați doar candidații cu șanse să obțină mandatul de primar.

Situația l-a nemulțumit pe Voinea, care a continuat cu același comportament. Alegerile au scos la iveală adevărul. Octavian Voinea a obținut un procent extrem de mic de 1,08 la sută, adică doar 165 de voturi, fiind clasat pe locul 9, dintre cei 11 candidați.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite