Connect with us

Administrație

Pas final în licitația pentru construcția spitalului. S-a desemnat un câștigător

Publicat

în

Claudiu Buciu, consilierul primarului interimar, Bogdan Blidariu a anunțat încheierea procesului de evaluare financiară a celor două oferte depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Noului Spital de la Lugoj. Din cele două firme calificate, pentru evaluarea finală, Synergy Construct și SSAB-AG S.A., a fost ales un câștigător. 

RETIM

„În urma evaluării ofertelor financiare, comisia a constatat faptul că doar o ofertă se încadrează în valoarea estimată a contractului (95,99% din valoarea estimată), cea de-a doua ofertă depășind valoarea estimată (114,98% din valoarea estimată), în consecință, aceasta a fost respinsă. Practic, în acest moment a fost stabilit ofertantul câștigător (100 de puncte din 100 posibile), acesta având obligația să depună documentele de calificare prevăzute în DUAE, iar dacă acestea vor fi conforme, contractul va fi semnat la începutul lunii ianuarie”, a anunțat Buciu.

Este important de menționat că toate etapele de evaluare au fost validate de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). Investiția, în valoare de peste 150 de milioane de euro, reprezintă cea mai mare obținută în istoria Municipiului Lugoj și beneficiază de finanțare asigurată, contractul fiind semnat în luna aprilie a acestui an.

Autoliv angajează!

Toate documentele elaborate în cadrul procedurii, precum Studiul de Prefezabilitate, Studiul de Fezabilitate, DTAC, DTAD, Expertizele tehnice, Studiile geotehnice, Studiul NZEB, etc., au fost recunoscute ca utile și corect întocmite, fiind validate prin acordarea finanțării de către Ministerul Sănătății. Numele societății câștigătoare va fi anunțat oficial, însă, abia la sfârșitul acestei luni, după ce depune documentele de calificare, iar în cazul conformității, contractul urmează a fi semnat la începutul lunii ianuarie.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Claudiu Buciu se laudă cu o sumă uriașă de bani, fonduri naționale și europene pentru Primăria Lugoj

Publicat

în

Pe fondul scandalului pentru asumarea meritelor aducerii unui milion de lei, de la CJT, în care doi dintre contracandidați se acuză reciproc de minciună, candidatul PNL la funcția de primar, Claudiu Buciu a postat un mesaj în care avansează sumele obținute de Primăria Lugoj, în ultimul mandat:

RETIM

„Fonduri nerambursabile naționale – 78.000.000 RON (iluminat public LED, în tot municipiul; Lugoj Arena- stadionul nou; grădinița din Cartierul IC Dragan; Podul de Fier; RMN și 5 ecografe ultraperformante; Consolidare diguri Râul Timiș); Fonduri nerambursabile europene: 988.000.000 RON (spital nou; renovarea a 75% din spațiilor destinate educației copiilor; mobilitate urbană; regenerare urbană; reabilitare clădiri publice; insule ecologice digitalizate; centru aport voluntar deseuri; etc.)

Vorbim despre 1.066 de milioane de lei. Contracte de finanțare semnate și proiecte aflate deja în implementare. Fonduri obținute prin muncă, cu seriozitate, cu competență, alături de colegii din Primărie” a scris Buciu.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Administrație

Circ mare pentru bani puțini, alocați Lugojului din bugetul județean. Floroni își asumă meritul, Dobra îl acuză de minciună și manipulare

Publicat

în

FOTO Arhiva

Consilierii județeni  au aprobat, într-o ședință extraordinară desfășurată luni, o nouă repartiție a banilor către primăriile din județ, incluzând și municipiile Timișoara și Lugoj, care fuseseră omise anterior din alocare. Amendamentul pentru alocare banilor la Lugoj a fost făcut de consilierul județean, Călin Dobra. În ședința comisiilor a fost respins un alt amendament, care preveade o împărțire diferită a a banilor, dar în care Lugojul primea tot un milion de lei, propunere făcută de către Alexandru Proteasa și Vlad Șendroiu.

RETIM

La scurt timp după încheierea ședinței un mesaj electoral, plătit de USR, apărea pe rețelele de socializare. Postarea, însoțită de fotografia lui Erwin Floroni și Alin Nica, avea titlul “Am adus un million de lei Lugojului”. În felul acesta, Alianța Drepta Unită din care face parte și USR își asuma meritul alocării acestor bani către Lugoj.

“Datorită consilierilor județeni ai Alianței Dreapta Unită, Lugojul a primit 1 milion de lei. Alianța Dreapta Unită și candidatul său pentru Primăria Lugoj, Erwin Floroni, au reușit să aducă un plus de 1 milion de lei în bugetul local prin adoptarea unui amendament la proiectul de hotărâre privind repartizarea fondurilor din Consiliul Județean Timiș pentru unitățile administrative din județ. Dar partidul comasat PSDNL, condus de consilierul județean Călin Dobra, au blocat acest demers, ca să depună ei un amendament cu alocarea a doar jumătate din suma de 1 milion de lei propusă de Alianța Dreapta Unită. Într-un final, partidul comasat a fost pus, în ședința de azi a CJ, în situația de a accepta propunerea de 1 milion de lei, după ce în proiectul de hotărâre inițial ignora complet Lugojul. În timp ce Erwin Floroni caută să aducă beneficii directe orașului, Călin Dobra arată că îi pasă mai mult de interesele partidului decât de nevoile reale ale Lugojului. Această situație pune sub semnul întrebării cine merită să conducă orașul și care sunt adevăratele priorități ale unui primar. Locuitorii orașului Lugoj merită transparență și responsabilitate din partea celor care îi reprezintă în administrația locală. Ei vor să vadă că banii publici sunt folosiți în mod eficient și în beneficiul lor, nu pentru interesele unor partide politice. Este timpul pentru o schimbare reală și pentru a asigura că Lugojul își urmează drumul către dezvoltare și prosperitate, cu o administrație care să fie dedicată în întregime comunității sale. Acest text a fost aprobat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianţa Dreapta Unită”). Cod unic de identificare: 21240009Ț, este postare completă a USR.

Autoliv angajează!

Acuzații și de minciună și manipulare

La câteva minute, Călin Dobra, candidatul PSD la funcția de primar din Lugoj a reacționat vehement.

“Minciuna, manipularea ieftină a lui Erwin Floroni – USR, regizată de Alin Nica. Lugojul primește 1 milion de lei de la Consiliul Județean Timiș, după ce, astăzi, în calitate de consilier județean, am depus un amendament în ședința de plen! În 4 ani, aceasta este PRIMA sumă importantă care ajunge în oraș! Constat că USR își asumă o minciună grosolană. De fapt, face ce știe mai bine: minte, dezinformează și jignește. Nu mă mai miră nimic! Alăturat, aveți o înregistrare video din ședința de Consiliu Județean de astăzi, în care am propus și a fost votat ca Lugojul să primească 1 milion de lei de la CJ Timiș. Pentru ca oamenii să știe ADEVĂRUL!  Printre consilierii județeni care S-AU OPUS ca Lugojul să primească fondurile pe care le merită sunt și reprezentantii USR Timiș: Vlad Șendroiu, Petre Mihăieș, Viviana Țecu, Laura Boldovici. Tot ÎMPOTRIVA lugojenilor au votat și consilierii PNL, deci colegii actualului primar al Lugojului, Claudiu Buciu, între care Marius Hiticaș și Eugen Grigoroiu, cărora li s-au alăturat consilierii județeni de la Pro România, Vasile Moruș și Nona Micicoi. S-au abținut de la vot, ceea ce echivalează cu un vot împotrivă, consilierii județeni de la PNL, Alexandru Protesa și Elena Samoilă și consilierii județeni de la REPER, foști USR, Raul Olajos, Bianca Luca și Dănuț Tamaș. Acum știe toată lumea că susținerile USR Lugoj și ale medicului Erwin Floroni sunt nu doar mincinoase, ci jignitoare la adresa lugojenilor! În 9 iunie, toți acești indivizi trebuie trimiși ACASĂ!” arată Dobra. Acesta a postat și documentul care dovedește cum au votat consilierii care fac parte din Alianța Dreapta Unită.

Citiţi mai departe

Administrație

S-au reîmpărțit banii Consiliului Județean Timiș. Lugojul rămâne tot cu zero fonduri

Publicat

în

FOTO Arhiva

O nouă împărțire a banilor pentru drumuri și echilibrarea bugetelor, la CJ. Asta propun PSD-iștii, în frunte cu Alexandru Iovescu, și o parte din PNL-iști, plus vicepreședintele Cristian Moș. Drumurile județene rămân cu 2 milioane de lei, din 10, iar Timișoara ar primi și ea 3,5 milioane. Pentru Lugoj însă nu s-au găsit bani nici la această reîmpărțire, arată stiridetimisoara.ro

RETIM

„Am găsit o soluție pentru deblocarea situației fondurilor alocate de Consiliul Județean Timiș pentru primăriile din județ. Împreună cu o majoritate a consilierilor județeni, am depus o inițiativă care prevede o alocare a fondurilor mult mai echitabilă decât cea aprobată la începutul acestui an de CJ Timiș. Această propunere are în spate inclusiv discuții cu primari, purtate pe baza nevoilor pe care fiecare le are în comunitatea pe care o administrează, așa cum este și firesc. Nu are în spate exclusiv apartenențe politice, așa cum a gândit-o președintele încă în funcție al CJ Timiș, Alin Nica, o modalitate profund incorectă și discreționară”, a transmis Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD, conform sursei citate.

Social-democratul reia, așadar, tema banilor pentru drumurile județene, respectiv cei pentru echilibrarea bugetelor. Cele două HCJ-uri au fost votate în ianuarie și au fost atacate în contencios de prefectul Mihai Ritivoiu, așa că banii sunt blocați momentan până la finalizarea acțiunii în justiție. Următorul termen este în 13 iunie.

Autoliv angajează!

CJ Timiș a avut de dat, în total, în jur de 53 de milioane de lei. Cumulat pe cele două capitole, cele mai mari sume ar fi urmat să ajungă la Ghizela – 1,05 milioane, Lenauheim – 1,03 milioane, Făget – 1,01 milioane, Otelec – 1,009 milioane și Gătaia – 906.000 lei.

Citiţi mai departe

Administrație

Lucrările de curățare pe malurile Timișului vor continua: „Finalizarea depinde de nivelul apei, utilajele neputând intra când terenul e impracticabil”

Publicat

în

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Banat va continua lucrările de defrișare și curățare a malurilor râului Timiș în intravilanul municipiului Lugoj. Sorina Neaga, purtător de cuvânt al ABA Banat, a explicat că aceste intervenții sunt esențiale pentru asigurarea secțiunii de scurgere a albiei majore a râului în perioadele cu debite mari. Reprezentanta instituției susține că lucrarea nu este abandonată, așa cum au reclamat mai multe persoane, inclusiv pe rețelele de socializare, ci va continua.

RETIM

„În Planul de Gospodărire a Apelor a ABA Banat, aprobat în 2024 este prevăzută o lucrare de defrișare, curățare a malurilor de vegetație în intravilanul municipiului Lugoj pe 1,5 km (ambele maluri) și tăierea vegetației lemnoase pe insula din zona sălii de Sport Ghermănescu. Scopul acestor lucrări este asigurarea secțiunii de scurgere a albiei majore a râului Timiș la ape mari.
În zona semnalată, tăierile au fost făcute acum o săptâmână, urmând ca acestea să continue și în zilele următoare până la finalizarea întregului tronson aprobat. Finalizarea lucrărilor de tăiere a vegetației lemnoase depinde de nivelul apei în râul Timiș, utilajele neputând intra când terenul e impracticabil. Menționăm că aceste tăieri de vegetație lemnoasă se realizează conform legislației în vigoare cu aprobările necesare de la Ocolul Silvic Lugoj”, a declarat Neaga, pentru Lugojeanul.ro.

ABA Banat susține că aceste acțiuni au fost demarate în contextul necesității de a menține fluxul optim al apei în albia râului Timiș, contribuind la prevenirea riscului de inundații în perioadele cu debit crescut.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite