Connect with us

Social

7 lucruri pe care românii s-au obișnuit să le facă online în ultimul deceniu

Publicat

în

Ultimul deceniu a adus transformări substanțiale în ceea ce privește modul în care interacționăm cu tehnologia și a remodelat obiceiurile cotidiene ale românilor. Internetul, odată o fereastră spre lume, este acum un instrument omniprezent, esențial în structurarea vieții noastre de zi cu zi. În continuare, vom analiza câteva dintre cele mai reprezentative schimbări ale românilor din ultimul deceniu.

Cumpărături

În ultimul deceniu, cumpărăturile online au devenit o rutină pentru foarte mulți români. Fie că vorbim despre haine, electronice sau chiar despre produse alimentare, internetul oferă o varietate uriașă de produse, care este adesea incomparabilă chiar și cu oferta marilor centre comerciale. Această modalitate de a face shopping ajuta enorm în ceea ce privește economisirea timpului și oferă și posibilitatea de a compara prețurile mai ușor. De asemenea, cumpărăturile online oferă și avantajul de a putea accesa recenziile și părerile ale altor consumatori, înainte de a cumpăra produsele.

RETIM

Cursuri

Educația online a cunoscut un avânt remarcabil în ultimul deceniu. Platformele online dedicate oferă acces la o gamă variată de cursuri pentru dezvoltarea personală și profesională. Românii au început să valorifice aceste resurse pentru a-și îmbunătăți competențele, fie că e vorba despre popularele cursuri de limbi străine sau de cele de programare, domeniu foarte căutat la noi în țară. Flexibilitatea de a învăța în ritm propriu și accesul instant la materiale și lecții de la experți de pe întreg globul sunt doar câteva dintre motivele pentru care cursurile online au devenit atât de populare.

Filme

Vizionarea filmelor pe platforme de streaming a devenit una dintre cele mai comune modalități de relaxare. Netflix, HBO Go sau alte servicii similare, oferă acces instant la o varietate imensă de producții cinematografice, de la filme independente și până la blockbustere. Și partea cea mai atractivă este că toate acest pelicule, inclusiv unele exclusive, pot fi accesate la orice oră din zi sau din noapte. Așadar, este lesne de înțeles de ce audiențele televiziunilor au scăzut foarte mult în ultima perioadă.

Poker

Pokerul este unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din toate timpurile. Acest sport al minții le testează abilitățile matematice și interpersonale ale jucătorilor, întrucât succesul depinde de strategie, capacitatea de estimare a șanselor, dar și de citirea intențiilor pe care le au adversarii. În ultimul deceniu, majoritatea camerelor de poker s-au mutat online. Pentru a juca poker pe bani reali în România, este nevoie doar de efectuarea unei depuneri, care se poate face instant, folosind un card bancar sau un portofel electronic, printre altele. Un alt lucru de notat legat consumatorii din țara noastră, este că pokerul este foarte des jucat de pe telefoanele mobile.

Meeting-uri

Adaptarea la un mediu de lucru online a fost o tranziție majoră pentru mulți români. Meeting-urile virtuale prin Zoom, Microsoft Teams sau alte platforme au devenit însă, cu timpul, o rutină zilnică. Această schimbare nu doar că a permis continuarea activităților profesionale în condiții de distanțare socială, ci a deschis și posibilitatea de a avea colaborări internaționale fără bătăi de cap. Această tendință a produs atât o reducere a traficului de pe străzi, cât și un plus de flexibilitate pentru angajați.

Fitness

În ultimii ani, fitness-ul online a devenit un companion de nădejde pentru mulți români. Principalul avantaj al acestei forme de antrenament este că utilizatorii au acces instant la instruire profesională de calitate. Această abordare le permite practicanților să-și personalizeze rutina de exerciții, să0și seteze obiective individuale și să-și urmărească progresul într-o manieră eficientă. De asemenea, sportul la domiciliu, fie că vorbim despre pilates sau de exerciții de forță, este practicat de multe persoane care pur și simplu nu se simt confortabil în prezența altor indivizi.

Rezervarea vacanțelor

Planificarea și rezervarea vacanțelor online a revoluționat modul în care românii călătoresc. Platformele de comparare a prețurilor pentru zboruri, hoteluri și pachete de călătorie, permit găsirea celor mai bune oferte cu un minim de efort. Totodată, pe aceste platforme, doritorii au posibilitatea de a citi recenzii și de a vedea fotografii din experiențele altor călători. Rezervările online au dinamizat profund industria de turism, întrucât persoanele interesate să călătorească cu un buget redus pot găsi adesea oferte la prețuri accesibile.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Mai mulți tineri din Austria și Germania sunt voluntari la adăpostul de animale Free Amely din Lugoj

Publicat

în

Tineri din Austria și Germania sprijină în aceste zile adăpostul FREE AMELY din Lugoj, România. FREE AMELY este o organizație non-profit dedicată bunăstării animalelor fără stăpân. Situat în Lugoj, România, adăpostul se confruntă cu provocări în asigurarea îngrijirii adecvate pentru animalele abandonate din cauza lipsei de sprijin financiar din partea societății.

Într-un gest de solidaritate și empatie, un grup de tineri din Austria și Germania au sosit la adăpostul FREE AMELY pentru a oferi o mână de ajutor. Hanna, Iulia, Katia și Finni din Austria și-au dedicat timpul și energia pentru a ajuta la întreținerea celor peste o sută de necuvântătoare aflate în custodia padocului.

RETIM

„Suntem aici la îndemnul lui Connie Sporer, de la Asociația Pfote-Herz din Viena, și suntem profund impresionați de eforturile depuse aici la Lugoj. Este o experiență de neuitat și suntem hotărâți să revenim pentru a continua să sprijinim această cauză,” a declarat Katia, unul dintre voluntarii din Austria.

Nu este doar Austria care a trimis voluntari la FREE AMELY. Un alt grup de tineri din Germania, îndrumați tot de Connie Sporer, au venit să ofere ajutor și speranță. Chrissty, unul dintre acești voluntari, subliniază importanța sprijinului continuu pentru aceste asociații și necesitatea implicării comunității în susținerea animalelor abandonate.

Grija și angajamentul acestor tineri din Europa aduc o rază de lumină în lupta pentru bunăstarea animalelor fără stăpân. Prin gesturile lor nobile, ei nu doar că oferă ajutor practic, ci inspiră și o comunitate mai largă să se implice în această cauză nobilă.

Citiţi mai departe

Social

O nouă campanie de sterilizare gratuită, pentru câini și pisici

Publicat

în

Într-o inițiativă sub deviza „LE IUBIM, NU LE ÎNMULȚIM”, Asociația Free Amely 2007 din Lugoj, jud. Timiș, anunță o nouă campanie de sterilizare/castrare gratuită pentru câini și pisici, cu și fără stăpân. Evenimentul va avea loc în zilele de 24 și 25 februarie 2024, între orele 09:00 și 17:00, la Cabinetul veterinar FARMA ECO VET, situat în Loc. GAVOJDIA, Nr. 295, Jul. TIMIȘ. Această campanie benefică este sponsorizată de Halona for Dogs e.V. din Germania și se bucură de sprijinul unei echipe medicale de încredere:

  • Dr. Simon Cubin – Coordonatorul campaniei
  • Dr. Daniel Cubin
  • Dr. Alexandru Brăila
  • Tehn. Vet. Laurențiu Avram
  • Tehn. Vet. Ioan Pop

Potrivit legislației românești, femelele pot fi sterilizate începând cu vârsta de 4-6 luni, iar masculii începând cu vârsta de 6-8 luni. Este important de subliniat că nu este necesar să lăsați femelele să nască o dată înainte de sterilizare, deoarece aceasta poate fi efectuată încă de la o vârstă fragedă.

RETIM

Pentru a asigura buna desfășurare a operației, se recomandă să nu oferiți animalului nimic de mâncare în ziua intervenției. De asemenea, este esențial să restricționați accesul animalului la alte creaturi și să aibă asupra dvs. actul de identitate al acestuia.

Operațiile de sterilizare sunt complet gratuite, iar pentru animalele care nu dețin un carnet de sănătate, se oferă posibilitatea de a obține unul contra cost. De asemenea, se oferă și alte servicii suplimentare contra cost, precum microciparea, vaccinarea și deparazitarea internă și externă.

Pentru programări și informații suplimentare, sunați la numerele de telefon 0731973866 sau 0726692964. Sprijiniți această inițiativă și contribuiți la controlul populației de animale de companie într-un mod responsabil și umanitar!

Citiţi mai departe

Social

Ministrul Sănătății stă prost cu matematica! După calculele lui Rafila, Lugojul are 300.000 de locuitori

Publicat

în

În vizita „surpriză”, de la sfârșitul săptămânii trecute, la spitalul din Lugoj, ministrul Alexandru Rafila a făcut o scurtă plimbare prin curtea unității medicale și a petrecut trei minute în holul de la Urgențe. Ulterior, au avut loc declarațiile de presă, în cadrul cărora ministrul, fie că a fost prost informat și nu știa în ce oraș se afla, fie stă cam prost la capitolul matematică.

„Lugojul are nevoie urgentă de un nou spital. Sunt extrem de încântat că Spitalul Municipal din Lugoj se află pe lista unităților medicale finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, o investiție majoră ce depășește suma de 150 de milioane de euro. Dacă facem un simplu calcul, asta înseamnă că fiecare locuitor al acestui oraș va beneficia de aproximativ 500 de euro pentru sănătate, reprezentând o investiție esențială. Consider că, pe lângă construcția acestui spital, care ar trebui să fie finalizată în aproximativ trei ani, trebuie să ne concentrăm și pe asigurarea unei resurse umane calificate”, a declarat Rafila.

RETIM

Indiferent de modalitatea prin care efectuăm împărțirea, calculele făcute de ministrul Rafila nu se potrivesc. Conform împărțirii făcute de acesta, rezultă că municipiul Lugoj ar avea 300.000 de locuitori. În urma recensământului efectuat în 2021, populația municipiului Lugoj se ridică la 35.450 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când au fost înregistrați 40.361 de locuitori.

Citiţi mai departe

Social

Salariile angajaților Consiliului Județean Timiș vor fi majorate

Publicat

în

Salariile personalului angajat din cadrul Consiliului Județean Timiș vor crește cu șase procente. Majorarea a fost aprobată de către consilierii județeni, în ședința de astăzi, 8 februarie.

„După negocierile purtate cu Sindicatul Liber, care este reprezentativ pentru instituție, s-a ajuns la o creștere de 6% pentru toți angajații și funcționari publici și personal contractual, mai puțin salariul domnului secretar general, care crește doar cu 5%, deoarece trebuie se încadreze până la limita indemnizației vicepreședintelui consiliului județean. Motivele pentru această creștere cred le cunoaștem cu toții, sunt factorii de ordin economic creșterea inflației, scăderea puterii de cumpărare, creșterea prețurilor la produse de bază coș, coșul zilnic și așa mai departe”, a spus Lăcrămioara Petrișor, director Resurse umane din cadrul CJT Timiș.

RETIM

Ultima majorare a salariilor personalului Consiliului Județean Timiș a fost de 7 procente și s-a făcut în urmă cu exact un an de zile.

Citiţi mai departe

Cele mai citite