Connect with us

Administrație

4.000 de oameni au ramas fara ghiseu postal! Ce spune Posta Romana depre situatia de la Costeiu

Publicat

în

posta costeiu ghiseu postal foto lugojeanul martie 2014Locuitorii comunei Coșteiu, compusă din satele Coșteiu, Hezeriș, Păru, Țipari and Valea Lungă Română, în total aproape 4.000 de oameni, au rămas de câteva săptămâni fără ghișeu poștal, după ce Compania Națională Poșta Română a decis să transforme punctul de lucru de aici în agenție poștală. Vechiul sediu al poștei, situat în centru comunei, este acum în proces de transformare în magazin alimentar, în timp ce oamenii, bulversați de situație, nu știu unde să meargă pentru a-și plăti facturile sau pentru a trimite o scrisoare. Cum se justifică Poșta Română pentru închiderea ghișeelor de acest gen, în ciuda numărului mare de beneficiari?

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Într-un răspuns trimis la adresa redacție LUGOJEANUL.ro de către biroul de presă al companiei, reprezentanții poștei au scris că „modificările operate în reţeaua de subunităţi operative de la nivelul judeţului Timiş se încadrează în strategia de restructurare a C.N. Poşta Română SA (CNPR), care vizează punerea de acord a veniturilor şi prestaţiilor realizate, cu numărul de salariaţi şi/sau subunităţi”. Astfel, „Ghişeul Poştal din comuna Costeiu, judeţul Timiş se va transforma în Agenţie Poştală, activitatea poştală urmând a se muta la domiciliul agentului poştal din localitate”, se arată în comunicat.

vodafone angajează

Ce înseamnă această schimbare pentru miile de locuitori ai comunei aflată la 6 kilometri de Lugoj? Pe lângă confuzie, înseamnă o mai grea beneficiere de serviciile poștale ale companiei de stat, care, deși erau destul de greu de contractat până acum, vor fi și mai puțin utilizate odată cu mutarea sediului poștei în casa factorilor poștali din localitate. De asemenea, corespondența va ajunge mai greu la oameni, având în vedere că nu mai există un centru de colectare comun al acesteia, ci doar locuințele poștașilor, mașina poștei fiind nevoită să treacă pe la fiecare pentru a le înmâna acestora scrisorile și facturile pe care le vor împărți oamenilor.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

În finalul răspunsului Poștei Române, am găsit și motivul pentru care se recurge la renunțările de sedii. „Măsura este menită să ajusteze la nivel naţional o reţea de subunităţi poştale supradimensionată. Această reţea a devenit greu operabilă şi, mai ales, costisitoare, având în vedere că, pentru unele sedii, se plăteau chirii semnificative.

În acest context, transformările/desfiinţările de subunităţi (de exemplu transformarea oficiului poştal în ghişeu, sau a ghişeului în agenţie poştală) au ca scop atât rentabilizarea activităţii, cât şi crearea unei reţele flexibile, fără ca acest fapt să impieteze asupra caracterului de furnizor de serviciu universal al CNPR, calitate care garantează accesul pe întreg teritoriul ţării, la serviciile poştale de bază.

Poşta Română operează o reţea de retail de peste 5.600 unităţi pe întreg teritoriul naţional și un efectiv de cca. 27.500 de salariați, oferind produse şi servicii poştale şi financiare tuturor clienţilor de pe teritoriul României” scriu reprezentanții companiei.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

O asociație evacuată din Primărie bombardează administrația cu zeci de solicitări pe Legea 544

Publicat

în

Liga Dreptății, asociația care a fost evacuată din clădirea Primăriei Lugoj de către primarul Claudiu Buciu, a găsit o modalitate să se răzbune pe cei care conduc administrația locală lugojeană. A transmis mai multe adrese, prin care solicită comisiilor consiliului local zeci de documente. În ultima ședință a Consiliului Local Municipal,  consilierul Nicu Bădina, a cerut un punct de vedere secretarului Dan Ciucu, în legătură cu legalitatea acestor solicitări.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Văd trei adrese care sunt trimise comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Aș dori să știu, din punct de vedere juridic, care este rezolvarea acestor adrese”, a întrebat Bădina.

vodafone angajează

Viceprimarul Bogdan Blidariu a declarat că li se va răspunde celor de la Liga Dreptății, în termenul legal și conform legii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„Pot să se adreseze instanței, pentru că în instanță se poate cere orice. Nu am mai întâlnit până acum o asemenea situație în care să fie solicitate informații publice Consiliului local. Consiliul nu funcționează ca o instituție cu activitate permanentă, în mod normal aceste cereri se adresează Primăriei. Toate documentele care le solicită sunt pe site-ul Primăriei, le-am făcut deja un răspuns și i-am îndreptat să ia de acolo documentele solicitate”, a completat și Dan Ciucu.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Încă o sesizare penală pentru investiții plătite și nefăcute la Lugoj. Sunt implicați și angajații Primăriei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a dezvăluit că, la fosta cazarmă de pe strada Banatului, nu au fost găsite centralele și echipamentele de climatizare, plătite de către Primăria Lugoj constructorului, de doi ani de zile, dar neinstalate. „În acte există. În acte a fost și pusă în funcțiune, chiar dacă nici astăzi locația nu beneficiază de racord la rețeaua de gaz… și a fost și plătită.

vodafone angajează

În această situație se regăsesc două centrale termice și instalațiile și echipamentele pentru climatizare care trebuiau puse în operă în cadrul lucrării de modernizare parțială a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului”, arată edilul. Buciu spune că responsabili pentru acest fapt sunt constructorul, dar și angajații Primăriei Lugoj, cei car e au închis ochii la această situație.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

„Aici au semnat antreprenorul – Technocer (care a și încasat banii – în urmă cu doi ani), dirigintele de șantier – Popescu, directorul investițiilor din primărie – Negruțiu, funcționarul responsabil de proiect – Podaru, dar și fostul primar. Contractul trebuia finalizat acum cinci ani, lucrările nu sunt nici astăzi finalizate. Am luat decizia de a rezilia acest contract, iar când urma să facem recepția a ceea ce s-a executat, am constatat cele expuse mai sus”, susține primarul.

Edilul lugojean anunță că vor fi sesizate, din nou, organele penale de cercetare abilitate să stabilească cine este responsabil. Buciu afirmă însă că sesizările făcute nu au fost rezolvate, iar  „organele de cercetare penală nu dau semne că ar face ceva”

Citiţi mai departe

Administrație

Decizie finală în cazul pieței de vechituri ocico a Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Vești proaste pentru lugojenii care credeau că piața ocico se redeschide. Târgul preferat al acestora rămâne închis până cel puțin la toamnă, a precizat administrația locală prin vocea edilului șef. Acesta a declarat că piața de vechituri rămâne închisă cel puțin câteva luni, până la redactarea unui regulament care să permită desfășurarea activității în limitele legii.

vodafone angajează

“Lucrăm la un regu­la­ment de funcționare, cu reguli clare pentru piața de vechituri. Îl vom finaliza până în august, iar mai apoi îl vom supune pentru dezbatere publică și vot în consiliu. Vom redeschide piața în septembrie, sperăm noi, când vom avea totul reglementat. Am avut reclamații de la locuitori, nu îl vom mai deschide fără un regulament, fără a avea activitate civilizată, nu mai putem lăsa pe fiecare să facă ce vrea”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Totodată, primarul spune că decizia de a închide piața ocico a venit și din cauza regulilor referitoare la pandemie, care nu erau deloc respectate în incinta zonei comerciale.

Citiţi mai departe

Administrație

Mai mulți lugojeni au primit ultimatum să taie ambrozia, altfel vor fi amendați cu până la 20.000 de lei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La nivelul Primăriei Municipiului Lugoj s-a constituit o comisie în cadrul măsurilor întreprinse în vederea evitării instalării și răspândirii buruienii ambrozia pe terenurile intravilane sau extravilane din municipiul nostru. Comisia a constatat existența ambroziei pe un număr de 14 suprafețe.

vodafone angajează

Au fost transmise somații către proprietarii acestor terenuri, atât persoane fizice cât și juridice, situația fiind monitorizată în continuare. În cazul nerespectării de către proprietari a  prevederilor din somații, se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Comisia continuă activitățile de identificare a terenurilor cu ambrozie pe toată durata de vegetație. Pe această cale facem un apel la cetățeni să ne ofere sprijin în identificarea zonelor în care mai există ambrozie. Așteptăm fotografii și date de identificare a acestor locații la adresele de e-mail: mediu@primarialugoj.ro sau contact@primarialugoj.ro, pe Facebook sau prin intermediul aplicației CityHealth.

În conformitate cu Legea nr. 62/2018, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia. În scopul distrugerii și a prevenirii răspândirii ambroziei, se impune desfășurarea periodică a unor lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite