Connect with us
Winter in My Town

Administrație

4.000 de oameni au ramas fara ghiseu postal! Ce spune Posta Romana depre situatia de la Costeiu

Publicat

în

posta costeiu ghiseu postal foto lugojeanul martie 2014Locuitorii comunei Coșteiu, compusă din satele Coșteiu, Hezeriș, Păru, Țipari and Valea Lungă Română, în total aproape 4.000 de oameni, au rămas de câteva săptămâni fără ghișeu poștal, după ce Compania Națională Poșta Română a decis să transforme punctul de lucru de aici în agenție poștală. Vechiul sediu al poștei, situat în centru comunei, este acum în proces de transformare în magazin alimentar, în timp ce oamenii, bulversați de situație, nu știu unde să meargă pentru a-și plăti facturile sau pentru a trimite o scrisoare. Cum se justifică Poșta Română pentru închiderea ghișeelor de acest gen, în ciuda numărului mare de beneficiari?

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Într-un răspuns trimis la adresa redacție LUGOJEANUL.ro de către biroul de presă al companiei, reprezentanții poștei au scris că „modificările operate în reţeaua de subunităţi operative de la nivelul judeţului Timiş se încadrează în strategia de restructurare a C.N. Poşta Română SA (CNPR), care vizează punerea de acord a veniturilor şi prestaţiilor realizate, cu numărul de salariaţi şi/sau subunităţi”. Astfel, „Ghişeul Poştal din comuna Costeiu, judeţul Timiş se va transforma în Agenţie Poştală, activitatea poştală urmând a se muta la domiciliul agentului poştal din localitate”, se arată în comunicat.

Ce înseamnă această schimbare pentru miile de locuitori ai comunei aflată la 6 kilometri de Lugoj? Pe lângă confuzie, înseamnă o mai grea beneficiere de serviciile poștale ale companiei de stat, care, deși erau destul de greu de contractat până acum, vor fi și mai puțin utilizate odată cu mutarea sediului poștei în casa factorilor poștali din localitate. De asemenea, corespondența va ajunge mai greu la oameni, având în vedere că nu mai există un centru de colectare comun al acesteia, ci doar locuințele poștașilor, mașina poștei fiind nevoită să treacă pe la fiecare pentru a le înmâna acestora scrisorile și facturile pe care le vor împărți oamenilor.

În finalul răspunsului Poștei Române, am găsit și motivul pentru care se recurge la renunțările de sedii. „Măsura este menită să ajusteze la nivel naţional o reţea de subunităţi poştale supradimensionată. Această reţea a devenit greu operabilă şi, mai ales, costisitoare, având în vedere că, pentru unele sedii, se plăteau chirii semnificative.

RETIM

În acest context, transformările/desfiinţările de subunităţi (de exemplu transformarea oficiului poştal în ghişeu, sau a ghişeului în agenţie poştală) au ca scop atât rentabilizarea activităţii, cât şi crearea unei reţele flexibile, fără ca acest fapt să impieteze asupra caracterului de furnizor de serviciu universal al CNPR, calitate care garantează accesul pe întreg teritoriul ţării, la serviciile poştale de bază.

Poşta Română operează o reţea de retail de peste 5.600 unităţi pe întreg teritoriul naţional și un efectiv de cca. 27.500 de salariați, oferind produse şi servicii poştale şi financiare tuturor clienţilor de pe teritoriul României” scriu reprezentanții companiei.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite