Connect with us

Actualitate

32 de persoane au murit în accidente rutiere în Timiș în acest an

Publicat

în

Crama Aramic

Statistici îngrijorătoare făcute publice de către IPJ Timiș despre accidentele rutiere din 2022. Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în acest an, comparativ cu anul trecut, a crescut alarmant. În perioada 1 ianuarie – 30 august 2022, la nivelul județului Timiș, au fost înregistrate 58 de accidente, soldate cu decesul a 32 de persoane și rănirea gravă a altor 39. 

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate 65 de accidente (-7), cu 23 de persoane decedate (+9) și cu 51 de persoane rănite grav (-12).

RETIM

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (22%), fiind înregistrate 13 accidente, soldate cu decesul a 7 persoane şi rănirea gravă a altor 6 și alte preocupări de a distrage atenția (13,80%), fiind înregistrate 8 accidente, soldate cu decesul a 4 persoane şi rănirea gravă a altor 5.

De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave mai sunt și nerespectarea regimului legal de viteză (10,34%), fiind înregistrate 6 accidente, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 7, neacordarea priorității de trecere vehiculelor (8,62%), fiind înregistrate 5 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 4 și neacordarea priorității de trecere pietonilor (8,62%), fiind înregistrate 5 accidente, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 4.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 63,80% din totalul accidentelor rutiere grave. Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 46,87% din totalul deceselor. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost desfășurate 900 de acțiuni, dintre care 90 privind indisciplina pietonilor, 150 pentru respectarea regimului legal de viteză, 140 pentru acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor. 

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 49.885 de sancțiuni, dintre care 1.747 pentru indisciplina pietonilor, 16.353 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 322 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 1245 pentru indisciplina bicicliștilor, 357 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 71 pentru indisciplina conducătorilor de trotinete.

De asemenea, au fost reținute 4.832 de permise de conducere, dintre care 1102 pentru nerespectarea regimului legal de viteză (1015 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h și 87 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h), 482 pentru consumul de alcool (contravenție), 275 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 149 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor.

În județul Timiș, polițiștii au retras 2.988 de certificate de înmatriculare/înregistrare, fiind retrase, totodată, și 406 plăcuțe de înmatriculare și imobilizate 190 de vehicule.

De asemenea, au fost constatate 1.114 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 287 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, 445 de fapte de conducere cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, retras, anulat ori suspendat, 158 de infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră vor continua.

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un turc a pierdut câteva mii de euro, în Lugoj. Unde a fost găsită borseta cu bani

Publicat

în

La data de 29.11.2022, în jurul orei 16:30, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, un cetățean de origine turcă, a pierdut o borsetă ce conținea actele personale și suma de 2000 euro, în timp ce se afla în tranzit pe raza municipiului Lugoj.

Crama Aramic

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea bunurilor pierdute, acestea fiind găsite în incinta unei stații de carburant de pe raza municipiului.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

Bunurile au fost restituite bărbatului, în vârstă de 64 de ani, acesta putându-și continua călătoria.

RETIM

 

Citiţi mai departe

Actualitate

O nouă carmangerie în Lugoj. “Vom avea succes, pentru că vindem carne și produse curate, fără E-uri sau aditivi”

Publicat

în

Carmangeria Salami intră, de Ziua Națională a României, pe piața din vestul țării, cu primele trei magazine deschise la Lugoj, Făget și Timișoara. Carmangeria este deschisă, la Lugoj, de un grup de producători din Transilvania, din zona Alba Iulia, care promovează alimentația sănătoasă și rețetele tradiționale vechi românești.

Crama Aramic

Pe o piață cu o concurență acerbă, reprezentanții carmangeriei mizează că vor avea succes datorită calității produselor vândute.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

“Am pornit în acest proiect și ne vom lupta să promovăm produsele autentice românești. Venim din Transilvania, din zona Alba, o zonă în care încă mai există produse tradiționale și producători locali. Nu vrem să auzim de E-uri, de aditivi, de conservanți. Produsele noastre sunt fabricate după vechile rețete. Sunt porci crescuți de noi, nu e carne importată din alte țării, așa cum se găsește în supermarket. Dacă părinții și bunicii noștri puteau să facă produse de calitate fără chimicale, așa putem să le facem și noi. Nu ne temem de concurența marilor magazine, pentru că noi suntem convinși că vom avea succes, datorită faptului că vindem carne curată, sănătoasă, pe care o consumăm și noi, cu copiii și familiile noastre. Păstrăm aceeași abordare și în cazul procesării cărnii, unde majoritatea proceselor sunt făcute manual, așa cum se făceau și în trecut. Inclusiv afumarea cărnii la noi se face tradițional, cu lemn de fag”, spune Alexandra Borcea, reprezentanta carmangeriei și lanțului de magazine Salami. 

RETIM

Urmează deschiderea unui abator

Sortimentele pe care bănățenii pot să le cumpere în magazinele Salami sunt cele care, în trecut, erau făcute acasă de orice familie care tăia un porc.

“La noi în magazine găsiți cârnați, caltaboș, pateu, slănină, jumări, șuncă. Puteți să cumpărați inclusiv urechi de porc, practic vindem tot ce ar avea un om care taie acasă un porc. Vindem chiar și jumătăți de porc sau porci întregi, pe care îi pregătim după metoda tradițională, pârliți cu paie cum se făceau în trecut. Vindem și diverse sortimente de salam și crenvurști care se fac în combinație cu carne pui sau de vacă, tot din fermele noastre”, mai spune Alexandra Borcea.

În momentul de față, Salami are prima carmangerie deschisă la Lugoj și trei magazine în: Lugoj, str. Nicolae Bălcescu nr. 9; Făget, str. Coriolan Brediceanu nr.44 și Timișoara, Piața Ștefan Furtuna nr.7. Anul viitor, urmează deschiderea unui abator și altor magazine, în Lugoj și Timișoara.

Despre Carmangeria Salami

Salami este o carmangerie 100% românească, înființată cu scopul de a promova hrana curată și sănătoasă în rândul populației, prin furnizarea de carne și produse din carne fără aditivi, conservanți și coloranți. Pe lângă misiunea hranei sănătoase, Salami își dorește înființarea unui ONG care să ofere hrană unor grupuri vulnerabile, precum copiii din familii defavorizate, persoanele cu dizabilități sau cele fără adăpost, în colaborare cu asociațiile umanitare din zona de vest a țării. Colaborarea cu aceste asociații va fi extinsă pe măsura ce compania se va dezvolta și va începe sa aibă profit.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ce se întâmplă la Lugoj cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Publicat

în

Crama Aramic

Precedate de un spectacol folcloric pe 30 noiembrie, evenimentele de Ziua Națională a României vor fi cele uzuale la Lugoj, pe 1 Decembrie. Programul începe la 9 dimineata prin constituirea dispozitivului militar și prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea pozițiilor în dispozitiv.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

La 9:30 se va intona imnul de stat al României, iar serviciul religios va urma intonării imnului național. Între orele 9:40 și 10 se vor depune coroane la monumentul Alfa și Omega din centrul orașului, acolo unde are loc de altfel toată desfășurarea evenimentului.

RETIM

La ora 10 va avea loc o scurtă defilare a detașamentului militar, iar ca încheiere, Ansamblul “Lugojana” va susține un program de dansuri populare.

Citiţi mai departe

Actualitate

Cea mai mare firmă de construcții din Spania reabilitează calea ferată Lugoj – Timișoara

Publicat

în

Crama Aramic

Cea mai mare firmă de construcții din Spania, Fomento de Construcciones y Contratas, cu subsidiară în România FCC CONSTRUCTION SA, a câștigat licitația pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată dintre Lugoj și Timișoara Est. Contractul a fost semnat de curând, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Bucură-te de micile plăceri ale toamnei alături de familie, la Shopping City Timișoara!

”Încă un contract de 1,91 miliarde de lei, finantat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructură! Constructorul spaniol are la dispozitie 42 de luni (6 luni proiectare și 36 de luni execuție) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebes – Timișoara – Arad (162,19 km)”, a transmis ministrul transporturilor.

RETIM

Potrivit ministerului, cei 54,13 km ai sectorului de cale ferată Lugoj-Timisoara Est (Lotul 2) contructorul trebuie să execute următoarele lucrări:

-dublarea liniei de cale ferata,

-modernizarea statiilor Lugoj, Belint, Topolovat, Recas si Remetea Mare,

-modernizarea a 5 halte de calatori,

-modernizare a 14 poduri si 39 podete,

-montarea unor sisteme automate de semnalizare la 17 de treceri la nivel cu calea ferata,

-implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 si GSM-R) pe întregul traseu,

-constructia a 5 pasarele pietonale în statiile Lugoj, Belint, Topolovat, Recas, Remetea Mare,

-cconstructia a 2 pasarele pietonale în haltele Chizatau si Izvin,

-constructia unui pasaj superior în statia Lugoj (strada Banatului),

-montarea de panouri fonoabsorbante pe o lungime totala de 6.350 m.

Citiţi mai departe

Cele mai citite