Connect with us

Administrație

107 operatii de castrare au fost efectuate de catre medicii veterinari la cainii si pisicile din Maguri si Tapia

Publicat

în

caini adapost free amely 2007 club lions danemarca 3000 de euro donatii 4 iunie 2013 lugojeanul (1)

Câinii din Măguri și Tapia au fost zilele trecute sterilizați, vaccinați și microcipați de către două asociații din Lugoj și Hunedoara, costul intervențiilor chirurgicale fiind suportate de către o altă asociație din Elveția, care s-a implicat și în trecut în ajutarea rezolvării problemelor câinilor vagabonzi din oraș. Alături de asociația „Free Amely 2007” din Lugoj, au lucrat în această campanie clinica mobilă a celor de la ”S.O.S. Dogs” din Oradea, care au efectuat operațiile. Astfel, un medic și un asistent au reușit, în doar câteva zile, sterilizarea și vaccinarea a nu mai puțin de 107 animale, cu sau fără stăpân, din cele două sate administrate de Lugoj.

„Am efectuat, alături de medicul veterinar Răzvan și de asistentul său Norbert, 107 operații, dintre care 100 pe câini și 7 pe pisici. 61 de câini au fost castrați, vaccinați și microcipați în satul Măguri, dintre aceștia 53 fiind fiind cu stăpân și 39 la Tapia, 31 dintre aceștia fiind cu stăpân. În afară de aceste animale, încă un câine a fost sterilizat din cadrul adăpostului public. De asemenea, mai precizăm că toți câinii fără stăpân care au fost castrați vor ajunge la adăpostul asociației noastre, nu înapoi în stradă”, ne-a declarat Elena Balaj, președinte al asociației „Free Amely 2007”.

Suma plătită de asociația „Net Ap” din Elveția, cea care a sprijinit financiar proiectul de vaccinare și castrare a câinilor din cele două localități a costat 11 mii 770 de lei plus cazarea și masa celor trei persoane venite din Oradea. De asemenea, Alin Ciomponeriu și Ioan Ștefan, din satele în care s-au desfășurat operațiunile de castrare, au primit și ei mulțumiri sincere din partea organizatorilor, cei doi săteni fiind oamenii de bază în strângerea câinilor fără stăpân și anunțarea populației despre acțiunea care s-a desfășurat în localitățile lor.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primarul Francisc Boldea anunță că la Lugoj vor fi construite peste 200 de apartamente, în următorii patru ani

Publicat

în

blocuri-ANL-LugojPrimarul Lugojului a anunțat că municipiul de pe Timiș a fost introdus de Agenția Națională de Locuințe într-un program, de patru ani, în urma căruia va beneficia de 150 de locuințe noi, adică șase blocuri.

„Agenția Națională pentru Locuințe, cu care avem o colaborare foarte bună ne-a transmis, în cursul zilei de ieri, Nota nr.45535/27.05.2020, prin care ne anunță că pe lângă cele 60 de apartamente cu două camere care sunt deja terminate,  s-a aprobat un program de construcție de locuințe, destinate închirierii, pentru tineri care au 35 de ani. Începând de anul viitor, până 2024, se vor construi 150 de unități locative, pe strada Timișoarei, în cartierul Militari. Șase blocuri de 25 de apartamente fiecare, toate cu două camere fiecare. De asemenea, în Cartierul Țesători, pe lângă cele 60, vor mai fi construite anul viitor încă 30 de unități locative pentru specialiștii din sănătate și învățământ”, a declarat pentru Lugojeanul.ro, primarul Francisc Boldea.

Edilul lugojean spune că s-au încheiat procesele și cu constructorul de la Blocul 1 MApN și acolo vor fi construite încă 48 de apartamente. „De asemenea, ne străduim împreună cu Ministerul Apărării pentru cele 64 de unități din celălalt bloc. Pentru toate, avem toate documentele aprobate pentru a începe construcția, care e împărțită pe etape și anual trebuie să se construiască cel puțin 30 de apartamente. Începe din acest an, din toamnă”, a declarat primarul Lugojului.

Francisc Boldea spune că din cele 150 de apartamente care urmează să fie construite în patru ani pe str. Timișoarei, 25 vor fi cedate Ministerului Apărării Naționale, care urmează să mai primească încă 30 și din cel de-al doilea bloc MApN, cel cu 64 de apartamente.

Citiţi mai departe

Administrație

Locuitorii unei străzi din Lugoj și-au băgat canalizare pe banii lor

Publicat

în

Foto Arhiva

Ajunși la capătul răbdărilor, câțiva locatari de pe o stradă din Lugoj au decis să-și cumpere singuri materialele și să-și bage canalizare pe banii lor. S-a întâmplat pe strada Siretului, o stradă aflată lângă Piața I.C. Drăgan și deci centrul orașului. Oamenii s-au declarat dezamăgiți de intervențiile primăriei și au decis să își cumpere singuri materiale pentru reparație.

După ce au finanțat proiectul, proprietarii din zonă au apelat la Meridian 22, societate care a lucrat la introducerea conductei noi și la efectuarea racordurilor.

“Este vorba despre o porţiune de 150-200 de metri, unde canalizarea este surpată. Lugojenii pe această stradă au solicitat, pe cheltuiala lor, să fie introdusă altă conductă de canalizare”, au precizat pentru presă reprezentanții Meridian 22.

Strada Siretului nu este singura cu probleme din cauza canalizării și a racordării la apă din oraș. Afectate sunt mai ales străzile din zona pieței, acolo unde s-au realizat recent lucrări de reasfaltare.

Citiţi mai departe

Administrație

FOTO Una dintre cele mai distruse străzi din Lugoj se asfaltează, după ani de chin și așteptare

Publicat

în

Gropi, denivelări, guri de canal ba prea sus, ba prea jos, roți sparte, bielete îndoite și direcții stricate și care i-au costat sute de lei pentru a și le repara. Prin asta au trecut locuitorii străzii Nera, una dintre cele mai importante străzi de cartier din Lugoj, în ultimii ani. 

Acum, după o așteptare interminabilă și chinuitoare, strada lor se asfaltează. Locuitorii de pe Nera au așteptat ani buni ca strada lor să fie complet refăcută. Până acum, după fiecare iarnă, gropile din asfalt erau cârpite, iar în câteva săptămâni se deteriorau la loc. 

Asfaltul turnat acum este “dintr-o bucată” și va rezista cel puțin câțiva ani, spun cei de la primărie. Alte câteva străzi ar urma să fie asfaltate complet în Lugoj. Este vorba despre Tiberiu Brediceanu, Pandurilor, Herendeștiului, Griviței, Spinanței, Rahovei, Privighetorii și alte străzi.

Citiţi mai departe

Cele mai citite