Connect with us

Administrație

107 operatii de castrare au fost efectuate de catre medicii veterinari la cainii si pisicile din Maguri si Tapia

Publicat

în

caini adapost free amely 2007 club lions danemarca 3000 de euro donatii 4 iunie 2013 lugojeanul (1)

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Câinii din Măguri și Tapia au fost zilele trecute sterilizați, vaccinați și microcipați de către două asociații din Lugoj și Hunedoara, costul intervențiilor chirurgicale fiind suportate de către o altă asociație din Elveția, care s-a implicat și în trecut în ajutarea rezolvării problemelor câinilor vagabonzi din oraș. Alături de asociația „Free Amely 2007” din Lugoj, au lucrat în această campanie clinica mobilă a celor de la ”S.O.S. Dogs” din Oradea, care au efectuat operațiile. Astfel, un medic și un asistent au reușit, în doar câteva zile, sterilizarea și vaccinarea a nu mai puțin de 107 animale, cu sau fără stăpân, din cele două sate administrate de Lugoj.

„Am efectuat, alături de medicul veterinar Răzvan și de asistentul său Norbert, 107 operații, dintre care 100 pe câini și 7 pe pisici. 61 de câini au fost castrați, vaccinați și microcipați în satul Măguri, dintre aceștia 53 fiind fiind cu stăpân și 39 la Tapia, 31 dintre aceștia fiind cu stăpân. În afară de aceste animale, încă un câine a fost sterilizat din cadrul adăpostului public. De asemenea, mai precizăm că toți câinii fără stăpân care au fost castrați vor ajunge la adăpostul asociației noastre, nu înapoi în stradă”, ne-a declarat Elena Balaj, președinte al asociației „Free Amely 2007”.

Suma plătită de asociația „Net Ap” din Elveția, cea care a sprijinit financiar proiectul de vaccinare și castrare a câinilor din cele două localități a costat 11 mii 770 de lei plus cazarea și masa celor trei persoane venite din Oradea. De asemenea, Alin Ciomponeriu și Ioan Ștefan, din satele în care s-au desfășurat operațiunile de castrare, au primit și ei mulțumiri sincere din partea organizatorilor, cei doi săteni fiind oamenii de bază în strângerea câinilor fără stăpân și anunțarea populației despre acțiunea care s-a desfășurat în localitățile lor.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Primăria și Retim îi așteaptă pe copii, la o acțiune educativă în Parcul George Enescu

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, Adid Timiș și Retim Ecologic Services S.A. vă așteaptă sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 12.00 în Parcul George Enescu din Lugoj, la o serie de activități educative dedicate copiilor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Organizatorii acestui eveniment, vin cu informații relevante privind gestionarea deșeurilor, respectiv realizarea procesului de colectare separată în vederea reciclării și încurajarea reutilizării acestora. Aceștia au pregătit pentru copii o serie de activități educative și recreative, după cum urmează: un test rapid de cunoștințe ecologice realizat pe platforma kahoot și un atelier inedit de pictură în cadrul căruia se vor decora sacoșe de bumbac reutilizabile, pe care cei mici le vor păstra.

„Prin aceste activități de educație ecologică sperăm să dezvoltăm și să consolidăm comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Sunt așteptați cât mai mulți copii la standul din Parcul George Enescu, pentru acumulare de noi cunoștințe, distracție, voie bună și multe premii surpriză”, au anunțat organizatorii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Avarie majoră la o magistrală de apă din Lugoj. Uzinele sunt oprite

Publicat

în

Lugojul trece printr-o avarie majoră, la rețeaua de apă. Acvilian Belințan, directorul societății Meridian a declarat pentru Lugojeanul.ro, că a cedat magistrala de apă a de pe str. Brândușelor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„S-a spart magistrala de 450, de pe Brândușelor, până pe 13 Decembrie. Uzinele au picat amândouă, pentru că pompele nu pot duce pierderile ce le avem aici. S-a deschis undeva la 3 metri din asfalt. Momentan încercăm să izolăm partea aceasta de oraș, dar vanele nu închid. După ce reușim să închidem vanele, repornim uzinele, dar nu pot face față. Magistrala încercăm să o reparăm până mâine la prânz”, a declarat Belințan.

Directorul Meridian a mai spus că pentru o parte din oraș nu va fi apă până la mâine la prânz, iar în restul orașului presiunea va fi extrem de scăzută.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj reziliază contractul cu antreprenorul care execută lucrările în centrul orașului

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că va rezilia contractul cu constructorul care trebuia să reabiliteze primul tronson din centrul orașului Lugoj. Demersul vine chiar în urma solicitării antreprenorului, care nu mai dorește să realizeze lucrarea cu aceeași bani, pentru care a câștigat licitația. Astăzi, reprezentanții Primăriei și cei ai constructorului se întâlnesc pentru a evalua nivelul și costurile lucrărilor executate.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Antreprenorul general spune că prețurile au crescut foarte mult și ne-a comunicat intenția de a rezilia contractul și a făcut o solicitare în acest sens. Practic contractul este denunțat unilateral de către antreprenor. Urmează să ne întâlnim pentru a evalua o situație finală a lucrărilor executate și a materialelor existente pe șantier. Vom plăti tot ce s-a executat la zi, vom face un proces-verbal de recepție parțială și vom face un proces-verbal de reziliere a contractului.”, a declarat Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului spune că s-a întâlnit și cu proiectantul lucrărilor și a fost schimbată soluția de execuție, astfel că vor fi scoase la licitație toate cele trei tronsoane, cu bani care se vor obține dintr-o finanțare europeană.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Proiect pe bani europeni de șase milioane de euro pentru parcurile și malurile Lugojului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Spitalul din Lugoj nu este singurul proiect mare care va fi realizat în oraș pe fonduri europene. Un alt proiect despre care administrația vorbește este legat de parcurile și malurile Timișului. Potrivit conducerii administrației locale, investiția va fi una importantă, de aproximativ 6 milioane de euro.

“Se refac parcurile integral pe fonduri europene. Este vorba despre un proiect gigant, care va cuprinde toate spațiile verzi importante din oraș, dar și malurile care nu au fost puse până acum în valoare”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

În proiect sunt cuprinse toate parcurile mari din oraș, Ștrand, Copiilor, Cornet, George Enescu, dar și malurile Timișului, între pasarela din Cotu Mic și Podul de Fier. Proiectarea va costa 740.000 de lei, iar suma alocată pentru proiectul în sine se va ridica la 5.950.000 de lei.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite