Connect with us


Administrație

107 operatii de castrare au fost efectuate de catre medicii veterinari la cainii si pisicile din Maguri si Tapia

Publicat

în

caini adapost free amely 2007 club lions danemarca 3000 de euro donatii 4 iunie 2013 lugojeanul (1)

PMP

Câinii din Măguri și Tapia au fost zilele trecute sterilizați, vaccinați și microcipați de către două asociații din Lugoj și Hunedoara, costul intervențiilor chirurgicale fiind suportate de către o altă asociație din Elveția, care s-a implicat și în trecut în ajutarea rezolvării problemelor câinilor vagabonzi din oraș. Alături de asociația „Free Amely 2007” din Lugoj, au lucrat în această campanie clinica mobilă a celor de la ”S.O.S. Dogs” din Oradea, care au efectuat operațiile. Astfel, un medic și un asistent au reușit, în doar câteva zile, sterilizarea și vaccinarea a nu mai puțin de 107 animale, cu sau fără stăpân, din cele două sate administrate de Lugoj.

USR

„Am efectuat, alături de medicul veterinar Răzvan și de asistentul său Norbert, 107 operații, dintre care 100 pe câini și 7 pe pisici. 61 de câini au fost castrați, vaccinați și microcipați în satul Măguri, dintre aceștia 53 fiind fiind cu stăpân și 39 la Tapia, 31 dintre aceștia fiind cu stăpân. În afară de aceste animale, încă un câine a fost sterilizat din cadrul adăpostului public. De asemenea, mai precizăm că toți câinii fără stăpân care au fost castrați vor ajunge la adăpostul asociației noastre, nu înapoi în stradă”, ne-a declarat Elena Balaj, președinte al asociației „Free Amely 2007”.

Suma plătită de asociația „Net Ap” din Elveția, cea care a sprijinit financiar proiectul de vaccinare și castrare a câinilor din cele două localități a costat 11 mii 770 de lei plus cazarea și masa celor trei persoane venite din Oradea. De asemenea, Alin Ciomponeriu și Ioan Ștefan, din satele în care s-au desfășurat operațiunile de castrare, au primit și ei mulțumiri sincere din partea organizatorilor, cei doi săteni fiind oamenii de bază în strângerea câinilor fără stăpân și anunțarea populației despre acțiunea care s-a desfășurat în localitățile lor.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite