Connect with us

Actualitate

Un lugojean povestește clipele de groază prin care a trecut în trenul în care s-a tras cu o armă de foc

Publicat

în

Miercuri seara, pasagerii trenului 16113 Timișoara-Reșita Nord au avut parte de o sperietură soră cu moartea. Când mai aveau doar 10 kilometri până la destinație, aceștia s-au trezit că unul dintre geamurile garniturii pur și simplu a explodat și s-a făcut țăndări, după ce un sunet ca cel făcut de o armă s-a auzit din afara trenului.

RETIM

La fața locului au fost chemați imediat polițiștii, incidentul având loc în Colțan, un sat de lângă Reșița unde au mai avut loc atacuri asupra garniturilor de tren, spun martorii. În trenul atacat cu ceea ce până acum pare a fi o armă de foc se afla și un lugojean, care ne-a povestit pe scurt cum a trăit întreaga experiență.

“Mergeam acasă la mama, care stă la Reșița. Adormisem și m-a trezit bubuitura. Stăteam la 3 rânduri de scaune de geamul făcut praf. Așa mi s-a părut și mie că era de la o alice, o armă de foc ceva. Se vedea și pe podea. Ne-am speriat toți foarte tare, s-a întâmplat imediat după ce a plecat trenul din gară, lângă gară”, a declarat tânărul din Lugoj pentru Lugojeanul.ro

Autoliv - Paște Binecuvântat!

În tren se aflau aproximativ 30 de persoane la acea oră, garnitura fiind programată să ajungă în gara din Reșița la orele 22. Echipa operativă care, spun martorii, a ajuns după mai bine de o oră la Reșița Nord, acolo unde trenul a fost sigilat, avea și un polițist din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Ancheta continuă sub coordonarea unui procuror.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Exercițiu cu militari și mijloace tehnice din șapte state pe aeroportul din Caransebeș, în cel mai mare desant aerian după Al Doilea Război Mondial

Publicat

în

În total, 5.000 de militari și 320 de mijloace tehnice, din șapte state aliate și partenere, vor participa, în perioada 5-24 mai, la exercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24/ DEFENDER 24 al Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF).

România participă cu 2300 de militari și 220 de mijloace tehnice. SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române.

În cadrul exercițiului va avea loc una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în Baza 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii, poligonul Bogata din Turda, Centrul Național de Instruire pentru Luptă Getica din Cincu și poligonul din comuna Știuca. De asemenea, se vor folosi facilități ale Bazei 90 Transport Aerian Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu din Otopeni, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Aurel Vlaicu din Boboc și Aeroportul Banat din Caransebeș.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Meteorologii au actualizat prognoza de Paște. În ce regiuni va ploua

Publicat

în

Meteorologii anunţă că, de 1 mai şi de Paşte, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Vor fi ploi mai ales în regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice.

Săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Cu excepţia regiunilor sudice, unde temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale, mai ales în nord-vestul ţării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice, dar şi deficitar în cele nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în jumătatea estică a teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar cu un uşor deficit în regiunile sudice.

Săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

ISU Timiș organizează concurs de recrutare din sursă externă pentru ocuparea a 10 posturi vacante

Publicat

în

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș desfășoară o campanie amplă de recrutare prin concurs pentru ocuparea a 10 posturi vacante în diverse domenii ale instituției. Astfel, sunt disponibile oportunități pentru absolvenți de studii superioare și persoane interesate în a se alătura echipei ISU Timiș ca ofițeri sau subofițeri.

Pentru ofițeri, sunt disponibile următoarele posturi:

  1. Ofițer specialist II – Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației – Compartimentul Comunicații Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  2. Ofițer specialist II – Compartimentul Financiar Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  3. Ofițer I – Inspecția de Prevenire – Compartimentul Avizare – Autorizare Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  4. Ofițer I – Inspecția de Prevenire – Control și Activități Preventive Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici

Pentru subofițeri, sunt disponibile următoarele posturi:

  1. Subofițer administrativ principal – Serviciul Logistic – Compartimentul Tehnic Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  2. Subofițer tehnic principal – Serviciul Logistic – Compartiment Protecția Mediului Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  3. Subofițer administrativ principal – Serviciul Logistic – Compartiment Intendență Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  4. Subofițer operativ principal – Inspecția de Prevenire – Compartimentul Avizare – Autorizare Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici
  5. Subofițer operativ principal – IP – Control și Activități Preventive Detalii și condiții de participare: Află mai multe aici

Aceste concursuri oferă oportunitatea unor cariere în domeniul gestionării situațiilor de urgență și contribuie la menținerea siguranței publice în județul Timiș. Persoanele interesate sunt încurajate să acceseze link-urile de mai sus pentru a afla detalii despre fiecare post și pentru a se înscrie conform cerințelor specificate.

Pentru mai multe informații despre oportunitățile de carieră la ISU Timiș, inclusiv alte poziții disponibile, vizitați pagina dedicată de carieră.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Amendă uriașă, de 30.000 de lei, pentru o gelaterie din Lugoj

Publicat

în

FOTO Facebook

O gelarie din Lugoj a primit o amendă record, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș. La data de 26 aprilie a.c., în urma unui control efectuat la o societate comercială de pe strada Timișorii din Lugoj, s-a descoperit că reprezentanții legali ai acesteia nu emiseseră bonuri fiscale pentru bunuri livrate în valoare de 2.650 de lei.

În urma constatării acestui fapt, gelateria respectivă a fost sancționată cu o amendă neobișnuit de mare, în valoare de 30.000 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Amenda a ajuns la această sumă uriașă deoarece ordonanța prevede sancțiuni în funcție de suma nefiscalizată. Pe lângă amenda drastică, s-a dispus și confiscarea sumei de 2.150 de lei, care reprezenta valoarea bonurilor fiscale neemise.

 

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite