Connect with us

Educație

VIDEO Mamă agresată de primar, pentru că îi reproșează că nu există apă la grădiniță și copiii se spală la găleată

Publicat

în

RETIM

O filmare cu scandalul dintre un primar din Timiș și mama unui copil, care îi reproșează că nu există apă la grădinița din sat, a fost postată pe rețelele de socializare, zilele trecute. Primarul din Bârna, Dumitru Pecora, vorbește foarte urât cu mama, care la rândul ei este destul de agitată, arată Ziare.com.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Pe filmare se vede chiar cum o îmbrâncește pe aceasta și vrea să o scoată cu forța din sediul primăriei.

„Nu am avut apă în grădinița copilului din satul Pogănești, care aparține de comuna Bârna. În sat nu există apă curentă deloc. Ei s-au lăudat pe la televizor, au făcut reportaje despre cum noi avem acolo un foraj de apă minerală. De trei ani și rețeaua de apă minerală s-a stricat, pompa de foraj nu mai merge.La grădiniță a fost făcut un foraj, dar și pompa aceea s-a stricat de mai multe ori. Până acum am tot sesizat problemele, de fiecare dată cu scandal, pentru că altfel nu se rezolvă. Acum, când am sesizat problema, ni s-a răspuns că poate se va rezolva până la Paști”, spune Patricia Severa.

Autoliv angajează!

Femeia susține că a fost nemulțumită de răspunsul primit și i-a cerut primarului să vină la grădiniță să explice părinților de ce nu este apă. Primarul s-a dus la grădiniță, dar nu să îi aștepte pe părinți, ci să o certe pe educatoare.

„M-am dus la primărie și, noroc că am avut inspirația să pornesc telefonul, pentru că el oricum vorbește așa cu toată lumea și nu este prima dată. Eu mai am o înregistrare cu el de acum vreo 2 ani, când tot așa, îmi spune du-te în aia mea”, afirmă Patricia Severa.

@severea.patricia Atitudine de primar … Jigniri .. incapacitatea de a rezolva lucrurile … toate in Comuna Barna ! Amenintari ! #vremschimbare #vremfaptenuvorbe #vre#vremeducatieemscolicasiafara #gradinita#unitatepublicadeinvatamant #scoala#gradinita2024 #2024 #st#stirileprotvtiriromania #stirileprotvdeastazi #stirilekanald #stirileantena1 #stiriletiktok ♬ sunet original – Severea.Patricia

„Ce ați fi vrut, să o iau în brațe, să o pup?”

Primarul Dumitru Pecora, aflat la cel de-al cincilea mandat, spune că tot scandalul este unul politic, pentru că femeia ar fi pe listele unui partid. Despre situația de la grădiniță, susține că a fost temporară, dar s-a rezolvat deja.

„Vinerea trecută s-a ars pompa de la foraj, m-a sunat directorul de la școală. Eu am sunat la firma care face mentenanța. Nu mai putea să o repare, că în luna octombrie au mai reparat-o și au spus că nu mai prezintă garanție. Am solicitat să comande alta nouă. Nu puteau să comande decât luni. Pompa trebuia adusă din Polonia și au promis băieții că o aduc în trei zile. Nu au adus-o în trei zile, dar în patru au adus-o. Joi dimineață au adus pompa și au venit și au montat-o. Dar și în timpul când a fost pompa defectă, femeia de serviciu a adus apă pentru spălat pe mâini, la copii, la găleată, iar pentru băut fiecare copil și-a adus de acasă”, susține Pecora.

Despre comportamentul său față de femeie și despre faptul că ar fi lovit-o, primarul are propria părere.

„Dar dumneavoastră știți ce s-a întâmplat acolo? Pe filmare este doar ceea ce i-a convenit. A venit dimineață la primărie, în spate. Eu, de dimineață, de regulă, discut cu tot personalul despre problemele din ziua anterioară și ce facem în ziua respectivă. Era tot personalul acolo și a făcut un circ… Păi, vă dați seama, ce ați fi vrut, să o iau în brațe, să o pup, ce să fac, din moment ce a vorbit așa cu noi? Foarte vulgar”, declară primarul comunei Bârna.

Femeia care s-a certat cu primarul spune că a contactat deja un avocat și îl va da în judecată, pentru felul în care s-a comportat. Pe de altă parte, amenință că va sesiza și DSP Timiș, dacă se va mai întâmpla să fie puși copiii să se spele la găleată.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Polițiștii i-au învățat pe elevii liceului din Nădrag cum să prevină bullying-ul

Publicat

în

La data de 21 mai a.c., reprezentanții Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate educativă cu elevii claselor gimnaziale din cadrul Liceului Tehnologic Nădrag, având ca temă recunoașterea și prevenirea bullying-ului în școală.

RETIM

În cadrul acestei activități, elevii au fost instruiți să identifice comportamentele de tip bullying și să înțeleagă impactul negativ al acestora asupra integrității fizice și emoționale a colegilor lor.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Totodată, prin discuții interactive și exemple practice, elevii au învățat despre importanța intervenției active în astfel de situații și despre responsabilitatea fiecăruia în prevenirea și combaterea bullying-ului.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor continua să desfășoare aceste activități pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar și reducerea comportamentelor neadecvate în rândul elevilor.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Educație

Fără alimente dăunătoare pentru copii, la 500 de metri de școli. Trebuie să dispară pizza, merdenelele, prăjiturile și sucurile

Publicat

în

Ministerul Sănătății a impus interzicerea comercializării alimentelor dăunătoare pentru copii pe o rază de 500 de metri în jurul unităților de învățământ, ca măsură pentru a combate obezitatea infantilă. Această decizie vizează produse cu un conținut ridicat de zahăr și grăsimi saturate, precum pizza, merdenele, prăjituri și sucuri, considerate vinovate pentru problemele de greutate ale copiilor.

RETIM

În România, aproximativ jumătate dintre copii se confruntă cu probleme de greutate, unii ajungând să sufere de obezitate la vârste fragede. Autoritățile speră ca prin această măsură să reducă consumul de alimente bogate în calorii, contribuind astfel la prevenirea unor afecțiuni grave precum obezitatea, hipertensiunea, bolile cardiovasculare și diabetul.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Deși o lege similară există din 2008, implementarea ei a fost inconsistentă. Magazinele și automatele care vând produse nesănătoase sunt încă prezente, uneori chiar în interiorul școlilor. Ultimul control efectuat de Direcția de Sănătate Publică indica o nevoie urgentă de măsuri mai stricte și de supraveghere continuă pentru a proteja sănătatea copiilor.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Educație

Oferta educațională bogată la Târgul Liceelor, desfășurat la Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj

Publicat

în

Miercuri, 15 mai, în holul Universității Europene Drăgan, viitorii liceeni din Lugoj și din școlile aflate în apropierea orașului Lugoj, au avut ocazia să viziteze standurile educaționale  care și-au prezentat oferta pentru anul școlar 2024-2025.

RETIM

Cea de-a XXII ediție a „Târgului Liceelor Timișene -Târgul Ofertelor Educaționale”, eveniment organizat de CJRAE Timiș în parteneriat cu ISJ Timiș s-a derulat la  Lugoj cu sprijinul Universității Europene Drăgan și al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” în calitate de organizatori al evenimentului-zona Lugoj.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Cu implicarea domnului rector conf. univ. dr. Dumitru Cornean, al  domnului director prof. dr.  Ioan Aurelian Sima  și al doamnelor profesoare: prof. consilier  Beatrice Franțescu (reprezentant CJRAE Timiș), prof. Daniela Popovici și prof. Marcela Ilieș, elevii participanți au aflat mai multe despre profilurile, materiile de studiu, activitățile extracurriculare specifice vieții de licean și alte oportunități interesante de dezvoltare care fac parte din perioada adolescenței.

Elevii au vizitat rând pe rând standurile educaționale pregătite de: Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” Lugoj, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Lugoj și Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” Nădrag, au stat de vorbă cu profesorii și elevii care au coordonat activitatea la nivelul orașului Lugoj, au pus întrebări interesante și au răspuns la rândul lor întrebărilor adresate de liceeni.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Educație

Un elev din Lugoj face parte din echipa care a câștigat medalia de aur, la concursul tinerilor fizicieni din Balcani

Publicat

în

Andrei Croitoru este unul dintre elevi eminenți ai liceului lugojean FOTO Facebook/Liceul Coriolan Brediceanu

Lugojeanul Andrei Croitoru, de la Liceul „Coriolan Brediceanu”, face parte din echipa elevilor care a obținut aurul la un prestigios concurs de la Sofia. Între 8 și 12 mai 2024, capitala Bulgariei a găzduit Turnirul și workshop-ul tinerilor fizicieni, un eveniment de prestigiu la care au participat aproximativ 40 de elevi din Bulgaria, Grecia, Italia, România și Slovacia. Aceasta competiție este un test preliminar important pentru etapa mondială, care se va desfășura între 10 și 16 iulie la Budapesta.

RETIM

Pentru a crește dinamica competiției, organizatorii au decis să permită schimbarea de rol între membrii echipelor, astfel încât fiecare concurent a avut ocazia să fie, pe rând, Reporter, Opponent și Reviewer. Clasamentul s-a realizat individual, nu pe echipe, ceea ce a adus un plus de provocare și diversitate în evaluarea performanțelor.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

REPER LUGOJ

Toți cei șapte elevi români participanți au obținut Medalia de Aur, demonstrând un nivel remarcabil de pregătire și competență. Lotul României a beneficiat de îndrumarea unor profesori și experți de renume, printre care fiz. dr. Sandu Golcea din Timișoara, prof. Victor Păunescu din București, insp. dr. Gabriel Florian din Dolj și prof. dr. Aurelia-Daniela Florian din Craiova.

Cei șapte elevi medaliați cu aur la Sofia au fost:

Autoliv angajează!

Premiul I – Rotariu Daniel-Paul, Costache Mihai

Premiul II – Rouă Sergiu

Premiul III – Scheușan Alexandru, Croitoru Andrei (locul al III-lea și la faza națională a competiției)

Mențiune – Zaharescu Radu, Badea Patrick

Lugojeanul Andrei Croitoru a avut o performanță notabilă a participat recent și la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, faza județeană, unde a obținut locul al II-lea la secțiunea S2 (clasele XI-XII) și locul al III-lea la secțiunea S (IX-XII), precum și la Concursul național de fizică „Phi”, la faza națională, unde a obținut locul al II-lea.

Mai multe detalii despre competiție pot fi găsite aici și aici.

Citiţi mai departe

Cele mai citite