Connect with us

Administrație

Tribunalul a admis insolvența Salprest. Primarul așteaptă opinia juriștilor pentru a decide dacă renunță la serviciile societății

Publicat

în

Tribunalul Timiș a admis cererea de insolvență a Salprest. Societatea, care aparține Consiliului local, a câștigat în urmă cu o lună de zile contractul pentru măturarea străzilor și curățenia în oraș, dezinsecție, deratizare, deszăpezire, curățarea deponeelor ilegale etc.

Meniul zilei, Octavian

În motivarea depusă la Tribunalul Timiș, Salprest susține faptul că trece printr-un dezechilibru cauzat de lipsa de lichidități.  În momentul de față nu poate plăti datoriile către creditori. Suma datorată de societatea lugojeană se ridica la sfârșitul lunii iulie la 1.575.441.67 de lei.

Salprest a intrat în colaps când a pierdut contractul de ridicarea a deșeurilor de la populație, în favoarea Retimului, veniturile societății scăzând dramatic. Conducerea societății a făcut mai multe restructurări, circa 100 de persoane fiind concediate în mai multe etape. În momentul de față însă, cei aproximativ 40 de angajați nu mai pot face față cerințelor contractului cu Primăria Lugoj. De altfel, primarul Francisc Boldea a declarat deja că în ultimele două săptămâni activitatea celor de la Salprest lasă de dorit, arătând că nu au măturat străzile și nu au menținut curățenia în oraș așa cum ar fi trebuit.

Primarul poate trimite societatea direct în faliment

Situația poate deveni de-a dreptul catastrofală pentru societatea lugojeană, deoarece în contractul semnat cu Primăria Lugoj există un paragraf care ar putea trimite Salprestul direct în faliment.  Una din caluzele contractuale prevede că dacă Salprest intră în reorganizare judiciară sau faliment, contractul se anulează de la sine.

RETIM

Primarul Francisc Boldea susține că nu a luat o decizie în acest sens și că urmează să se consulte cu juriștii Primăriei. “Nu am discutat încă cu Compartimentul Juridic. Sunt în concediu, după ce se vor întoarce vom analiza situația. Dar Salprest este o societate comercială care aparține Consiliului Local. Ei pot avea contracte și cu alte firme, din care să facă bani. Primăria e un simplu client. Trebuie să muncească dacă vor să câștige bani. Noi nu putem să le dăm bani dacă nu muncesc. Sunt atâtea deponee ilegale în oraș. Dacă le curăță, vor câștiga bani. Sunt multe firme care au nevoie de servicii, de tuns iarba, de curățenie. Trebuie doar să vrea să muncească”, a declarat primarul Boldea, pentru Lugojeanul.ro

Acesta spune că nu s-a analizat încă ce măsuri se vor lua dacă Salprest nu va mai putea să ducă la capăt contractul cu primăria și nu va mai face curat în oraș.

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite