Iulius Mall

Tribunalul a admis insolvența Salprest. Primarul așteaptă opinia juriștilor pentru a decide dacă renunță la serviciile societății

FOTO ARHIVA

Tribunalul Timiș a admis cererea de insolvență a Salprest. Societatea, care aparține Consiliului local, a câștigat în urmă cu o lună de zile contractul pentru măturarea străzilor și curățenia în oraș, dezinsecție, deratizare, deszăpezire, curățarea deponeelor ilegale etc.

În motivarea depusă la Tribunalul Timiș, Salprest susține faptul că trece printr-un dezechilibru cauzat de lipsa de lichidități.  În momentul de față nu poate plăti datoriile către creditori. Suma datorată de societatea lugojeană se ridica la sfârșitul lunii iulie la 1.575.441.67 de lei.

Publicitate

Salprest a intrat în colaps când a pierdut contractul de ridicarea a deșeurilor de la populație, în favoarea Retimului, veniturile societății scăzând dramatic. Conducerea societății a făcut mai multe restructurări, circa 100 de persoane fiind concediate în mai multe etape. În momentul de față însă, cei aproximativ 40 de angajați nu mai pot face față cerințelor contractului cu Primăria Lugoj. De altfel, primarul Francisc Boldea a declarat deja că în ultimele două săptămâni activitatea celor de la Salprest lasă de dorit, arătând că nu au măturat străzile și nu au menținut curățenia în oraș așa cum ar fi trebuit.

Primarul poate trimite societatea direct în faliment

Situația poate deveni de-a dreptul catastrofală pentru societatea lugojeană, deoarece în contractul semnat cu Primăria Lugoj există un paragraf care ar putea trimite Salprestul direct în faliment.  Una din caluzele contractuale prevede că dacă Salprest intră în reorganizare judiciară sau faliment, contractul se anulează de la sine.

Primarul Francisc Boldea susține că nu a luat o decizie în acest sens și că urmează să se consulte cu juriștii Primăriei. “Nu am discutat încă cu Compartimentul Juridic. Sunt în concediu, după ce se vor întoarce vom analiza situația. Dar Salprest este o societate comercială care aparține Consiliului Local. Ei pot avea contracte și cu alte firme, din care să facă bani. Primăria e un simplu client. Trebuie să muncească dacă vor să câștige bani. Noi nu putem să le dăm bani dacă nu muncesc. Sunt atâtea deponee ilegale în oraș. Dacă le curăță, vor câștiga bani. Sunt multe firme care au nevoie de servicii, de tuns iarba, de curățenie. Trebuie doar să vrea să muncească”, a declarat primarul Boldea, pentru Lugojeanul.ro

Acesta spune că nu s-a analizat încă ce măsuri se vor lua dacă Salprest nu va mai putea să ducă la capăt contractul cu primăria și nu va mai face curat în oraș.

 

 

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul SUBSCRIBE, confirmi că ai citit și ești de acord cu politica noastră GDPR și Termen și condiții
Publicitate