Cel mai mare eșec al administrației Boldea, Stația de epurare reabilitată cu circa 6 milioane de euro primește, în cele din urmă, autorizație de funcționare. Acest lucru se întâmplă după ce Meridian 22 a mai executat, în ultimii doi ani, o serie de lucrări pentru a îmbunătăți modul de funcționare a fluxului tehnologic. Au fost executate reparații la treapta mecanică și cea biologică și au fost înlocuite echipamente hidromecanice defecte.
Reprezentanții Apelor Române Banat au anunțat că stația se află în procedură de autorizare.
„Conform legislației în vigoare, noua autorizație care e în curs de emitere va impune limite de descărcare a apelor uzate epurate în emisar, cu respectarea NTPA 001 (HG 188/2002), ceea ce înseamnă limite mai restrictive decât au fost în autorizația anterioară. Autorizația anterioară a fost emisă doar în condițiile Legii 298/2018 care prevedea un Plan de măsuri. În baza Planului de măsuri si conform art. 2 din Legea nr. 298/2018, se înscriu în autorizație valori-limită de încărcare cu poluanți a apelor uzate evacuate în receptori naturali conform NTPA 002 – HG nr. 188/2002 cu modificările și completările ulterioare. Acest fapt a dus la reducerea numărului de penalități aplicate pentru depășirea concentrațiilor maxime admise, creând oportunitatea ca SC Meridian 22 SA să poată investi în lucrările necesare Stației de Epurare , care să îndeplinească măsurile cerute de legislație (Planul de măsuri)”, ne-a declarat Sorina Neaga, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinală Apele Române Banat.
Meridian 22 are de achitat penalități pentru poluarea râului Timiș, de peste 3,6 milioane lei. Întreaga datorie este înscrisă la masa credală din cadrul dosarului nr. 2650/30/2021 al Tribunalului Timiș.