Connect with us

Administrație

SENS UNIC! Doua strazi din Lugoj vor ramane doar cu un sens de mers al masinilor, pentru fluidizarea traficului

Publicat

în

strada cernei strada traian grozavescu sens unic lugoj 2013Comisia de Circulație a municipiului Lugoj se va întâlni în luna octombrie pentru a decide soarta a două stărzi din oraș, unde se vrea introducerea sensului unic de circulație. Astfel, străzile Cernei și Traian Grozăvescu vor rămâne, spun cei din conducere, cu doar un singur sens de mers. Măsura vine din cauza traficului tot mai greu de pe cele două artere, care se vrea descongestionat în acest mod, dar și pentru eliberarea cât mai eficientă a parcărilor de pe străzile cu probleme și din curba dintre strada Mocioni și Traian Grozăvescu, des blocată de mașini parcate pe partea carosabilă.

Circulația pe Cernei urmează să se facă de la strada Mocioni spre strada Nicolae Titulescu, iar pe strada Traian Grozăvescu, mașinile vor merge doar dinspre Nicolae Titulescu înspre Mocioni. Dacă cei angajați cu desfășurarea traficului din municipiu vor fi de acord cu această măsură, trecerea la un singur sens de mers pe cele două străzi din oraș ar putea intra în vigoare la finalul lunii octombrie.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Amenzi de la Comisia Europeană. Lugojul pe lista neagră a orașelor care riscă sancțiuni drastice

Publicat

în

România se află în fața unei noi provocări impuse de Uniunea Europeană în ceea ce privește sistemul de canalizare și alimentare cu apă. Țara noastră este obligată să prezinte Comisiei Europene, până în luna mai, o listă cu toate localitățile cu peste 10.000 de locuitori care întâmpină probleme în acest domeniu și care surse de finanțare au fost identificate pentru rezolvarea situației. Prima inventariere a scos la iveală că 189 de localități se confruntă cu astfel de probleme, situație care, dacă nu este remediată în timp util, ar putea atrage amenzi usturătoare din partea UE.

Sistemele de apă și canalizare reprezintă, în special pentru localitățile mai mici, o problemă încă nerezolvată în România. Deși la opt ani de la termenul stabilit pentru a fi finalizate lucrările de modernizare în unitățile administrativ teritoriale cu peste 10.000 de locuitori se credea că situația va fi una pozitivă, această situație este încă departe de a fi îmbunătățită. În acest context, primăriile riscă amenzi considerabile din partea Uniunii Europene.

RETIM

Timișul printre zonele fără mari probleme, cu excepția Lugojului

Cu toate acestea, există și zone în care situația este mai bună decât în restul țării. Președintele Asociației Române a Apei, Ilie Vlaicu, a declarat pentru Radio Timișoara, că în județul Timiș, de exemplu, lucrurile stau mai bine decât în alte zone ale țării, cu excepția orașului Lugoj, care se confruntă cu probleme legate de funcționarea stației de epurare și de accesul la canalizare, fără a beneficia de finanțare în prezent.

“În județul Timiș, localitățile peste 10.000 ar fi Lugojul, care are probleme legate de funcționalitatea stației de epurare și de accesul la canalizare, nici nu există în acest moment finanțare. Mai sunt Sânnicolau Mare, Jimbolia, care sunt în acea de operare a Aquatim, nu sunt probleme pentru că avem stațiile de culoare funcționale și partea de canalizare este în lucru, Moșnița este în lucru și mai au și proiecte inclusiv pe PNRR. Girocul, care este preluat de noi și, în acest moment, nu sunt probleme foarte mari decât problemele operaționale. Dumbrăvița care își gestionează separat această problematică a apei și canalizării, nu cu probleme foarte mari”, spune Ilie Vlaicu.

În concluzie, România se află în fața unei noi provocări în domeniul alimentării cu apă și canalizării, iar autoritățile trebuie să identifice soluții urgente pentru cele 189 de localități cu probleme.

 

Citiţi mai departe

Administrație

Consiliul Județean Timiș primește finanțări din PNRR pentru încă trei proiecte. Unul este la Lugoj

Publicat

în

Au fost semnate 3 noi contracte câștigate de Consiliul Județean Timiș prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta C5-Valul Renovării, numărul acestora ajungând astfel la 8, din totalul de 13 proiecte depuse.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca vor fi investiți peste 4 milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a Corpului C6 și a corpului C7, iar DGASPC va beneficia de peste 1 milion de lei pentru corpul Direcțiune și 6 milioane jumătate de lei pentru clădirea din Lugoj.

RETIM

Renovarea energetică a celor trei obiective va cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei și modernizarea sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice. Vor fi executate lucrări care prevăd termoizolarea pereților exteriori, a planșeului sub pod și a soclului, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei, precum și modernizarea instalației de încălzire.

„Aceste lucrări vor reduce consumul de energie și vor scădea considerabil riscul de incendiu. Încă trei noi proiecte semnate prin Componenta C5-Valul Renovării arată de asemenea că am valorificat foarte bine oportunitatea de a atrage fonduri care să rotunjească semnificativ bugetul pentru investiții”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Valoarea totală a celor 13 proiecte depuse este de 96.175.666, 4 lei cu TVA.

Citiţi mai departe

Administrație

Comunele din zona Lugoj, pagube de 2.000.000 de lei după inundații

Publicat

în

Pagube de aproape 2.000.000 de lei după inundațiile din februarie în Timiș, a anunțat prefectul județului, Mihai Ritivoiu. Acesta a declarat că va cere despăgubiri de la Guvern pentru mai multe localități din județ afectate de inundații, în special cele din zona Lugojului.

RETIM

„Voi solicita Guvernului alocarea resurselor financiare şi despăgubirea localităților Bethausen (2.000 lei), (50.000 lei), Dumbrava (1.352.400 lei), Balinț (347.500 lei), Mănăștiur (159.100 lei), Margina (50.000). Le mulțumesc zecilor de cadre ale ISU Banat, Arad și Hunedoara, ale Jandarmeriei Române și ale Apelor Române, ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Dumbrava și apreciez implicarea primarilor din localitățile de mai sus”, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.

La 27 februarie, în județul Timiș a intrat în vigoare un Cod Roșu de inundații. Acesta a vizat creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Bega, stațiile hidrologice Făget și Balinț. Pompierii au intervenit non-stop în acele zile critice, ISU Banat cerând sprijinul colegilor din județele învecinate Arad și Hunedoara pentru a face față solicitărilor. Zeci de gospodării au fost inundate, drumuri afectate și școli evacuate din calea apelor.

Citiţi mai departe

Administrație

FOTO Au ajuns stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice. Urmează și primul autobuz

Publicat

în

Stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice au ajuns la Lugoj. În această dimineață, au fost descărcate la depozitul pe care îl are Primăria Lugoj, pe locul fostului bazar.

„Se lucrează, s-au obținut avizele necesare, avizele tehnice de racordare la energie electrică pentru cele nouă stații rapide de încărcare și pentru cele trei stații lente. Avem trei stații lente de încărcare una pe strada Salcâmului, la ieșirea din oraș, o stație de încărcare lentă pe strada Buziașului și o stație de încărcare lentă pe strada Timișorii, unde va fi baza, autobaza acestor mijloace de transport. Acolo vor fi amplasate și nouă cele nouă stații de încărcare rapidă. În bugetul local sunt cuprinse sume pentru pregătirea terenului pe care vor fi amplasate aceste stații de încărcare”, a declarat Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

RETIM

În scurt timp trebuie să ajungă și primul autobuz din cele nouă autobuze electrice, trei staţii de încărcare rapidă și nouă staţii de încărcare lentă; valoarea contractului este de 18.179.997 lei (fără TVA).  Lugojul se află pe lista celor șapte oraşe din ţară care vor primi 81 de autobuze electrice, cu lungimea de cca. 10 m, destinate transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi livrate în municipiile Alexandria, Brăila, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Lugoj și Slobozia, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Citiţi mai departe

Cele mai citite