Administrație
Scandalurile dintre ciobanii si agricultorii din Lugoj, la final! Cum se vor rezolva pentru totdeauna conflictele
Nu de puține ori, crescătorii de oi, capre sau vaci au intrat cu animalele lor pe pășunile recoltate ale agricultorilor lugojeni, motiv pentru care scandalurile între crescători și producătorii amatori au ajuns până la primărie și dincolo de ea. Pentru a evita problemele ce se ivesc între proprietarii de terenuri agricole și deținătorii de bovine, caprine, ovine şi cabaline, primăria municipiului Lugoj intenţionează scoaterea la licitaţie a păşunilor de pe raza municipiului şi a satelor aprţinătoare pentru deţinătorii de animale înregistrate în Registrul Agricol.
Iar pământ pentru pășunat există din belșug, administrația locală având în evidențe o suprafață de 536 de hectare de pășuni. Acesta este distribuit între Lugoj și satele Tapia și Măguri, 246 de hectare fiind distribuite în zona orașului, dintre care 75 pe Câmpul Aviației, 26 de hectare în Zona Pohalma, 70 pe strada Oloșagului, 25 de hectare la Moara Spânească și 50 de hectare în Zona Binișului. La Tapia, se vor scoate la licitație 220 de hectare în zonele deluroase de lângă sat, iar la Măguri 70 de hectare, în afara zonelor împădurite de pe dealuri.
Până la ora actuală, la primărie au fost depuse 15 solicitări de concesionare a pășunilor. Deocamdată nu s-au stabilit prețurile de pornire pentru terenuri, acestea urmând să fie decise în ședința de consiliu din această lună. Datorită unei deplasări în Cehia, la care vor participa 5 consilieri, ședința ordinară a consiliului local va avea loc marti, 25 februarie, cu începere de la ora 14:00, în Sala de Consiliu a primăriei Lugoj.
Administrație
Primăria și șeful Poliției Locale vor platformă de ridicat mașini la Lugoj
Șeful Poliției Locale, Florin Dumitru, a declarat pentru Lugojeanul.ro că vrea să introducă la Lugoj un serviciu de ridicare de mașini parcate neregulamentar. Dumitru s-a consultat cu administrația locală, spunând că ideea a fost una comună, și că există deschidere pentru acest demers. Ca beneficii imediate, șeful de la Locală spune că de pe raza orașului vor dispărea mașinile abandonate, dar și cele care blochează circulația.
“Am avut deja o discuție în Comisia de Circulație, va fi bineînțeles o decizie a administrației, pentru că sunt niște pași de făcut. Trebuie găsit un loc de depozitare, care trebuie amenajat cu pază, unde să păstrăm mașinile ridicate.
Ca și beneficii, ne-am scăpa de toate mașinile abandonate și fără stăpân din Lugoj. Totodată, am scăpa de mașinile expuse spre vânzare pe domeniu public, plus cele parcate în locuri nepermise. La astea, ba nu vine proprietarul, ba încurcă lucrările de pe domeniul public.
Eu cred că dacă vom ridica cinci, șase mașini, va avea deja un efect, asta pentru că vor fi costuri de ridicare foarte mari, pe care le vor suporta șoferii. Iar când lumea va auzi despre ele, automat nu va mai parca unde nu trebuie”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Florin Dumitru, Director Executiv Poliția Locală Lugoj.
Deocamdată nu există un termen preconizat de la care proiectul propus să intre în vigoare, însă primul pas este cuprinderea autoutilitarei, precum și a locului de depozitare a mașinilor ridicate, în bugetul anului 2021.
Administrație
Funcționari din Primărie trimiși de primar în Justiție, să răspundă de ilegalitățile făcute ca J’adore să funcționeze
Administrație
Au explodat amenzile pentru lugojenii prinși că aruncă gunoaie în loc nepermis sau parchează neregulamentar
Amenzi de până la 40.000 de lei la Lugoj, pentru cei care aruncă gunoaiele în locuri nepermise, dar și pentru cei care parchează mașini ilegal. Consilierii locali au votat mărirea amenzilor pe care le pot aplica polițiștii locali pe raza orașului, atât în domeniul depozitării de gunoaie în locuri nepermise, cât și pentru cei care își lasă mașinile pe unde îi taie capul.
Potrivit noilor reglementări locale, agenții de la serviciul de poliție aflat în subordinea primăriei poate să aplice următoarele amenzi:
-abandonarea de deșeuri – Legea 211: între 3.000 – 6.000 de lei pentru persoane fizice; între 20.000 – 40.000 de lei pentru persoane juridice;
-parcarea pe loc nepermis (handicap): între 2.000 – 10.000 de lei.
Chiar dacă efectivele Poliției Locale sunt parțial direcționate spre gestionarea pandemiei în starea de alertă, zeci de amenzi mărite au fost deja aplicate pentru lugojenii prinși că nu respectă normele în vigoare.
-
Social21 de ore în urmă
Situația din spitalul lugojean care l-a iritat pe primar. „Sunați-mă direct, când treceți prin așa ceva!”
-
Administrație3 ore în urmă
Funcționari din Primărie trimiși de primar în Justiție, să răspundă de ilegalitățile făcute ca J’adore să funcționeze
-
Socialo zi în urmă
Lugojul va avea un nou protopop. Ioan Cerbu părăsește funcția după 21 de ani