Connect with us

Profesorii de sport din estul județului Timiș s-au întâlnit, zilele trecute, pentru o oră deschisă la Școala “Harul” din Lugoj. Aceasta a fost susținută de către Andrei Neamțu, care, de anul acesta, predă la școala din Lugoj. Profesorul susține că acest gen de ore este extrem de folositor pentru dezvoltarea cadrelor didactice.

“A fost o lecție deschisă la care au participat 25 de profesori din tot județul, mai puțin din Timișoara. Cu elevi de gimnaziu, de clasa a V-a. A fost un schimb de experiență, la catedra noastră se obișnuiește ca în fiecare semestru să se desfășoare acest tip de lecții. Practic, toată această întâlnire între profesori, poate fi considerată o consfătuire, în care noi, cei mai tineri, facem un schimb de experiență cu cei mai în vârstă. De exemplu, după finalizarea cursului discutăm greșelile, scoatem în evidență lucrurile bune, încercăm să găsim soluții pentru îmbunătățirea modului de predare. Este o metodă foarte bună pentru dezvoltarea unui profesor”, a declarat Andrei Neamțu.

Următoarea oră deschisă pentru profesorii de sport va avea loc în semestrul viitor, la Făget.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

LUGOJUL DEZOLANT! Cum a reuşit Francisc Boldea să blocheze o şcoală în goana după voturi

Publicat

în

Goana după voturi pornită de actualul şef al administraţiei locale nu ţine cont de nimic. Lucrări care se putea face în toţi aceşti patru ani de mandat, se desfăşoară acum haotic doar ca să arate grija marelui administrator pentru comunitate. Intrarea în Şcoala „Eftimie Murgu” din Lugoj este efectiv blocată din cauză că edilul Francisc Boldea a dat ordin de începere a lucrărilor la trotuarul din faţa unităţii şcolare.

În urmă cu câteva zile, muncitorii au spart tot trotuarul din aceea zonă, iar intrarea principală este total blocată. Copiii şi profesorii sunt obligaţi să intre pe o uşă lăturalnică din spatele şcolii, unde cu greu se pot respecta normele de distanţare impuse în această perioadă.

Jenant este faptul că unii dintre consilierii locali i-au solicitat primarului încă de la începutul mandatului să repare acest trotuar, însă de fiecare dată au fost refuzaţi. Nu mai spunem că în toată această vacanţă, atunci când lucrările se putea desfăşura fără să încurce pe nimeni, nu s-a mişcat o piatră.

Citiţi mai departe

Educație

Toate școlile și grădinițele din Lugoj încep școala în scenariul galben din 14 septembrie

Publicat

în

În urma unei ședințe de joi, 10 septembrie, Prefectura Timiș a emis Hotărârea privind aprobarea scenariului în care va funcționa, începând din data de 14 septembrie, fiecare unitate de învățământ din cele 600 existente la nivelul județului Timiș – școli și grădinițe. 

Această hotărâre are la bază propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș, făcută în urma analizei situației epidemiologice existente la nivelul județului. Trebuie menționat că propunerea ISJ Timiș a fost luată în urma hotărârilor Consiliilor de Administrație ale fiecărei unități de învățământ, adoptate în funcție de situația epidemiologică de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, spațiile de învățământ, numărul cadrelor didactice etc.

Astfel, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în județul Timiș, un număr de 348 de școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, un număr de 251 școli și grădinițe vor începe școala în scenariul galben și o singura școală va începe în scenariul roșu.

Astfel, în municipiul Timișoara 29 școli și grădinițe vor începe anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și 1 în scenariul roșu.

În scenariul roșu cu desfășurarea cursurilor complet on-line – va funcționa Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța din Timișoara, unde nu s-au finalizat lucrările de reabilitare a claselor.

La nivelul municipiului Lugoj toate cele 31 de unități – școli și grădinițe – vor începe anul școlar în scenariul galben.

În ceea ce privește orașele din județul Timiș:

– la Buziaș toate școlile și grădinițele încep anul școlar în scenariul verde;

– la Ciacova, la fel, toate încep în scenariul verde;

– la Deta 3 unități școlare încep anul școlar în scenariul verde și două în scenariul galben;

– la Făget vor funcționa 9 unități școlare în scenariul verde și 6 în scenariul galben;

– la Jimbolia, trei unități școlare vor funcționa în scenariul verde și 2 în scenariul galben;

– la Recaș 7 unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și una în scenariul galben;

– la Sânnicolau Mare – 3 unități școlare vor începe anul școlar în scenariul verde și 6 în scenariul galben.

În mediul rural, 277 școli și grădinițe din județul Timiș vor începe anul școlar în scenariul verde și 107 în scenariul galben.

– Scenariul verde presupune desfășurarea cursurilor cu prezența elevilor la școală,

– Scenariul galben presupune desfășurarea cursurilor cu prezența parțial fizică a elevilor la cursuri, cu excepția claselor VIII și XII,

– Scenariul roșu presupune desfășurarea cursurilor on line.

Prevederile Hotărârii CJSU devin obligatorii începând cu data de 14 septembrie 2020, iar o dată la 7 zile Comitetul Județean pentru Situații de Urgență reevaluează situația unităților de învățământ din județ.

Citiţi mai departe

Educație

Claudiu Buciu cere mai mulţi bani pentru şcolile din Lugoj, pentru nevoile cauzate de pandemie

Publicat

în

FOTO Arhva

Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj cere primarului Francisc Boldea convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local pentru alocare mai multor bani şcolilor. Buciu consideră că bani alocaţi în preyent sunt sunt suficienţi, mai ales că există cheltuieli suplimentare cauzate de pandemie. Într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, Claudiu Buciu arată că la alocare banilor pentru şcoli nu s-a ţinut cont de nevoi.

„Ce gospodar sunteti dvs? Cum ati calculat nevoile institutiilor de invatamant care trebuie sa se pregateasca pentru a primi copiii la scoala? Am fost contactat de numerosi parinti, profesori si chiar directori de institutii de invatamant care mi-au comunicat ca v-ati batut joc de copii. Mi-au spus ca nu vreti sa alocati bani pentru masti! De ce? Atata timp cat stiti bine ca Guvernul Romaniei deconteaza primariilor toate aceste cheltuieli! Cel mai grav e insa incapacitatea vadita de care dati dovada in a lua decizii corecte, decizii care sa ajute institutiile de invatamant si nu decizii care sa le creeze probleme. Domnule primar, cu scuzele de rigoare, ati gandit ceva cand ati alocat cate 30.000 de RON fiecarui centru bugetar, indiferent de numarul de copii care studiaza acolo? Indiferent de numarul de clase sau de spatii sanitare? Cum sa faca fata acestor nevoi (de a proteja copiii si dascali) o scoala cu 932 de copii cu 30.000 de RON? Si aici vorbim de Liceul Teoretic Iulia Hasdeu. Aceeasi suma ati alocat-o si Scolii Gimnaziale numarul 3, dar care are 319 copiii. Aceeasi suma ati alocat-o si Scolii Gimnaziale numarul 12, care are 71 de copii. La fel, aceeasi suma ati alocat-o Scolii de Muzica – 188 de copii, Gradinitei PP5 – 244 de copii, Scolii Gimnaziale Anisoara Odeanu – 811 copii. Ce calcule ati facut domnule profesor inginer? Credeaţi ca e vorba de chiria de 10 bani / metrul patrat???Unele institutii au primit cate 32,18 ron pentru fiecare copil, altele 42,71 ron, altele 94,08 ron, altele 159,57 ron, iar altele 422,53 ron”,

La Lugoj şcolile vor funcţiona după scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Citiţi mai departe

Cele mai citite