Lugoj
Prima campanie din 2019 de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0 Timiș
RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică în municipiul Lugoj, orașele Buziaș și Recaș, precum și comunele Balinț, Belinț, Bara, Bogda, Brestovăț, Boldur, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.
Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, sunt menționate în tabelurile alăturate.
Cetățenii din aceste localități vor putea depune prin aport voluntar, în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare menționate, deșeurile voluminoase și periculoase.
Deșeurile voluminoase sunt: piese de mobilier, saltele, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile electrice și electrocasnice, etc. Deșeurile voluminoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).
Deșeurile periculoase sunt: ambalaje de la produse de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopseluri pe bază de ulei, ambalaje de spray-uri şi de la produse utilizate în amenajări interioare, etc.). Deșeurile nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).
Nu se colectează deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!
Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul depunerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.
RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică în municipiul Lugoj.
RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică în municipiul Lugoj.
Vezi în acest tabel programul de ridicare
Lugoj
PSD Lugoj se pregătește pentru alegeri. Călin Dobra candidează
Social-democrații lugojeni se pregătesc să-și aleagă noul președinte. Vineri, de la ora 18, vor avea loc alegeri locale interne. Dosarele de candidatură se depun până joi, 23 iunie, la ora 16. După alegerile locale, când fostul președinte Francisc Boldea s-a retras, conducerea filialei a fost asigurată de către Călin Dobra.
„Nu mi-am depus candidatura, dar o să o depun. Am și anunțat în cadrul organizației. Nu știu dacă voi avea contracandidat. Sper să am, pentru că nu e bine când nu există concurență. Pe lângă președinte se va mai alege un secretar executiv, trei vicepreședinți și 10 membri ai Biroului politic municipal”, a declarat Dobra.
PSD Lugoj urmează să decidă și cine va fi viitorul candidat pentru funcția de primar, pentru alegerile locale din 2024. Călin Dobra a declarat că nu a luat o decizie în acest sens.
Lugoj
FOTO Impact violent între un cap de TIR și o motocicletă pe centura Lugojului
Un accident între șoferul unui cap de TIR și un motociclist a avut loc vineri după-masa la Lugoj, pe centura ocolitoare a orașului. Din primele informații, șoferul autocamionului nu s-a asigurat atunci când a efectuat manevra de întoarcere, moment în care a intrat în coliziune cu motociclistul care circula regulamentar.
La fața locului au ajuns imediat mai multe echipaje de poliție și ambulanță. Motociclistul este cel care are nevoie de intervenția medicilor. Bărbatul este parte a unui grup de motocicliști străini, călătorind prin Europa în șaua motoarelor. Un elicopter SMURD a fost solicitat să intervină pentru a-l prelua pe bărbat.
Accidentul a avut loc la ultimul sens giratoriu de pe centură spre Timișoara, aproape de intrarea pe autostradă. Circulația este blocată în acest moment pe centura orașului, urmând să revină la normal în următoarele ore. Polițiștii vor stabili modul în care a avut loc accidentul.
Lugoj
Tot mai multe falimente la Lugoj. Spații comerciale scoase la vânzare pe bandă rulantă
Lugojul se confruntă cu tot mai multe falimente. Zeci de firme mici și mijlocii își închid în această perioadă activitatea, din lipsă de clienți și majorarea prețurilor în toate domeniile. Magazine de mobilă, carmangerii, de produse IT sau cafenele, sunt doar câteva dintre afacerile afectate de criza prețurilor la energie și alimente.
Din cauza acestor factori, patronii de afaceri mici renunță la a mai presta, moment în care imobilele în care își desfășoară activitatea rămân goale. Din lipsă de alternative, proprietarii încep să le scoată la vânzare pe internet, sperând la o cheltuială în minus.
Două imobile centrale de pe aceiași stradă au fost recent scoase la vânzare pe site-urile de profil. Unul dintre imobile, ambele situate pe strada Nicolae Bălcescu, are un preț de pornire de 430.000 de euro. Locația a fost pentru ani buni locul în care își desfășura activitatea unul dintre singurele pub-uri la subsol din oraș. Acum, după ce mai multe afaceri au închiriat locul, proprietarul a decis să scoată imobilul cu totul la vânzare.
La câteva numere mai încolo, un alt imobil de pe Bălcescu este scos la vânzare. Acesta dispune de peste 500 de metri pătrați utili, front stradal, renovări recente, pe scurt toate condițiile pentru o afacere. Prețul de pornire nu este afișat în cazul acestei listări. Pe lângă cele două proprietăți, Lugojul abundă de spații comerciale care stau goale, scoase la vânzare de luni bune pe internet, în toate zonele din municipiu.
sursa foto: OLX.ro
Lugoj
FOTO Desfășurare de forțe pe străzile din Lugoj după furtună. Mai mulți lugojeni, revoltați că au fost rugați să ajute
Desfășurare impresionantă de forță joi dimineața, pe străzile din Lugojul grav afectat după furtuna devastatoare de pe timpul nopții. Zeci de angajați ai primăriei, utilaje, forțe de ordine, polițiști și pompieri au intervenit pentru a curăța orașul după efectele furtunii. Copaci rupți crengi împrăștiate, acoperișuri de bloc căzute și mașini sau clădiri avariate, acestea au fost rezultatele unei furtuni cu grindină, descărcări electrice și vânt de până la 90 de kilometri la oră.
Potrivit unui bilanț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș, la Lugoj s-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuți pe carosabil, 5 indundații de gospodării, 8 degajări de acoperișuri de bloc luate de vânt și un acoperiș de casă.
Primăria a intervenit pentru degajarea drumurilor și aleilor afectate de furtună. Zeci de muncitori au fost scoși pe străzi pentru a curăța asfaltul și malurile Timișului, dar și alte zone din oraș. Până la această oră, primăria nu a făcut un bilanț al intervenției. Mai multe zone din oraș au fost afectate la alimentarea cu energie electrică, inclusiv clădiri din administrația locală, din cauza căderilor unor stâlpi sau ruperii unor cabluri de tensiune.
Între timp, apelul primăriei prin care lugojenii erau rugați să își facă ordine în fața caselor sau blocurilor a fost întâmpinat cu refuzuri pe bandă rulantă. Pe rețelele sociale, mai mulți lugojeni au dat dovadă de lipsă de spirit civic. Zeci de locuitori ai orașului s-au arătat indignați și chiar revoltați că au fost rugați să curețe aleile din fața caselor de țigla căzută sau resturile vegetale aduse de vânt.
-
Actualitate15 ore în urmă
Fiul unui procuror din Lugoj, mesaj pentru „inapții” din presă, „haterii și invidiosiii”
-
Politică5 zile în urmă
PSD Lugoj și-a ales conducerea și vrea să câștige alegerile locale din 2024
-
Social2 zile în urmă
Peste două sute de lugojeni pot urma cursuri gratuite de calificare, în mai multe meserii
-
Administrație3 zile în urmă
S-a votat organigrama! Câți oameni pleacă, câți ar trebui să vină în Primăria Lugoj