Iulius Mall

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” scoate profesorii în stradă la Lugoj și Timișoara

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” așteaptă ca mii de profesori și angajați din educației să iasă în stradă și în județul Timiș, la protestul organizat vineri, când sunt programate acțiuni în Lugoj și Timișoara.

Avem două acțiuni de protest majore, spunem noi, la care așteptăm foarte mulți participanți. Prima acțiune o avem în municipiul Lugoj, începând cu ora 11:00, se va desfășura pe perioada unei ore, adică de la 11 la 12, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Lugoj, iar de la ora 14:00 avem protest în fața Prefecturii din  Timișoara. Pot spun după ieșirea, de ieri, a guvernanților, de la așa-zisele negocieri, colegii s-au ambiționat atât de mult, încât cei care nu au fost hotărâți intre în grevă sau cei care au intrat în grevă și au ieșit între timp, acum se alătură nouă”, ne-a declarat Diana Sarca, reprezentanta Federației Spiru Haret.

Publicitate

Conform edupedu.ro, de luni, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic. Revendicările acestora sunt:

  • Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic;
  • Instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației;
  • Plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic;
  • Acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ;
  • Acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.);
  • Creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii;
  • Renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației“
Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul SUBSCRIBE, confirmi că ai citit și ești de acord cu politica noastră GDPR și Termen și condiții
Publicitate