Fidelity by Iulius Mall

Carnea, lactatele și mașinile nu vor fi interzise la Lugoj! Fake news-ul care crează isterie pe rețelele sociale

Veridica.ro, o publicație specializată în monitorizarea, analiza și demontarea campaniilor de fake news, dezinformare și manipulare din Europa Centrală și de Est demostrează cât de falsă este știrea care circulă în ultima vreme pe mai multe site-uri, privind interzicerea cărnii, lactatelor și mașinilor în mai multe orașe din România, printre care și Lugoj.

Jurnaliștii de la Veridica.ro califică știrile respective drept un Fake News, care ține din categoria „teoriei conspirației” și a „ocultei mondiale”. În articolele respective apare informația că „mai multe orașe din România plănuiesc să elimine carnea, lactatele și mașinile. 100 de orașe au format o coaliție, numită C40, care și-a stabilit ca țintă pentru 2030 0 consum de carne, 0 consum de lactate, 3 articole vestimentare noi de persoană pe an, 0 vehicule private deținute, un zbor pe distanță scurtă de persoană la fiecare 3 ani. Pe lista orașelor ce urmăresc îndeplinirea agendei Forumului Economic Mondial se numără: Aiud, Alba Iulia, Bârlad, Botoșani, Brașov, Buzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău”, arată sursa citată.

Publicitate

Veridica arată că C40 este un organizaţie de orașe din întreaga lume, care se concentrează pe combaterea crizei climatice și pe acțiunile urbane care pot reduce emisiile de gaze cu efect de seră, sporind în același timp sănătatea, bunăstarea și oportunitățile economice ale rezidenților urbani. Organizaţia a realizat un studiu despre „Viitorul consumului urban într-o lume de 1,5°C” în 2019, adică anterior lansării iniţiativei Marea Resetare, iar autorii şi finanţatorii săi sunt evidenţiaţi cât se poate de clar pe ultima pagină: C40, Arup şi Universitatea din Leeds, cu finanţare din partea Arup, Universităţii din Leeds şi Citi Foundation.

„Studiul evidențiază sectoarele economice urbane care contribuie în mod semnificativ la emisiile de dioxid de carbon, și calculează schimbările necesare din fiecare sector care ar putea reduce impactul consumului urban, în conformitate cu limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius. Raportul face referire la șase categorii de activităţi în care orașele ar putea reduce consumul pentru a atenua schimbările climatice, iar autorii modelează două exemple de intervenții, în care oamenii îşi limitează sau elimină complet consumul de alimente de provenienţă animală, reduc numărul articolelor de îmbrăcăminte noi cumpărate într-un an sau renunţă la călătoriile cu autoturismul propriu în favoarea transportului în comun. În esenţă, studiul este mai degrabă o analiză a emisiilor bazate pe consum în orașele membre C40, nu un plan pe care acestea sunt obligate să-l adopte”, spun cei de la Veridica.ro

Toate argumentele le găsiți pe Veridica.ro

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fiți la curent cu cele mai importante știri

Apăsând butonul SUBSCRIBE, confirmi că ai citit și ești de acord cu politica noastră GDPR și Termen și condiții
Publicitate