Connect with us

Social

Are o gaură în inimă, dar se luptă să trăiască. O fetiţă de 9 ani are nevoie urgent de operaţie

Publicat

în

Cristina are numai 9 ani, dar îndură în fiecare zi dureri abdominale inimaginabile, stări prelungite de oboseală cronică şi senzaţii permanente de vomă. Fetiţa trăieşte de când se ştie cu o gaură în inimă, iar starea sa generală este din ce în ce mai gravă. Medicii spun că nu va supravieţui fără o intervenţie chirurgicală pe cord. Operaţia salvatoatre costă însă 16.000 de euro, bani pe care familia modestă din care provine nu are cum să îi obţină.

Micuţa s-a născut cu o malformaţie cardiacă ce s-a agravat în timp. Până în urmă cu aproximativ doi ani, Cristina a dus o viață aproape normală. Obosea întotdeauna mai repede decât prietenii ei de la şcoală, dar se obişnuise cu asta şi reuşea să se bucure de copilărie. Din acel moment însă, boala a început să devină agresivă, iar micuţa a ajuns de multe ori la U.P.U. datorită stării generale de rău. Urmau perioade de ameliorare temporară, până când medicii i-au anunţat familia că este nevoie urgent de intervenţie chirurgicală.

La un an și două luni, după o simplă răceală am aflat că fetiţa mea are o gaură în inimă. A fost un şoc pentru mine. Răcea extrem de des, nu putea să respire, dar pentru că era prea mică nu putea fi operată. 7 ani am reuşit să ţinem boala sub control prin tratament medicamentos, cu toate că am fost de nenumărate ori prin spitale în toată această perioadă. După internare se simţea întotdeauna mai bine. Când revenea la școală nu avea însă voie să facă niciun efort, ceea ce o priva de fiecare dată de cea mai mare plăcere a unui copil la această vârstă– jocul. În ultimele două luni, starea copilului meu s-a agravat. Medicii au constatat că i-au fost afectate și alte organe, iar singura soluție este operația pe cord. Ne-a povestit Mihaela Milea, mama Cristinei.

RETIM

Mihaela a lucrat timp de 8 ani de zile la un cămin de bătrâni din Brăila. A fost însă nevoită să renunţe la job în momentul în care starea de sănătate a Cristinei s-a agravat.

Am fost nevoită să-mi las serviciul și să merg cu ea din spital în spital. Iar când situaţia s-a agravat şi nu a mai putut merge nici la şcoală a trebuit să mă ocup non-stop de ea. E foarte greu şi din punct de vedere financiar. Sunt mamă singură şi mai am încă trei copii de care mă îngrijesc fără niciun alt ajutor. Dar ce îmi doresc cel mai tare pe lumea asta este să se facă ea bine! Aş da orice să o văd sănătoasă!

Din nefericire însă Cristina a contractat o un virus gripal, ulterior o infecție care i-a afectat şi cordul deja slăbit. În acest moment Cristina este internată la un spital privat din Turcia împreună cu mama ei. Fetița a ajuns acolo cu ajutorul părinților colegilor din școala ei și al credincioșilor din Parohia „Sfinții 40 de Mucenici”, condusă de părintele Vanghele Adrian, care au contribuit cu diverse sume de bani, pentru a-i facilita accesul la un alt sistem medical. Preotul paroh a făcut toate demersurile pentru ca fetița să ajungă acolo. După primele investigații, doctorii au decis că este nevoie urgent de operaţie. Intervenţia chirurgicală costă însă 16000 de euro.

Intervenţia ar ajuta-o să ducă o viață normală și ar rezolva și problemele apărute la celelalte organe. Deși operația este vitală pentru fetiță, costurile depășesc în totalitate posibilitățile financiare ale familiei. Suma pe care o deține din bunăvoința oamenilor din comunitate este insuficientă. Orice sumă virată în conturile Asociaţiei Salvează o Inimă este o şansă la viaţă pentru Cristina, Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei Salcează o inimă.

Pentru donatii si sponsorizãri din partea companiilor accesați linkul: https://salveazaoinima.ro/cristina-oglinda/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați pentru transferul bancar numele CRISTINA OGLINDĂ

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Primăria împarte 250.000 de lei cultelor. Care sunt bisericile care primesc bani și ce sume vor fi alocate

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni se pregătesc să aprobe, în ședința din 31 mai, alocarea sumei de 250 de mii de lei pentru mai multe biserici din oraș.

” Conform prevederilor art. 3 alin. (3) din O.G. nr.82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreținerea şi funcționarea unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreținerea bunurilor apartinând cultelor şi care fac parte din patrimoniul cultural național mobil, pentru amenajarea şi întreținerea muzeelor cultural-religioase, pentru construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, a sediilor unităților de învățământ teologic proprietate a cultelor recunoscute, pentru construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinația de așezăminte de asistentă socială şi medicală ale unităților de cult, precum şi pentru activitățile de asistentă socială şi medicală susținute de acestea.

Acordarea unui sprijin financiar pentru unitățile/lăcașurile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România, situate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Lugoj se realizează prin hotărâre a consiliului local. Suma totală cu această destinație este prevăzută în bugetul local, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 35 din 20.02.2023 este de 250.000 lei”, se arată în referatul înaintat de către primarul interimar Bogdan Blidariu.

RETIM

Iată, mai jos, și sumele repartizate bisericilor:

Citiţi mai departe

Social

VIDEO Povestea tânărului care a început afacerea într-un garaj și acum are cinci restaurante în Lugoj și Timișoara

Publicat

în

Povestea și rețeta de succes a unui tânăr antreprenor din Lugoj. Cum a pornit o afacere de la zero dintr-un garaj iar acum a ajuns la cinci fast-food-uri în județul Timiș, Benfast și Napoleon. Colega noastră, Daniela Decean, l-a avut invitat la podcastul „Direct la subiect”, pe Benu Marinescu, tânărul din Lugoj care și-a început afacerea într-un garaj. (vezi video, mai jos).

„În 2016 am deschis un mic fast-food numit Benfast în garajul părinţilor mei. Şase luni mai târziu am reuşit să ne mutăm într-un spaţiu de aproximativ 40 de metri pătraţi din oraş. Am funcţionat aşa timp de un an, cu o medie de 5-7 angajaţi. După un an, din cauza birocraţiei şi a provocărilor pe care le-am întâmpinat, am decis să las afacerea părinţilor şi m-am mutat în Anglia, împreună cu soţia mea”, povesteşte Benu, aşa cum îi spun prietenii.

În Anglia, lugojeanul a deschis o mică firmă de marketing.

RETIM

„Am avut clienţi mici şi mijlocii pe care îi ajutam să îşi crească afacerea în mediul online. Am decis să ne întoarcem, totuşi, anul trecut pentru a continua visul meu, de aduce Benfast la un nivel pe care mi l-am dorit dintodeauna. M-am întors în august 2019 şi timp de o lună am analizat performanţa, iar în următoarele luni am pregătit sistemul operaţional pentru a putea să creştem cifra de afaceri, să o dublăm practic. Am reuşit să facem asta şi în acelaşi timp ne-am pregătit pentru ca în iunie 2020 să deschidem prima locaţie mare în centrul oraşului, unde funcţionăm acum. Am reuşit să ajungem la 20 de angajaţi, iar în septembrie 2020 am deschis, la Dedeman al doilea punct de lucru, ajungând la 25 de angajaţi”, povesteşte Benu.

Citiţi mai departe

Social

Județul Timiș va avea un sistem de alertare și informare privind particulele alergene din atmosferă

Publicat

în

Consiliul Județean  Timiș a încheiat un acord de parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I”, cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” și cu Spitalul Județean de Urgență ”Pius Brânzeu”, în vederea realizării în comun a proiectului pilot de interes județean ”Soluție pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților alergici la (bio-)particule”.

Obiectivele acordului vizează următoarele aspecte:

-monitorizarea în timp real a calității aerului pe tip de (bio)particulă, calculul nivelului concentrației acestora și potențialul alergen, utilizând dispozitive inteligente interconectate și servicii integrate;

RETIM

-alertarea persoanelor sensibile și/sau afectate în funcție de sensibilitatea la fiecare tip de (bio-)particulă, recomandând acțiuni specifice și monitorizând starea lor;

-monitorizarea și raportarea nivelului fenologic al plantelor alergene care emit bio-particule, în vederea alertării și informării populației cu mult înainte ca particulele să fie în atmosferă;

-consiliere și tratament pro activ al persoanelor sensibile și/sau afectate precum și monitorizarea evoluției acestora, reducând preventiv fluxul masiv pe centrele de tratament sau spitale;

-extinderea soluției pilot prin interconectarea la nivel național cu sisteme de alarmare și informare a populației și autorităților.

Se are în vedere identificarea zonelor cu grad mare de infestare cu plante cu potențial alergenic și trasabilitatea acestora, informarea populației, dar și consiliere și tratament pro activ al  persoanelor sensibile. De asemenea, o altă direcție urmărită vizează dispozitivele IOT „edge-computing” inteligente, pentru identificarea parametrilor climatici necesari în estimarea evoluției fenologice a plantelor și fungilor și perioada de eliberare a polenului, respectiv sporilor nocivi. Protocolul va permite procesarea datelor și predicția trendului nivelului de polen și spori, precum și alerte și acțiuni colaterale.

Soluția propusă constituie o premieră în domeniu, prin identificarea și acțiunile țintite pe vario-tipuri de (bio-)particule, cu scopul în ameliorarea efectelor acestor asupra populației.

„Este un proiect de suflet, o idee pe care am avut-o acum doi ani și mă bucur ca am reușit să coagulăm principalii actori cu care am semnat un protocol de colaborare, pentru a trece la implementarea proiectului. Vorbim despre crearea unui sistem pilot, unic la nivel național, cu finanțare de la Consiliul Județean Timiș”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În județul Timiș, tendința alergiilor respiratorii este în creștere. Mai precis, dintre pacienții alergici identificați în perioada 2008 – 2018 (n = 13047 pacienți), aproape jumătate (44,49%) au fost diagnosticați cu rinoconjunctivită și/sau astm indus de (bio-)particule tip aero-alergeni, iar dintre aceștia, majoritatea erau sensibilizați la polen.

Citiţi mai departe

Social

Parcul de la Lugoj „Plantați în Amintire” are primul „frate” la Oradea

Publicat

în

Parcul „Plantați în Amintire” înființat anul trecut, în orașul Lugoj, pe aproximativ 6000 mp, cu 100 de arbori, de către Asociația „Zi de Bine” are un „frate” la Oradea. Proiectul a fost multiplicat și joi, 20 aprilie, se va inaugura parcul din inima Ardealului. Fiecare copac plantat în memoria celui pierdut are un QR Code care, scanat, duce spre o poveste a a unui om, care nu mai e printre noi.

„Așa ne-a fost socoteala când am plantat primul parc sădit în amintire, la Lugoj, toamna trecută. Știm că la Oradea sunt mai mulți nepoți care au plantat un copac pentru bunicii lor, pe care nu i-au cunoscut niciodată. Joi, la Salca, va fi prima lor întâlnire, o amintire de pus bine în suflet pentru nepoții lor. O amintire despre cum să preschimbi dorul în viață, pentru generațiile care vin. Și ce e mai frumos decât un parc în care alți bunici să își plimbe nepoții, să construiască amintiri împreună? Un parc în care o sută de mesteceni spun, peste ani, povești de dor.

Ne vedem joi la Oradea, cu multă emoție. Urmează curând București, apoi Constanța. Un proiect care crește amintire cu amintire, dor cu dor, inimă cu inimă”, au transmis reprezentanții Asociației.

RETIM

Citiţi mai departe

Cele mai citite