Connect with us

Administrație

Aici e apa dumneavoastră! O baltă mizerabilă care a secat

Publicat

în

FOTO Liviu Brînduşoni

De mai bine de o săptămână, Meridian 22 furnizează apă în regim de avarie, pe timpul nopţii, pentru că face rezerve ca să poată asigura necesarul pe timpul zilei. Se întâmplă asta într-un oraş cu pretenţii, din vestul ţării, unde cea mai mare investiţie a administraţiei locale, în ultimii zece ani, a fost în reabilitatea reţelei de apă potabilă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Consilierul local independent Liviu Brînduşoni susţine însă, că singura uzină care mai funcţionează la capacitate maximă şi care extrage apă dintr-o baltă de lângă Timiş aşteaptă să fie modernizată de mai bine de zece ani, bani în bugetul local fiind prinşi în fiecare an.

“Uzina de apa II, cea care asigura 65% din volumul de apa din reţeaua Lugojului se confruntă cu probleme majore din cauza că braţul Timisului, de unde se extrage apa, nu a fost curăţat de ani de zile, iar autorităţile responsabile de asigurarea acestui serviciu nu au făcut nimic în ultimii 10 ani pentru modernizarea uzinelor de apă. Un exemplu concret este acela că de aproape trei ani de zile Primăria modernizează Uzina de apa III, dar numai pe hârtie. Asta, fiindcă până în prezent nu s-a trecut de faza de proiectare. În Bugetul pe anul 2017, au fost prevăzuţi 34 mii lei pentru – „Modernizare Uzină de apă III -Proiectare. După un an, în Bugetul pe 2018, intre obiectivele de investiţii regăsim din nou proiectarea privind „Modernizarea Uzinei de apă III”. După încă un an, în Bugetul pe 2019 obiectivul „Modernizare Uzina de apa III e tot în faza de proiectare cu 25 mii lei”, arată Liviu Brînduşoni.

Uzinele 1 şi 3 sunt cele care ar trebui să asigure apa potabilă în Lugoj, din forajele de mare adâncime, adică o apă curată care se extrage din pânza freatică. Doar că cele 31 de foraje nu mai fac faţă, pentru că în ele nu s-a mai investit de zeci de ani. Surse din administraţia locală susţin că mai mult de jumătate din acestea nu sunt pornite de către Meridian de teamă că vor ceda. În această perioadă, în care Lugojul a rămas fără apă din cauza nivelului scăzut al râului Timiş, conducerea Meridian susţine că a pornit 29. Aceleaşi surse spun însă că, dacă cele 29 de foraje vor funcţiona continuu mai mult de câteva zile există posibilitatea reală ca majoritatea să cedeze.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se închide circulația în centrul Lugojului pentru câteva ore în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul celebrează Săptămâna Europeană a Mobilității, prin activități care promovează sănătatea mintală și fizică a cetățenilor. Aceste activități se vor desfășura în aer liber, în Piața Victoriei, duminică, 19 septembrie, între orele 16:00 și 19:00. 

Activitatea face parte din campania Noi Revitalizăm Orașul și pune Lugojul pe harta orașelor care închid străzile pentru mașini. Clubul Sportiv Municipal Lugoj pregătește un antrenament demonstrativ și un joc de antrenament cu grupele copii și juniori, secția de fotbal. 

Clubul Copiilor Lugoj pregătește jocuri interactive și distractive pentru copiii de toate vârstele. Atenție, circulația va fi închisă pentru automobile în Piața Victoriei din Lugoj, între orele 16:00 și 19:00.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

“Manevre” în Primăria Lugoj. Buciu a anulat o licitație dubioasă

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Claudiu Buicu a anulat o licitație cel puțin dubioasă pe care angajații din administrația locală au realizat-o pe bani publici. O firmă lugojeană care se ocupă cu activități veterinare, și care are în administrare și fostul adăpost de câini fără stăpân al primăriei, a câștigat o licitație de tăiere a 200 de arbori din pădurile orașului.

Firma nu numai că nu are cod CAEN pentru aceste activități, dar nici vorbă de utilaje pentru aceste lucrări minuțioase. Suma pe care primăria a atribuit-o pentru lucrare a fost de 42.000 de lei. Întrebat despre această licitație, primarul s-a declarat șocat de ceea ce au putut face colegii lui din primărie.

“Firma nu are utilaje și nici obicet de activitate pentru așa ceva. Colegii mei din primărie au atribuit lucrarea, evident că am anulat-o imediat ce am aflat”, a declarat primarul Buciu pentru Lugojeanul.ro

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Deocamdată edilul șef al orașului nu a anunțat dacă va lua unele măsuri împotriva colegilor care au “reușit” această licitație. Surse din cadrul primăriei spun că de vină ar fi angajații mai vechi, din fost administrație, care au rămas înzestrați cu vechi obiceiuri cum sunt atribuirea de lucrări la firme de casă.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria și Retim îi așteaptă pe copii, la o acțiune educativă în Parcul George Enescu

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, Adid Timiș și Retim Ecologic Services S.A. vă așteaptă sâmbătă, 18 septembrie 2021, în intervalul orar 10.00 – 12.00 în Parcul George Enescu din Lugoj, la o serie de activități educative dedicate copiilor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Organizatorii acestui eveniment, vin cu informații relevante privind gestionarea deșeurilor, respectiv realizarea procesului de colectare separată în vederea reciclării și încurajarea reutilizării acestora. Aceștia au pregătit pentru copii o serie de activități educative și recreative, după cum urmează: un test rapid de cunoștințe ecologice realizat pe platforma kahoot și un atelier inedit de pictură în cadrul căruia se vor decora sacoșe de bumbac reutilizabile, pe care cei mici le vor păstra.

„Prin aceste activități de educație ecologică sperăm să dezvoltăm și să consolidăm comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Sunt așteptați cât mai mulți copii la standul din Parcul George Enescu, pentru acumulare de noi cunoștințe, distracție, voie bună și multe premii surpriză”, au anunțat organizatorii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe

Administrație

Avarie majoră la o magistrală de apă din Lugoj. Uzinele sunt oprite

Publicat

în

Lugojul trece printr-o avarie majoră, la rețeaua de apă. Acvilian Belințan, directorul societății Meridian a declarat pentru Lugojeanul.ro, că a cedat magistrala de apă a de pe str. Brândușelor.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„S-a spart magistrala de 450, de pe Brândușelor, până pe 13 Decembrie. Uzinele au picat amândouă, pentru că pompele nu pot duce pierderile ce le avem aici. S-a deschis undeva la 3 metri din asfalt. Momentan încercăm să izolăm partea aceasta de oraș, dar vanele nu închid. După ce reușim să închidem vanele, repornim uzinele, dar nu pot face față. Magistrala încercăm să o reparăm până mâine la prânz”, a declarat Belințan.

Directorul Meridian a mai spus că pentru o parte din oraș nu va fi apă până la mâine la prânz, iar în restul orașului presiunea va fi extrem de scăzută.

 

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite