Connect with us

Administrație

Aici e apa dumneavoastră! O baltă mizerabilă care a secat

Publicat

în

FOTO Liviu Brînduşoni

De mai bine de o săptămână, Meridian 22 furnizează apă în regim de avarie, pe timpul nopţii, pentru că face rezerve ca să poată asigura necesarul pe timpul zilei. Se întâmplă asta într-un oraş cu pretenţii, din vestul ţării, unde cea mai mare investiţie a administraţiei locale, în ultimii zece ani, a fost în reabilitatea reţelei de apă potabilă.

RETIM

Consilierul local independent Liviu Brînduşoni susţine însă, că singura uzină care mai funcţionează la capacitate maximă şi care extrage apă dintr-o baltă de lângă Timiş aşteaptă să fie modernizată de mai bine de zece ani, bani în bugetul local fiind prinşi în fiecare an.

“Uzina de apa II, cea care asigura 65% din volumul de apa din reţeaua Lugojului se confruntă cu probleme majore din cauza că braţul Timisului, de unde se extrage apa, nu a fost curăţat de ani de zile, iar autorităţile responsabile de asigurarea acestui serviciu nu au făcut nimic în ultimii 10 ani pentru modernizarea uzinelor de apă. Un exemplu concret este acela că de aproape trei ani de zile Primăria modernizează Uzina de apa III, dar numai pe hârtie. Asta, fiindcă până în prezent nu s-a trecut de faza de proiectare. În Bugetul pe anul 2017, au fost prevăzuţi 34 mii lei pentru – „Modernizare Uzină de apă III -Proiectare. După un an, în Bugetul pe 2018, intre obiectivele de investiţii regăsim din nou proiectarea privind „Modernizarea Uzinei de apă III”. După încă un an, în Bugetul pe 2019 obiectivul „Modernizare Uzina de apa III e tot în faza de proiectare cu 25 mii lei”, arată Liviu Brînduşoni.

Uzinele 1 şi 3 sunt cele care ar trebui să asigure apa potabilă în Lugoj, din forajele de mare adâncime, adică o apă curată care se extrage din pânza freatică. Doar că cele 31 de foraje nu mai fac faţă, pentru că în ele nu s-a mai investit de zeci de ani. Surse din administraţia locală susţin că mai mult de jumătate din acestea nu sunt pornite de către Meridian de teamă că vor ceda. În această perioadă, în care Lugojul a rămas fără apă din cauza nivelului scăzut al râului Timiş, conducerea Meridian susţine că a pornit 29. Aceleaşi surse spun însă că, dacă cele 29 de foraje vor funcţiona continuu mai mult de câteva zile există posibilitatea reală ca majoritatea să cedeze.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Au explodat amenzile pentru lugojenii prinși că aruncă gunoaie în loc nepermis sau parchează neregulamentar

Publicat

în

RETIM

Amenzi de până la 40.000 de lei la Lugoj, pentru cei care aruncă gunoaiele în locuri nepermise, dar și pentru cei care parchează mașini ilegal. Consilierii locali au votat mărirea amenzilor pe care le pot aplica polițiștii locali pe raza orașului, atât în domeniul depozitării de gunoaie în locuri nepermise, cât și pentru cei care își lasă mașinile pe unde îi taie capul.

Potrivit noilor reglementări locale, agenții de la serviciul de poliție aflat în subordinea primăriei poate să aplice următoarele amenzi:

-abandonarea de deșeuri – Legea 211: între 3.000 – 6.000 de lei pentru persoane fizice; între 20.000 – 40.000 de lei pentru persoane juridice;

-parcarea pe loc nepermis (handicap): între 2.000 – 10.000 de lei.

Chiar dacă efectivele Poliției Locale sunt parțial direcționate spre gestionarea pandemiei în starea de alertă, zeci de amenzi mărite au fost deja aplicate pentru lugojenii prinși că nu respectă normele în vigoare.

Citiţi mai departe

Administrație

Ce averi are Claudiu Buciu, noul primar al Lugojului

Publicat

în

RETIM

A venit rândul noului primar al Lugojului să își dezvăluie averile public, după ce colegii acestuia din Consiliul Local Lugoj au făcut-o deja săptămânile trecute. Claudiu Buciu, proaspăt investit în funcția de primar acum aproape 100 de zile, și-a publicat declarația de avere pe site-ul primăriei.

Potrivit documentului, Buciu deține două terenuri extravilane agricole, în suprafață totală de peste 10.000 de metri pătrați, cumpărate în anul 2007, dar și un apartament cumpărat de soție. La capitolul active financiare, Buciu deține două conturi bancare, ambele la ING, de 4.445 RON și respectiv 190 Euro, la data completării declarației.

Buciu are mai multe datorii decât economii, potrivit declarației de avere. Primarul are de achitat două credite bancare, scadente în 2021 și respectiv 2022, de 150.000 de lei și respectiv 47.600 de euro. Singurul venit trecut în declarația de avere este cel al soției, care lucrează ca medic în Germania, de 54.500 de euro anual, precum și alocațiile copiilor, 6.390 de euro anual.

Întreaga declarație de avere a noului edil șef o puteți răsfoi aici.

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj îi așteaptă pe tineri să ceară teren de casă. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștință tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care se încadrează în prevederile legale, că pot depune cereri pentru atribuirea unei suprafețe de teren în vederea construirii unei locuințe proprietate personală, conform Legii nr.15/2003 – republicată, cu modificările ulterioare, pentru cele 23 de terenuri disponibile în Municipiul Lugoj (14 în Cartierul Militari și 9 pe str.Herendeștiului).

RETIM

Conform Regulamentului de atribuire, aprobat prin HCL nr.137/25.08.20211, pot depune cereri următoarele categorii de tineri:

a) Tinerii necăsătoriți care au vârsta cuprinsă între 18-35 de ani la data depunerii dosarului complet;

b) Tinerii căsătoriți care au vârsta cuprinsă între 18-35 de ani la data depunerii dosarului complet;

c) Tinerii care au domiciliul stabil în municipiul Lugoj de minim 5 ani și au cetățenia română (la soț – soție unul dintre soți);

d) Tinerii care nu dețin sau nu au deținut în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei unei locuințe;

e) Soțul/soția solicitantului, după caz, care nu deține sau nu a deținut în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei unei locuințe;

f) Tinerii ai căror părinți declară pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul;

g) Soțul/soția solicitantului, ai cărui părinți declară pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate în ultimii 10 ani un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban şi de 5000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul – după caz,

h) Solicitantul și soțul/soția solicitantului, după caz, să nu figureze cu datorii la bugetul local, indiferent de natura acestora.

Actele necesare depunerii dosarului se pot ridica de la Biroul Relații cu Publicul, zilnic între orele 9,00-12,00 sau pot fi descărcate de pe pagina de internet a instituției www.primarialugoj.ro – Rubrica : Documente publice – Acordare terenuri gratuite tineri –Lege nr.15/2003 – republicată.

Dosarele cu actele necesare se vor depune până în data de 31.03.2021, la Biroul Relații cu Publicul, zilnic între orele 9,00-12,00.

Eventualele completări ale dosarelor depuse se vor depune până în data de 30.04.2021.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite