Connect with us

Actualitate

Avertisment meteo de ultimă oră: Cod galben și portocaliu de vânt, cu rafale care depășesc 100 km/h

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, 1 aprilie, un cod portocaliu și două galbene de vijelii și intensificări ale vântului.

RETIM

Potrivit meteorologilor, vremea se va strica în toată țara.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

Interval de validitate 01 aprilie, ora 20:00 – 02 aprilie ora 08:00

Autoliv angajează!

În intervalul menţionat, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei şi în Maramureş, cu viteze de 55-65 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopţii va avea aspect de vijelie.

În Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 100-110 km/h.

Interval de validitate: 02 aprilie, ora 08:00 – 02 aprilie, ora 22:00

Pe parcursul zilei de marţi (2 aprilie) vântul va avea intensificări susţinute în toată ţara, cu viteze de 55-65 km/h, iar local de 70-80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90-110 km/h.

În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m, se vor semnala precipitaţii mixte, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de apă de 10-20 l/mp.

Interval de validitate: 02 aprilie, ora 08:00 – 02 aprilie, ora 18:00

Vântul va avea intensificări susţinute în judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ şi Botoşani, iar mai ales după-amiază şi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila şi zona continentală a judeţelor Constanţa şi Tulcea. Vor fi viteze în general de 80-85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 120 km/h.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Luna iunie se anunță călduroasă și secetoasă. Prognoza vremii până în 17 iunie, emisă de meteorologi

Publicat

în

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi, 21 mai, prognoza meteo actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 21 mai – 17 iunie 2024.

RETIM

„În prima parte a perioadei, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descãrcãri electrice în Oltenia, Banat şi în Crişana, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelelate regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã în general de 15…20 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade Celsius, cu valori uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și estice”, au explicat specialiştii ANM.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

Vremea 21 – 27 mai 2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în jumătatea de nord a teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi ușor sub cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice și deficitare în rest.

Autoliv angajează!

Prognoza meteo 27 mai – 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în vest, nord și local în centru. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele de deal și de munte.

Vremea 3 – 10 iunie 2024

Mediile valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și estice.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și estice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar local în sudul și estul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în rest.

Citiţi mai departe

Actualitate

De la 1 iulie, benzina și motorina vor fi mai scumpe. Câți bani în plus vom scoate din buzunar pentru un plin

Publicat

în

La benzinăriile din România, s-a observat o ieftinire a carburanților în ultimele zile, iar motorina a ajuns să coste mai puțin faţă de benzină. Însă vin veşti proaste pentru şoferi. După ieftinirile de la pompă, de la 1 iulie preţurile vor creşte considerabil atât la motorină, cât şi la benzină, atunci când se va majora acciza, așa cum au decis autoritățile încă de anul trecut.

RETIM

Șoferii au avut parte în ultimele zile de ieftiniri la pompă.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

Dacă în aprilie prețul litrului de motorină era de 7,46 lei, acum s-a ieftinit cu mai bine de 20 de bani. Așa a ajuns să fie mai ieftină chiar decât benzina, care acum se vinde la un preț mediu de 7,24 de lei, potrivit antena3.ro.

Autoliv angajează!

De la 1 iulie, după creșterile cumulate ale accizelor la carburanți, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina se va scumpi și ea cu 40 de bani, scrie sursa citată.

Plinul unui șofer care alimentează cu motorină se va scumpi, în medie, cu 20 de lei, iar cei care au mașinile pe benzină vor scoate în plus din buzunar aproape 21 de lei.

Citiţi mai departe

Actualitate

Un ciclon care a provocat pagube în Europa, ajunge în Romania. Vestul țării printre regiunile afectate

Publicat

în

Un ciclon care a afectat recent mai multe țări din Europa se îndreaptă rapid spre România, aducând cu el condiții meteorologice severe. Meteorologii avertizează asupra unor fenomene extreme precum ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, informează digi24.ro.

RETIM

Meteorologul ANM Mihai Huștiu a declarat la Digi 24, că gradul de instabilitate atmosferică este în creștere și va afecta întreaga țară. „Activitatea ciclonică din Europa Centrală, provenind dinspre Marea Mediterană, avansează către România. Dacă astăzi și mâine vom avea averse, vijelii și grindină localizate în zonele montane și izolat în vest, centru și nord, de marți seară ne așteptăm ca instabilitatea atmosferică să se generalizeze în vest și sud-vest. Miercuri și joi, toate regiunile vor fi afectate de averse, vânt puternic, vijelii și grindină”, a spus Huștiu.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

Se preconizează rafale de vânt de până la 70 km/h marți și miercuri. În același timp, un val de aer cald și umed va aduce temperaturi ridicate, cu maxime de 28 de grade Celsius pe parcursul săptămânii, atingând 30 de grade în weekend.

Autoliv angajează!

Între timp, ciclonul a provocat deja pagube semnificative în Germania, Belgia, Franța și Olanda. Regiuni întinse din aceste țări s-au confruntat cu inundații severe după ploile abundente de sâmbătă.

Inundațiile au dus la închiderea unei centrale electrice și la mobilizarea a circa 850 de pompieri și membri ai protecției civile în Germania. Belgia, Olanda și Franța au raportat, de asemenea, numeroase incidente și pagube considerabile, echivalentul unei luni de ploi căzând în mai puțin de 24 de ore în unele zone.

Citiţi mai departe

Actualitate

S-a schimbat legea, în 16 mai. Toți comercianții care au casă fiscală și nu au făcut asta riscă închisoarea

Publicat

în

Comercianții de produse și prestatorii de servicii obligați la folosirea caselor de marcat trebuie să acorde o atenție deosebită unor modificări recente la Legea evaziunii. Concret, cei care folosesc aparate neconectate la sistemul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) sau aparate alterate riscă, din 16 mai 2024, pedepse penale. În același timp, se majorează pedeapsa pentru alterarea, distrugerea sau ascunderea de memorii de aparate, arată Avocatnet.ro

RETIM

Conform sursei citate, modificările la Legea evaziunii sunt cele incluse în Legea 126/2024, care au intrat în vigoare în data de 16 mai 2024. Printre mai multe măsuri antievaziune se numără și unele ce vizează obligația de folosire a caselor de marcat.

Elena-Viorica Danciu, Primar Lugoj

O faptă complet nouă care a fost inclusă pe lista celor ce constituie evaziune fiscală – anume folosirea de aparate neconectate la sistemul e-Case de marcat al ANAF sau de aparate care au fost alterate pentru a nu transmite anumite date fiscale ori pentru a transmite date fiscale false. Pentru această faptă, comercianții și prestatorii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la trei la zece ani și interzicerea unor drepturi sau o amendă penală.

Autoliv angajează!

Mai multe modificări ale legii le puteți găsi pe Avocatnet.ro

Citiţi mai departe

Cele mai citite