Connect with us

Administrație

Zdob si Zdub nu vin la Ruga Lugojeana din acest an! Primarul a gafat si a anuntat trupa din Moldova

Publicat

în

ruga lugojeana 2013 populara muzica primarie scena nicoleta voica foto lugojeanul (11)Chiar dacă primarul lugojean, Francisc Boldea, a anunțat cu surle și trâmbițe că Zdob și Zdub vine la Ruga Lugojeană în acest an, se pare că formația nu va fi prezentă pe scena sărbătorii din această vară de la Lugoj. Motivul este că această formație are deja programat un concert la un festival din Lituania în data de 15 august, înainte și după această prezență Zdob și Zdub fiind de asemenea programați să cânte în Liev, dar și în Rusia. Informația este confirmată și de Puiu Munteanu, maestru coregraf al Ansamblului „Lugojana” și cel responsabil, conform primarului Boldea, cu aducerea artiștilor.

Deși Boldea a declarat că „Puiu Munteanu mi-a spus că vin, dacă el spune, atunci vin”, referindu-se la prestația moldovenilor, acesta din urmă ne-a declarat că „Este greu să aduci o asemenea formație la Lugoj, eu nu am spus că vin să cânte la rugă, ci doar că suntem în tratative. Zdob și Zdub nu vor veni să cânte la Lugoj în acest an, mai multe nu pot să vă spun până marți, când am și convocat o conferință de presă și când vom anunța programul complet”. Ruga din acest an are loc tot pe 15 august, la fel ca în fiecare an.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

4 Comments

4 Comments

 1. victor L

  5 iunie 2014 at 14:45

  Uite-i nu-s 😛

 2. boro

  5 iunie 2014 at 14:45

  Nu este prima laudă de acest gen , ce vine din direcția edilului. Există o vorbă clasică. „Mai bine tăceai…”.

 3. boro

  5 iunie 2014 at 14:48

  Mă gândeam că dacă a picat varianta Zdob si Zdub, va avea loc un sondaj de opinie. Ce preferințe au locuitorii orașului. Dat totul se decide în taină, pe banii noștri…

 4. LugojNet

  6 iunie 2014 at 09:15

  Si daca ar face sondaj, eu as sugera sa se faca pe cel putin doua genuri, adusi artisti pe genuri diferite altfel gusturile majoritatii vor dicta despotic invitatul in fiecare an iar cei care vor dori sa vada altceva n-ar avea sansa. Poate e bine adus un artist in voga pe Kiss FM dar si un invitati cu bani putini de pe scena alternativa pe care „sa-l propuna” lugojenilor, cum sunt formatiile promovate de Radio Cooperativa Urbana http://radio.cooperativaurbana.ro, artisti romani mai necunoscuti sau chiar necunoscuti ce-si doresc afirmarea si poate iese ceva. Oarecum si asa e dificil sa-i impaci pe toti. Poate un invitat ce canta muzica mai oldies, slagare etc pe langa genurile amintite, pentru ca si parintii, bunicii trebuie dusi la spectacole. Si daca venea Zdob si Zdub n-ar fi trebuit sa fie motiv de suparare, suparator e daca nu vin si altii. Oricum, ca vin unii sau altii, important e ca lumea, indiferent de gusturi sa fie multumita de spectacol si sa se simta bine, eu doar am sugerat o idee.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

FOTO “Mastodontul” cu care Primăria Lugoj vrea să lupte la iarnă împotriva zăpezilor

Publicat

în

sursa foto: LugojExpres

Vor deszăpezi toate străzile cu el! Asta spun reprezentanții administrației locale despre noul încărcător frontal pe care l-au cumpărat pentru sezonul rece. Problema? Dimensiunile noului utilaj, care seamănă mai mult cu o jucărie decât cu un echipament cu care să lupți împotriva nămeților, glumesc lugojenii pe internet.

Cel mai nou utilaj intrat în dotarea administrației lugojene este un excavator cu lamă și cupă ce va fi utilizat mai ales pentru a încărca nămeții în utilajele de transport. Utilajul fabricat de Hitachi are atât cupă pentru ridicarea și încărcarea nămeților în basculante, cât și lamă pentru îndepărtarea zăpezii.

“A costat în jur de 50.000 de euro utilajul, este nou-nouț. Este utilajul nostru, va funcționa alături de cele de la Salprest. Acum ne pregătim să achiziționăm sare și nisip, avem deja, însă vrem să refacem stocurile să fim pregătiți în caz că ninsorile vor fi abundente”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

Utilajul va fi administrat de către cei de la Meridian.

Citiţi mai departe

Administrație

Imagini dezolante din centrul Lugojului, plin de “boschetari, porumbei și pisici”. Boldea: “Eu de porumbei nu mă iau”

Publicat

în

Centrul Lugojului, mai exact aleea pietonală Alexandru Mocioni, a fost din nou subiect de discuție între lugojeni. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de starea în care se află centrul orașului, spunând că acesta este plin de mizerie, de porumbei care fac ravagii în urma lor, dar și de o familie de pisici care locuiesc în tufișurile decorative de pe centru și care s-au înmulțit.

Unul dintre cei care au semnalat problema deloc plăcută din centrul orașului este Oliviu Gaidoș, muzeograf și unul dintre lugojenii care au militat mereu pentru păstrarea cât mai autentică și mai curată a zonelor și clădirilor de patrimoniu din Lugoj.

“Stimați lugojeni, ăsta e adevărul, indiferent dacă vă place sau nu: centrul este plin de boschetari, nu se respectă normele de igienă, porumbeii sunt hrăniți cu sacul pe stradă și pisicile, săracele, s-au înmulțit prin tufișuri. Ăsta este satul Lugoj în 2019, la o sută de ani de la Unire!”, a scris Oliviu Gaidoș pe un grup de Facebook.

Administrația locală a comentat acuzațiile lugojenilor, spunând că nu au ce să le facă porumbeilor.

“Eu de porumbei nu mă iau. Am rezolvat cât de cât problema câinilor vagabonzi, majoritatea sunt la adăpost. Dar la porumbei ce să le fac? Așa sunt și la Timișoara, și în orice oraș mare din lume și nimeni nu se ia de ei. De ciori am scăpat. Pisicile la fel, ce să le fac, probabil sunt ale celor de acolo că le dau de mâncare”, este de părere Francisc Boldea, primarul din Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Buldozere și excavatoare pe malurile Timișului. Se lucreză la un obiectiv nereabilitat de 40 de ani

Publicat

în


Buldozere, excavatoare și zeci de muncitori roiesc de câteva săptămâni pe malurile Timișului. Chiar dacă inițial lugojenii credeau că aici se amenajează faleza cu terase promisă de ani buni de către administrația locală, lucrarea nu are nimic de-a face cu petrecerea timpului liber.

Este vorba despre o lucrare de consolidare a malurilor râului Timiș, cuprinse într-un proiect mai mare al Administrației Bazinale a Apelor Banat. La Lugoj, se consolidează malurile contra sumei de 1.213.000 de lei, suma totală cuprinsă de cei de la Ape pentru întreg proiectul fiind de 2.760.000 de lei.

„Refacerea apărării malului Timiş este, la Lugoj, în lungime totală de 600 m. Dintre aceştia, pe malul stâng sunt prevăzuţi 470 m, din care 320 deja finalizaţi cu dale de tip fagure şi 150 metri liniari sunt pentru refacere pereu de piatră. Pe malul drept, sunt 130 m refacere din care 53 m va fi şi refacerea parapetului de beton.”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale a Apelor Banat.

După o serie de inundații devastatoare din anul 1970, ultimele lucrări de consolidare a nivelului de apărare împotriva inundațiilor s-au realizat în 1980. De atunci, la Lugoj au mai avut loc inundații severe, ultimele două în anii 2000 și respectiv 2005.

sursa foto: Facebook.com

Citiţi mai departe

Cele mai citite