Connect with us

Lugoj

Why I love Journalism

Publicat

în

incendiu belintWhen you do a reporting in a small community, the people of that community will be out on the streets, kids and all, looking forward to finding out what and where and who and why is all the noise about. Just like us, the journalists. So at this one major reporting that I covered, a few years ago, about this big firefight near a small village close enough to my home town that my online edition newspaper covered it, there was this kid who, from the moment I got out of my car, until the moment I got back into it, followed me non stop to see what I was doing.

Reporting from the scene must be the best thing in journalism. It involves a long telephone talk, hundreds of photos, talking and recording the witnesses and, on the way to the editorial office, the creation of a clear, visual image of the article that you are about to write, so that when you start typing, you finish first and publish first, which is mandatory for the story to get the most readers.

But coming back at this kid that was stalking me, he said the most amazing thing to me when I got back to my car and started packing my equipment.

„Wow, I want to work at the television when I grow up!”

Kid was close enough, as I work at a newspaper, but I knew what he meant. I was an inspiration for him, he wanted to be… me! Also, he was an inspiration for me, for making me one more time certain that I have the best job in the world.

Nu am mancat ciuperci stricate, nu m-am mutat in SUA si nu transformam blogul intr-unul international. E doar o idee, aceea de a scrie o postare pe saptamana in engleza. Nu degeaba limba asta e atat de poetica, de romantica, de desteapta, cateodata pur si simplu imi spun ideile mai bine cu ajutorul ei decat cu cea natala. Sper sa va placa postarea in engleza, vine in fiecare weekend, la ceas de seara.

3 Comments

3 Comments

 1. Dan Kanzoo

  20 mai 2015 at 18:37

  I have to say, I stumbled upon this post out of nowhere and I love what you wrote in it. Keep up the good work, I cannot understand Romanian, but from this post alone I can see you are dedicated to Journalism and you can make it big at this job. Congrads!

  • Lugojeanul

   20 mai 2015 at 18:44

   Dan,
   Thank you for the amazing words, after a long day, your comment was like a gift to me. Please consider to check out the blog every Saturday night or Sunday morning, as I am going to post an English post every weekend. Have a good read!

 2. io

  20 mai 2015 at 18:38

  sti engleza bravo, acum mai multe in romana totusi :)))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu

Publicat

în

Clinica Opticline Dr Angelescu a fost întotdeauna alături de pacienții care prezintă afecțiuni oftalmologice, cu servicii de cea mai bună calitate și echipamente performante. În perioada aceasta, până pe data de 30 noiembrie, clinicile Opticline Dr Angelescu oferă prețuri absolut excepționale la cea mai selectă gamă de cristaline, respectiv cele multifocale. Prețurile sunt astfel reduse cu 500 lei/ cristalin, ceea ce înseamnă o reducere totală pentru ambii ochi de 1.000 lei.

Cristalinele multifocale sunt cele mai complexe variante ale implantelor artificiale, utilizabile în rezolvarea chirurgicală a afecțiunilor oftalmologice cum sunt cataracta senilă sau asociată cu anumite vicii de refracție sau defecte refractive extreme. Cristalinele multifocale pot oferi independență parțială sau totală față de ochelari, ceea ce înseamnă că pacientul, de cele mai multe ori, nu va mai resimți nevoia de utilizare a ochelarilor. Parametrii tehnologici moderni alături de performanțele deosebite impun un standard înalt de calitate reflectat într-un grad de satisfacție foarte ridicat al pacientului care optează pentru astfel de implant.

Pacientul poate vedea foarte bine după operație, iar efectul se păstrează pe termen lung, materialele biocompatibile ale acestor cristaline multifocale nu prezintă deteriorări nici după un interval prelungit de la implatare. Avantajul alegerii acestui tip de cristalin este furnizat de posibilitatea reducerii viciului de refracție inițial alături de un grad de independență de ochelari. Operația de schimbare de cristalin este foarte rapidă și nedureroasă. Se realizează cu anestezie locală – sub formă de picături, în regim ambulatoriu – nu necesită spitalizare, iar pacientul poate pleca acasă imediat. De obicei, această operație se efectuează separat la cei doi ochi, la distanță de câteva zile, urmată de un control post-operator a doua zi, la 45 zile și 6 luni.

”Ne dorim să ajutăm cât mai mulți pacienți să vadă din nou bine, iar cristalinele multifocale au capacitatea de a oferi pacienților vedere îmbunătățită la orice distanță, reduc dioptiile, practic scad nevoia de ochelari. Sperăm să venim în întâmpinarea pacienților care prezintă cataractă sau defect refractiv (de dioptrii) mare și astfel să permită unui număr cât mai mare de pacienți să beneficieze de aceste tipuri de intervenții. Ne străduim ca astfel de acțiuni să fie cât mai frecvente, pentru că au fost de fiecare dată foarte bine primite de pacienții noștri”, spune dr. Daniel Angelescu.

În clinicile Opticline Dr Angelescu se realizează anual peste 3.000 de astfel de operații pentru înlocuire cristalin. Adusă pe plan local, încă din anul 2016, Clinica Opticline Dr. Angelescu a reușit în doar 3 ani, să devină un reper în domeniul chirurgiei oftalmologice din țară. Doctorii Angelescu, au deschis clinica din Deva din dorința de a veni în sprijinul pacienților din județul Hunedoara, cu servicii și echipamente performante. Ca urmare a solicitărilor numeroase adresate de către pacienții din zona Văii Jiului, a urmat deschiderea celei de-a doua clinici, la Petroșani. În aceste clinici s-au efectuat, în numai 3 ani, câteva mii de intervenții chirurgicale de cataractă, LASER și retină, realizate cu mult profesionalism și aparatură de ultimă generație, cu o satisfacție și o bucurie uriașă resimțită de către pacienți.

 

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Polițiștii lugojeni, medaliați la Campionatul Național de Judo al MAI

Publicat

în

În perioada 15–18 octombrie a.c., la Căciulata, județul Vâlcea s-a desfăşurat  Campionatului Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 80 de sportivi din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat parte la etapa finală a concursului, colegii noștri fiind pe podium la categoriile la care au participat.

În cadrul acestui campionat desfășurat pe categorii de vârstă și greutate, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a fost reprezentat de:

 • Agent de politie Stanciu Nicolae, din cadrul Poliției Municipiului Timișoara a obținut locul II;
 • Agent Heghedus Daniel, din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, a obținut locul III;
 • Agent Șef Adjunct de poliție Bataraga Mihai-Doru din cadrul Poliției Municipiului Timișoara a obținut locul III;
 • Agent Șef de politie Zuzac Claudiu – Sorin din cadrul Poliției Municipiului Lugoj a obținut locul III;
 • Agent Șef Principal de poliție Dejica Dorel din cadrul Poliției Municipiului Lugoj a obținut locul III;
 • Agent de politie Cuzman Ioan Florentin din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, a obținut locul IV;

 

 

 

Citiţi mai departe

Lugoj

De ce s-au oprit brusc lucrările la noua zonă pietonală din Piața „Drăgan” din Lugoj

Publicat

în

Sistare inexplicabilă a lucrărilor de la noua zonă pietonală a Lugojului. De mai bine de o săptămână, lucrările în zonă au fost oprite fără nicio explicație, chiar dacă muncitorii mai aveau de pus cel mult câțiva metri de dale până să finalizeze lucrarea. Oprirea lucrărilor a fost observată de către locuitorii din zonă, care au semnalat fenomenul pe rețelele sociale.

“Aș dori și eu o explicație plauzibilă pentru faptul că de mai bine de o săptămână au sistat lucrările la zona pietonala. Cum să te împiedici pe ultima sută de metri? Pardon, pe ultimii 3 metri pătrați. Ați dat cu palma la rahat”, scrie revoltat Andrei Puținelu pe Facebook.

Lugojeanul a stat de vorbă cu reprezentanții Primăriei Lugoj.

“Aceeași firmă care lucrează acolo pune și bordurile pe Rarău și Mărășești, și ca să poată să asfalteze acolo, s-au mutat pentru câteva zile acolo. După ce termină acolo vor reveni pe centru și vor termina, și așa au termen până în octombrie. Mai au de făcut 10% din lucrare”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Francisc Boldea, primarul orașului Lugoj.

Investiția pentru noua zonă pietonală se ridică la aproape un milion de lei.

sursa foto: Facebook.com

Citiţi mai departe

Cele mai citite