Connect with us

Lugoj

VINE IARNA! Lugojeni, pregatiti fularele, manusile si cauciucurile de iarna: De luni incepe sezonul rece

Publicat

în

dsc03368-b2Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben pentru majoritatea țării, avertizare ce intră în efect în această noapte. Vremea va fi caracterizată de răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului pentru perioada 25 noiembrie, ora 02:00 – 28 noiembrie, ora 08:00. În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei. Mai mult, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

PNL Lugoj

În Banat se vor înregistra ploi însemnate cantitativ. Pe 27 şi 28 noiembrie sunt sunt posibile precipitaţii slabe mixte. În Crişana, vremea se va răci accentuat în intervalul 24 – 26 noiembrie, când valorile termice vor scădea cu aproximativ 6 grade, iar în fiecare zi sunt posibile ploi slabe. La sfârşitul lunii, ploile, slabe cantitativ, se vor transforma trecător în lapoviţe şi ninsori.

La Lugoj, temperaturile scad încă din această noapte, ninsoarea fiind așteptată în următoarele zile ale perioadei. Astfel, este recomandat să scoatem de la naftalină paltoanele groase și fularele, dar și mănușile pufoase, pentru a ne proteja de frig și de intemperii. De asemenea, șoferii sunt obligați să aibă cauciucuri de iarnă oricând circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Prognoza pentru săptămâna ce începe mâine la Lugoj este următoarea:

Prognoza pentru Luni, 25 noiembrieMinim:-4°C
Maxim:5°C
Lapovita
Prognoza pentru Marti, 26 noiembrieMinim:-4°C
Maxim:1°C
Ninsoare
Prognoza pentru Miercuri, 27 noiembrieMinim:-6°C
Maxim:1°C
Ninsoare
Prognoza pentru Joi, 28 noiembrieMinim:-5°C
Maxim:2°C
Soare, putin noros
Prognoza pentru Vineri, 29 noiembrieMinim:-3°C
Maxim:2°C
Ninsoare
Prognoza pentru Sambata, 30 noiembrieMinim:3°C
Maxim:4°C
Cer noros
Prognoza pentru Duminica, 01 decembrieMinim:-3°C
Maxim:4°C
Ploaie

sursa prognoză: vremea.rol.ro
sursa foto: fotoraimi.com

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Un elev de la Brediceanu s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Informatică. Ce alte rezultate s-au obținut

Publicat

în

Sâmbătă, 9 martie 2019, a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de Informatică, la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, Timișoara. Elevii Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj au obţinut rezultate foarte bune.

PNL Lugoj

Premiul I (calificat la faza națională) – Seracovanu Edward-Christian, clasa a VI-a, pregatit de prof. Dejica Ramona și prof. Vida Cristian

Premiul III – Palyo-Muset, clasa a VI-a, pregatit de prof. Dejica Ramona și prof. Vida Cristian

Mențiuni au obținut următorii elevi:

  • Manolache Alexandru Constantin, clasa a IX-a, pregatit de prof. Ianculescu Ionel Doru și prof. Dejica Ramona
  • Pop George, clasa a X-a, pregatit de prof. Jeberean Marineta și prof. Vida Cristian
  • Avram Alexandru Cristian, clasa a XII-a, pregatit de prof. Ianculescu Ionel Doru și prof. Dejica Ramona

Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic ”Coriolan Brediceanu” spune că i-a felicitat pe elevilor și speră la rezultate la fel de bune și la etapa națională.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Prima campanie din 2019 de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0 Timiș

Publicat

în

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj, orașele Buziaș și Recaș, precum și comunele Balinț, Belinț, Bara, Bogda, Brestovăț, Boldur, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare și Victor Vlad Delamarina.

PNL Lugoj

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, sunt menționate în tabelurile alăturate.

Cetățenii din aceste localități vor putea depune prin aport voluntar, în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare menționate, deșeurile voluminoase și periculoase.

Deșeurile voluminoase sunt: piese de mobilier, saltele, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile electrice și electrocasnice, etc. Deșeurile voluminoase nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).

Deșeurile periculoase sunt: ambalaje de la produse de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopseluri pe bază de ulei, ambalaje de spray-uri şi de la produse utilizate în amenajări interioare, etc.). Deșeurile nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri (reziduale, reciclabile, de construcții, etc.).

Nu se colectează deșeurile electrice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, computere, etc.)!

Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul depunerii voluntare la punctul de colectare și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj.

RETIM Ecologic Service SA împreună cu ADID Timiș anunță debutul unei noi campanii pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0, adică  în municipiul Lugoj.

Vezi în acest tabel programul de ridicare

Citiţi mai departe

Lugoj

O lugojeancă e dată dispărută. Cine a văzut-o e rugat să sune la 112

Publicat

în

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări în vederea depistării unei femei, de 32 de ani, dispărută de pe raza municipiului Lugoj.

PNL Lugoj

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizaţi despre dispariţia unei femei, de 32  de ani, din Lugoj. La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 14:00,  BOBRIUC ANDREEA FLORENTINA  ar fi plecat voluntar de la domiciliul său situat pe strada Huniade , din  municipiul Lugoj,  judeţ Timiş, iar până în prezent nu s-a mai întors.

Semnalmente: 1,60 m înălțime, 55 kg, păr lung şaten, ochi albaștri, faţă ovală.  La data dispariției, femeia purta o geacă neagră,pulover roşu,pantaloni tip blugi şi încălţăminte sport.

Oricine poate oferi detalii cu privire la persoana dispărută este rugat sa apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: