Connect with us

Best

Unde mananci cei mai buni mici din Timis, nu departe de Lugoj

Publicat

în

Micul si romanul se inteleg bine de sute de ani. Pentru ca ne sunteti dragi si ne cititi din ce in ce mai multi, astazi am decis sa impartasim cu voi un secret milenar, pastrat din generatie in generatie si transmis doar celor care merita cu adevarat.

La 16 kilometri de Lugoj se afla satul Balint. Aici, de doua ori pe luna, in prima si a treia joi, are loc un targ. E asemanator cu ocico de la Lugoj, dar mai… rustic. Lumea vine sa cumpere legume, fructe, branzeturi si altele de la agricultorii locali, haine second hand, biciclete, scule si orice altceva gasiti la orice targ. La final, toata clientela se indreapta spre taraba cu mici, acesta fiind si secretul targului.

Indiferent unde ati mancat mititei pana acum, fie ei la tarabe pe marginea drumului, la festivaluri sau in restaurante de fitze, nu o sa ii puteti compara cu mititeii lui Cocos. Omul asta face mici de cel putin 20 de ani, de cand venim la targ la Balint, si cine stie de cati inainte de cand il vizitam noi.

Nu e vorba doar despre micii in sine, proaspat luati de pe gratar si serviti calzi, bine facuti, cum multora dintre noi ne plac. E despre intreaga experienta, statul la masa cu alte persoane pe care nu le cunosti, sub umbrela, mancatul lin, incet, satisfacator, privind in stanga si in dreapta, spre tarabe si savurarea fiecarei guri de mancare. Aici nu mai conteaza cine esti, ce faci si cat de buna sau de rea e ziua ta. Esti doar tu si mititeii, care sunt al naibilor de buni!

Daca treceti prin Timis si aveti drum prin Balint, e necesar, pentru binele vostru, sa faceti o oprire la targul asta, pentru mici si atmosfera autentica, acesta fiind unul dintre putinele targuri care inca se mai tin regulat in judet. Inarmati-va cu putina rabdare de stat la coada si multa, multa pofta pentru niste mititei de exceptie.

CONCURS! Transforma-ti sufrageria intr-un Home Cinema cu Ultimate Computers si Lugojeanul

4 Comments

4 Comments

  1. Cosmin

    1 iunie 2017 at 19:32

    Poate mergeți și pe la Făget, Vinerea, la târg, n-am mâncat mici mai buni ca acolo… Să mergeți la tanti de la Deva.

    • Lugojeanul

      1 iunie 2017 at 22:01

      O sa facem un tur, in cazul asta! Multumim de recomandare!

  2. Laichici

    1 iunie 2017 at 22:58

    Mici domnului Ion Cocos sunt cei mai buni!!!omul acesta chiar are experienta in spate la așa ceva

  3. opinie

    2 iunie 2017 at 14:04

    Pai si bruma? sau el nu vo platit?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Best

Cea mai buna inghetata (ambalata) din Lugoj

Publicat

în

Aici va spuneam cum a ajuns cea mai apreciata inghetata din America la Lugoj, mai exact la Kaufland. Inca ne mentinem parerea, ca e bine si corect ca au asemenea sortiment de inghetata a ajuns in orasul nostru si ca inca e la vanzare la magazin, fapt ce arata ca e cumparat si apreciat. Totusi, am gasit o inghetata ambalata care credem noi ca este si mai buna decat Ben&Jerry’s.

Se numeste Helado Dulce de Leche de la Sol Mar, o firma care produce chestii doar pentru Lidl, pentru ofertele lor din Saptamana Iberica. Inghetata asta e foarte dulce, asa ca daca nu sunteti mari fani ai gustului extrem de dulce, nu o cumparati. E facuta din dulce de leche, asa cum ii spune si numele, care este un caramel dens si foarte puternic, facut din lapte.

Ca si consistenta, se apropie izbitor de mult cu cea a gelato-ului, ceea ce va va surprinde cel mai tare. E ideala ca desert servita simplu, sau de ce nu, alaturi de alte prajituri sau clatite. Costa 11,99 de lei si o gasiti pana la finalul lunii la Lidl, daca mai aveti noroc sa nu se termine. E delicioasa si e musai sa o incercati!

Cea mai buna inghetata proaspata din Lugoj o gasiti stiti voi unde.

Citiţi mai departe

Best

Saptamana Iberica la Lidl, ce am gasit interesant

Publicat

în

Cu mult curaj si clima data la maxim in masina, de parca eram intr-un avion, am pornit zilele trecute spre Lidl, acolo unde are loc Saptamana Iberica. Daca nu stiati, Lidl are periodic campanii cu produse din anumite zone ale lumii, denumite “Saptamana Iberica”, “Saptamana Scandinava”, Saptamana Americana” si asa mai departe.

De aceasta data, la Saptamana Iberica, adica dedicata Spaniei, au fost mai multe produse care ne-au facut cu ochiul, insa ne-am decis asupra a patru dintre ele: jamon iberic, inghetata cu Dulce de Leche, chorizo si un suc natural din ananas, pepene, struguri si lamaie.

Sa le luam pe rand, incepand cu cele mai bune, adica jamonul si inghetata. Jamonul, la 16 lei sfertul de kilogram, nu poate fi chiar jamon iberico, dinala atarnat prin macelariile din Barcelona, pentru ca acela e mult mai scump. Totusi, la gust, e asemanator cu un jambon (a se citi „sonc de casa”) de calitate facut acasa, asa ca isi merita pe deplin banii. E usor afumat si uscat, asa ca merge de minune la platourile cu mezeluri sau pentru servit alaturi de un vin rosu de calitate.

Inghetata cu Dulce de Lechee, care e un fel de caramel mai gros facut din lapte, este probabil cea mai buna inghetata din cate am gustat la Lugoj. E dulce pana la refuz, dar are si o consistenta speciala, ca de gelato, fapt ce o face deosebita. Costa 12 lei jumatate de kilogram, dar merita banii, parerea noastra.

Am cumparat si chorizo, care e mezelul favorit al spaniolilor. Il pun in paella, in oua la micul dejun, in orice preparat posibil, pentru ca gustul iute si bogat da oricarei mancari o savoare aparte. 5,5 lei a costat si sincer, nu a fost la fel de bun ca ultima data cand la Lidl a avut loc Saptamana Iberica. Gustul a fost mai “linistit”, aroma nu la fel de intensa, parca ii lipsea ceva din aroma.

Cel mai neobisnuit la gust a fost sucul de ananas, pepene, struguri si lamaie. O combinatie nefireasca, care nu a fost neaparat rea la gust, dar de la care, la 10 lei sticla de 0,75 de mililitri, aveam alte asteptari. Macar e suc 100% din fruct, sau cel putin asa spun producatorii pe ambalaj.

Voi ce ati incercat de la Saptamana Iberica?

Citiţi mai departe

Best

Bunatati incercate la Lugoj, editia iulie 2017

Publicat

în

Luna aceasta a fost una la fel de bogata in chestii pe care le-am incercat, in premiera sau a mia oara, la Lugoj. Se pare ca preferatele au fost vinurile, dar si cateva dulciuri si minuni gasite pe la magazinele din oras. Fara sa o mai lungim, ca e cald si vrem la piscina, sa incepem turul!

Fursecuri cu ciocolata si cocos de la Lidl, Saptamana Greceasca – Bune foarte moi, au mers la fix cu ceaiul lor de pere si caramel dimineata, vreo 9 lei cutia de 12 fursecuri;

Cappuccino Jacobs si Milka – gasite la magazinul de cartier, ieftine si cu gust bun, dar nerecomandate daca vrei sa bei un capucino cu adevarat bun;

Cozonac cu crema de cacao si alune Boromir – tot de la magazin de cartier, costa vreo 11 lei si e bun, desi se mai poate lucra la capitolul “cantitate de crema”;

Inghetata Mars si Bounty – luate de la OMV, ceea ce e o idee proasta, ca sunt foarte scumpe. Ca si gust, e ca si cand mananci un Bounty sau un Mars inghetat, deci bun de te lingi pe degete. Au fost 6 lei fiecare si le-am luat special pentru un review, nu ca ne era pofta…

Hamburger cu pui de la pocaitiil stiti deja, e 6 lei si e bun, orice ar spune nutritionistii;

Salata Eisberg cu dressing – combinatia preferata de vara, mai adaugi si o bagheta de la Kaufland, pe care o transformi in crutoane si gata, ai un pranz delicios la 6 lei;

Steak Black Angus – gasit la Kaufland, a costat vreo 30 de lei bucata din imagine si am scris pe larg despre cum sa o prepari sa arate asa. Acum au vita argentiniana, tot sub forma de steak, tot la vreo 90 de lei kilogramul;

Ice Wine Floare de dor – o minunatie de vin, cumparata din Selgros (ok, nu e din Lugoj, dar trebuia mentionat) si care te va da pe spate din start. Pretul e pe masura, 60 de lei sticla de 500 de mililitrii, dar gustul e… divin!

Rara Neagra de Purcari – un vin tare, cu gust intens si miros de toate fructele padurii, pe care sa il bei alaturi de o carne rosie, 35 de lei la Kaufland;

Somon cu legume la gratarincercat la J’adore, de departe cel mai bun somon din Lugoj.

Episodul anterior: Bunatati incercate la Lugoj, editia iunie 2017

P.S.: Observati va rog lipsa berilor sau a cidrului din editia iulie a acestui program televizat! Vin si cam atat. Oare incepem sa ne maturalizam?!

Citiţi mai departe

Cele mai citite