Connect with us

Lugoj

Un elev din Lugoj, premiat de Ministrul Educației pentru performantele din cadrul proiectelor Leonardo da Vinci

Publicat

în

gala invata si da mai departe elev bodnar alexandru valeriu braniste premiat bucuresti pricopie ministrul educatiei romania lugojeanul foto galerie (1)Performanță educațională lugojeană, răsplătită la nivel național! Elevul Vasile Alexandru Bodnar din clasa a XI-a a Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte”, calificarea „Tehnician în turism”, a obţinut premiul I la secţiunea dedicată mobilităţilor europene prin proiectele Leonardo da Vinci. Premiul a fost oferit de ministrul Educaţiei, Remus Procopie şi a constat într-o tabletă Samsung Tab 3. Elevul lugojean a desfăşurat un stagiu de pregătire practică timp de 2 săptămâni la Hotelul Leonardo**** din Weimar, Germania alături de alţi 13 colegi, în luna martie a acestui an, în cadrul proiectului au avut loc stagii de pregătire practică în medii economice reale la nivel european pentru elevii de la domeniul „Turism şi alimentaţie”.

„Pot spune că sunt mândru de mine şi de treaba pe care am realizat-o împreună cu colegul meu şi ştiu că ne-am descurcat bine, deoarece, la sfârşit, cel care a fost supraveghetorul nostru ne-a spus, şi nu o să uit niciodată, că am fost „the best team”. Nu cred că aveţi idee cât de mult au însemnat pentru un puştiulică aceste cuvinte!” sunt o parte din cuvintele poveştii de mobilitate a elevului Vasile Alexandru Bodnar.

„Ne-am simţit onoraţi că din 171 de poveşti de mobilitate trimise de diverşi participanţi la mobilităţi europene, povestea elevului nostru a fost cea mai frumoasă! Evenimentul a fost organizat la mare clasă, iar timp de două zile Lugojul şi Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” au fost pe buzele tuturor. Performanţa elevului nostru este o dovadă a succesului proiectelor de mobilităţi Leonardo da Vinci şi a dimensiunii europene pe care învăţământul profesional şi tehnic o poate valorifica”, a declarat prof. Ciprian Blaj, coordonator al proiectului.

În cadrul Galei „Învaţă şi dă mai departe” au mai fost prezentate 24 de proiecte din programele „Învăţare pe tot parcursul vieţii” şi „Tineret în acţiune”, a fost organizată o sesiune plenară cu tema „Proiectele de cooperare finanţate de Uniunea Europeană, instrumente de sprijin al politicilor naţionale de educaţie, formare profesională şi tineret”, fiind susţinute alocuţiuni de către Remus Procopie, ministrul Educaţiei Naţionale, Iulia Deutsch, şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ştefania Duminică, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ioan Augustin, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu

Publicat

în

Clinica Opticline Dr Angelescu a fost întotdeauna alături de pacienții care prezintă afecțiuni oftalmologice, cu servicii de cea mai bună calitate și echipamente performante. În perioada aceasta, până pe data de 30 noiembrie, clinicile Opticline Dr Angelescu oferă prețuri absolut excepționale la cea mai selectă gamă de cristaline, respectiv cele multifocale. Prețurile sunt astfel reduse cu 500 lei/ cristalin, ceea ce înseamnă o reducere totală pentru ambii ochi de 1.000 lei.

Cristalinele multifocale sunt cele mai complexe variante ale implantelor artificiale, utilizabile în rezolvarea chirurgicală a afecțiunilor oftalmologice cum sunt cataracta senilă sau asociată cu anumite vicii de refracție sau defecte refractive extreme. Cristalinele multifocale pot oferi independență parțială sau totală față de ochelari, ceea ce înseamnă că pacientul, de cele mai multe ori, nu va mai resimți nevoia de utilizare a ochelarilor. Parametrii tehnologici moderni alături de performanțele deosebite impun un standard înalt de calitate reflectat într-un grad de satisfacție foarte ridicat al pacientului care optează pentru astfel de implant.

Pacientul poate vedea foarte bine după operație, iar efectul se păstrează pe termen lung, materialele biocompatibile ale acestor cristaline multifocale nu prezintă deteriorări nici după un interval prelungit de la implatare. Avantajul alegerii acestui tip de cristalin este furnizat de posibilitatea reducerii viciului de refracție inițial alături de un grad de independență de ochelari. Operația de schimbare de cristalin este foarte rapidă și nedureroasă. Se realizează cu anestezie locală – sub formă de picături, în regim ambulatoriu – nu necesită spitalizare, iar pacientul poate pleca acasă imediat. De obicei, această operație se efectuează separat la cei doi ochi, la distanță de câteva zile, urmată de un control post-operator a doua zi, la 45 zile și 6 luni.

”Ne dorim să ajutăm cât mai mulți pacienți să vadă din nou bine, iar cristalinele multifocale au capacitatea de a oferi pacienților vedere îmbunătățită la orice distanță, reduc dioptiile, practic scad nevoia de ochelari. Sperăm să venim în întâmpinarea pacienților care prezintă cataractă sau defect refractiv (de dioptrii) mare și astfel să permită unui număr cât mai mare de pacienți să beneficieze de aceste tipuri de intervenții. Ne străduim ca astfel de acțiuni să fie cât mai frecvente, pentru că au fost de fiecare dată foarte bine primite de pacienții noștri”, spune dr. Daniel Angelescu.

În clinicile Opticline Dr Angelescu se realizează anual peste 3.000 de astfel de operații pentru înlocuire cristalin. Adusă pe plan local, încă din anul 2016, Clinica Opticline Dr. Angelescu a reușit în doar 3 ani, să devină un reper în domeniul chirurgiei oftalmologice din țară. Doctorii Angelescu, au deschis clinica din Deva din dorința de a veni în sprijinul pacienților din județul Hunedoara, cu servicii și echipamente performante. Ca urmare a solicitărilor numeroase adresate de către pacienții din zona Văii Jiului, a urmat deschiderea celei de-a doua clinici, la Petroșani. În aceste clinici s-au efectuat, în numai 3 ani, câteva mii de intervenții chirurgicale de cataractă, LASER și retină, realizate cu mult profesionalism și aparatură de ultimă generație, cu o satisfacție și o bucurie uriașă resimțită de către pacienți.

 

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Polițiștii lugojeni, medaliați la Campionatul Național de Judo al MAI

Publicat

în

În perioada 15–18 octombrie a.c., la Căciulata, județul Vâlcea s-a desfăşurat  Campionatului Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 80 de sportivi din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au luat parte la etapa finală a concursului, colegii noștri fiind pe podium la categoriile la care au participat.

În cadrul acestui campionat desfășurat pe categorii de vârstă și greutate, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a fost reprezentat de:

  • Agent de politie Stanciu Nicolae, din cadrul Poliției Municipiului Timișoara a obținut locul II;
  • Agent Heghedus Daniel, din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, a obținut locul III;
  • Agent Șef Adjunct de poliție Bataraga Mihai-Doru din cadrul Poliției Municipiului Timișoara a obținut locul III;
  • Agent Șef de politie Zuzac Claudiu – Sorin din cadrul Poliției Municipiului Lugoj a obținut locul III;
  • Agent Șef Principal de poliție Dejica Dorel din cadrul Poliției Municipiului Lugoj a obținut locul III;
  • Agent de politie Cuzman Ioan Florentin din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, a obținut locul IV;

 

 

 

Citiţi mai departe

Lugoj

De ce s-au oprit brusc lucrările la noua zonă pietonală din Piața „Drăgan” din Lugoj

Publicat

în

Sistare inexplicabilă a lucrărilor de la noua zonă pietonală a Lugojului. De mai bine de o săptămână, lucrările în zonă au fost oprite fără nicio explicație, chiar dacă muncitorii mai aveau de pus cel mult câțiva metri de dale până să finalizeze lucrarea. Oprirea lucrărilor a fost observată de către locuitorii din zonă, care au semnalat fenomenul pe rețelele sociale.

“Aș dori și eu o explicație plauzibilă pentru faptul că de mai bine de o săptămână au sistat lucrările la zona pietonala. Cum să te împiedici pe ultima sută de metri? Pardon, pe ultimii 3 metri pătrați. Ați dat cu palma la rahat”, scrie revoltat Andrei Puținelu pe Facebook.

Lugojeanul a stat de vorbă cu reprezentanții Primăriei Lugoj.

“Aceeași firmă care lucrează acolo pune și bordurile pe Rarău și Mărășești, și ca să poată să asfalteze acolo, s-au mutat pentru câteva zile acolo. După ce termină acolo vor reveni pe centru și vor termina, și așa au termen până în octombrie. Mai au de făcut 10% din lucrare”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Francisc Boldea, primarul orașului Lugoj.

Investiția pentru noua zonă pietonală se ridică la aproape un milion de lei.

sursa foto: Facebook.com

Citiţi mai departe

Cele mai citite