Connect with us

Administrație

Tribunalul a admis insolvența Salprest. Primarul așteaptă opinia juriștilor pentru a decide dacă renunță la serviciile societății

Publicat

în

Tribunalul Timiș a admis cererea de insolvență a Salprest. Societatea, care aparține Consiliului local, a câștigat în urmă cu o lună de zile contractul pentru măturarea străzilor și curățenia în oraș, dezinsecție, deratizare, deszăpezire, curățarea deponeelor ilegale etc.

Meridian 22 S.A. Luhoj

În motivarea depusă la Tribunalul Timiș, Salprest susține faptul că trece printr-un dezechilibru cauzat de lipsa de lichidități.  În momentul de față nu poate plăti datoriile către creditori. Suma datorată de societatea lugojeană se ridica la sfârșitul lunii iulie la 1.575.441.67 de lei.

Salprest a intrat în colaps când a pierdut contractul de ridicarea a deșeurilor de la populație, în favoarea Retimului, veniturile societății scăzând dramatic. Conducerea societății a făcut mai multe restructurări, circa 100 de persoane fiind concediate în mai multe etape. În momentul de față însă, cei aproximativ 40 de angajați nu mai pot face față cerințelor contractului cu Primăria Lugoj. De altfel, primarul Francisc Boldea a declarat deja că în ultimele două săptămâni activitatea celor de la Salprest lasă de dorit, arătând că nu au măturat străzile și nu au menținut curățenia în oraș așa cum ar fi trebuit.

Primarul poate trimite societatea direct în faliment

Situația poate deveni de-a dreptul catastrofală pentru societatea lugojeană, deoarece în contractul semnat cu Primăria Lugoj există un paragraf care ar putea trimite Salprestul direct în faliment.  Una din caluzele contractuale prevede că dacă Salprest intră în reorganizare judiciară sau faliment, contractul se anulează de la sine.

Primarul Francisc Boldea susține că nu a luat o decizie în acest sens și că urmează să se consulte cu juriștii Primăriei. “Nu am discutat încă cu Compartimentul Juridic. Sunt în concediu, după ce se vor întoarce vom analiza situația. Dar Salprest este o societate comercială care aparține Consiliului Local. Ei pot avea contracte și cu alte firme, din care să facă bani. Primăria e un simplu client. Trebuie să muncească dacă vor să câștige bani. Noi nu putem să le dăm bani dacă nu muncesc. Sunt atâtea deponee ilegale în oraș. Dacă le curăță, vor câștiga bani. Sunt multe firme care au nevoie de servicii, de tuns iarba, de curățenie. Trebuie doar să vrea să muncească”, a declarat primarul Boldea, pentru Lugojeanul.ro

Acesta spune că nu s-a analizat încă ce măsuri se vor lua dacă Salprest nu va mai putea să ducă la capăt contractul cu primăria și nu va mai face curat în oraș.

 

 

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

VIDEO Ce răspuns a primit o femeie când a reclamat mizeria din centrul Lugojului

Publicat

în

sursa fotovideo Pika Danila/Facebook

O lugojeancă a postat pe pagina sa de Facebook o filmare cu mizeria din cel mai central punct al Lugojului: Pasajul pietonal Mocioni. Femeia povesteşte şi cum a fost pasată de la Primăria Lugoj, la Salprest şi invers când a reclamat problema.

Meridian 22 S.A. Luhoj

“Buna ziua dragi lugojeni. Aşa arată centrul Lugojului, luni dimineaţa, la ora 11.30. Am sunat la primărie, am relatat problema şi mi s-a spus că este vina Salprestului. Am sunat la Salprest de acolo am primit răspunsul următor: Sunaţi doamnă la primărie, că nu ne-au dat salariile de o lună jumate. Am revenit iar la primărie unde am fost transferată la un alt birou, la care un domn mi-a spus că o să vorbească la Salprest sa rezolve problema. Am să sun la Garda de Mediu, să vedem dacă ne rezolva ei problema. Aşa că, stimaţi cetăţeni plătiţi taxe şi impozite la primărie să stea angajaţii primăriei bine mersi pe bani contribuabililor să ne paseze de la un birou la altul şi problemele se rezolva NU”, a relatat lugojeanca.

Citiţi mai departe

Administrație

Se reabilitează Splaiul Morilor. Se circulă cu dificultate în zona autogării Atlassib

Publicat

în

Au început lucrările pentru reabilitarea Splaiului  Morilor din Lugoj, zona Podul de Fier – Autogara Atlassib.

Meridian 22 S.A. Luhoj

În urmă cu câteva luni, primarul Francisc Boldea promitea că după finalizarea acestui proiect, manifestările din centrul oraşului se vor muta în zona fostului bazar, unde se va amplasa şi o scenă pentru desfăşurarea acestor evenimente.

“Canalizare, apă, asfalt, 200 de parcări, loc pentru desfășurarea evenimentelor, în zona unde a fost cortul pentru piață, lângă Atlassib. Ce a fost anul acesta, de rugă, în centrul orașului, la anul se va ține acolo”, a declarant Francisc Boldea, pentru Lugojeanul

Citiţi mai departe

Administrație

Morții se înmulțesc, abureala rămâne! Autoritățile au uitat de sensul giratoriu de la Intersecția Ucigașă din Lugoj

Publicat

în

Au trecut aproape 3 ani de la o celebră întâlnire care a avut loc la Lugoj, mai exact la drumul care unește centura ocolitoare a orașului cu zona industrială Tapiei. Pe atunci, primarul Boldea, reprezentanți ai poliției lugojene, dar și șefii de la CNAIR și cei ai multinaționalelor din zonă s-au adunat, în fața camerelor de luat vederi, pentru a promite marea cu sarea șoferilor disperați. În intersecție și-au pierdut viețile, de-a lungul anilor, zeci de șoferi.

Meridian 22 S.A. Luhoj

Primăria: asigurăm curentul pentru semafoare

Primăria Lugoj, prin vocea primarului Boldea, se angaja să sprijine montarea în intersecție, până la realizarea unui sens giratoriu, a unor semafoare inteligente. Primăria a fost de acord să suporte costurile electricității, dacă multianționalele se angajau să monteze semafoarele care să le permită muncitorilor să treacă în siguranță de intersecția periculoasă.

“Noi am fost singurii care ne-am ținut de cuvânt. Am tras curent până la stradă acolo, însă cei care s-au angajat să pună semafoarele au fost șefii de la Hella, de la multinaționalele de acolo. Nu a mai zis nimeni nimic. La sensul giratoriu la fel, este drum național și deci e în administrarea CNAIR, nu putem face noi sensul acolo. Au spus că îl fac în 3-4 ani. Trec în jur de 10.000 de mașini pe zi pe acolo, știți și voi câte accidente au fost”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Francisc Boldea.

CNAIR: sens giratoriu în câteva luni

La data întâlnirii din fața blitzurilor aparatelor de fotografiat ale presei, șefii DRDP Timiș promiteau că, prin CNAIR, vor urgenta cazul de la Lugoj și vor construi un sens giratoriu în doar câteva luni. Au trecut aproape trei ani de atunci și instituția nu a realizat nici măcar un marcaj în zonă. Am încercat să obținem un punct de vedere de la DRDP Timiș, subsidiară a CNAIR care ar fi trebuit să construiască sensul din Intersecția Morții. Purtătoarea de cuvânt a instituției este în concediu, iar la numărul pe care ni l-a oferit nu a răspuns nimeni preț de mai bine de o oră.

Multinaționalele: semnalizare inteligentă în intersecție

Șefii multinaționalelor din oraș care își desfășoară activitatea în zona Tapiei au promis că vor amenaja un sistem de semaforizare inteligentă în intersecție, până când cei de la drumuri vor construi sensul giratoriu. La aproape 3 ani de la întâlnire, semafoarele lipsesc cu desăvârșire și accidentele se țin și acum lanț în zonă. Chiar dacă anunță zi de zi că își măresc liniile de producție și produc bunuri de zeci de milioane de dolari pe an la Lugoj, multinaționalele din zonă nu au putut achiziționa până acum semafoarele care ar fi putut salva vieți omenești.

Poliția rutieră: radar “fake” îndreptat spre intersecție

Pentru că au rămas fără soluții și au fost aburiți, la fel ca și restul lugojenilor, de promisiunile autorităților, polițiștii rutieri au decis să amplaseze, mai ales în zilele în care traficul este unul ridicat, un radar fără agenți într-o parcare de lângă intersecție. Astfel, polițiștii speră să domolească vitezele de deplasare ale șoferilor care trec prin zonă. În ultimii 5 ani, peste 50 de evenimente rutiere au avut loc la intersecția centurii cu drumul Tapiei, iar în ultimii 3 ani, 5 persoane au murit în Intersecția Ucigașă.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: