Connect with us

Divertisment

Tradițiile și obiceiurile de iarnă vor fi duse de Ansamblul “Lugojana” la Carnavalul din Tunisia

Publicat

în

 

Ansamblul Folcloric “Lugojana”, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, participă, în perioada 20 – 27 martie, la Yasmmine Hamamet Carnaval 2018 – TUNISIA. Programul primit din partea organizatorilor arată că vor fi prezenți peste 1.000 de artişti din diferite ţări, iar “carele alegorice” mecanice, pe care le întâlnim la toate carnavalurile mari din întreaga lume, nu vor lipsi.

Delegaţia Ansamblului “Lugojana” va fi formată din dansatori și instrumentiști, care vor prezenta momente artistice din repertoriul ansamblului, cât și fragmente din spectacolul Nunta Cornilor (obicei întâlnit în aria etnografică a Văii Almăjului-Bănia), cele patru ritmuri ale dubașilor din Brănești – Timiș și tradiții și obiceiuri de iarna din zonele etnografice, ale Banatului și a Văii Prutului(Huși,Vaslui).

“Aduc mulţumiri colegului coregraf Virgil Solomon, de la Casa de Cultură „Alexandru Giugaru”- Husi, judeţul Vaslui, care mi-a pus la dispoziție recuzita necesară pentru buna prezență a ansamblului nostru, la manifestarea sus amintită.”, a declarat Puiu Munteanu, coregraful Ansamblului Folcloric “Lugojana”.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Divertisment

Mircea Vintilă vine la Lugoj cu un concert extraordinar

Publicat

în

Mircea vintila

Mircea Vintilă

Lugojenii sunt aşteptaţi la Teatrul Municipal ” Traian Grozavescu” din Lugoj, joi, 19 aprilie 2018, de la ora 19:00, la un concert extraordinar al cunoscutului câtăreţ de folk Mircea Vintilă.

Alături de acesta vor mai urca pe scenă Daniel Juleanu şi soprana Maria Nicoleta Brola.

Spectacolul va fi prezentat de Vasile Gondoci. Biletele se pot cumpăra de la casieria Teatrului ” Traian Grozavescu” şi costă 30 de lei. Programul acesteia este de luni până sâmbătă, între orele 15.00-18.00.

Citiţi mai departe

Cultură

Slujbă de sfinţire a apei în cartierul lugojean Cotu Mic

Publicat

în

Parohia “Sfântul Ioan Botezătorul” Lugoj-Cotu Mic îi invită pe lugojeni, în data de 13 aprilie, 2018, de la orele 16.30, la Troiţa Cotu Mic,  cu ocazia Slujbei de Sfinţire a Apei “Aghiasma Mică”.

Binecuvântarea  şi  Sfinţirea Apei vor  fi  oficiate  de  către un  sobor  de  preoţi  şi  corul  bisericesc.

După încheierea slujbei va avea loc un spectacol folcloric. Manifestările artistice vor fi susţinute de Ansamblul Lugojana, formaţia Titel Brestoviceanu, soliştii: Toni Bagiu, Andra David şi Denisa Lupulescu.

Citiţi mai departe

Divertisment

Expoziţie de caricatură a lui Radu Clețiu, la English Pub

Publicat

în

Joi, 5 aprilie, de la ora 19 la English Pub va fi vernisată expoziția de caricatură a artistului timișorean Radu Clețiu.

Membru onorific al grupului CreARTiv3, timişoreanul are o experienţă în domeniu de peste 30 de ani. A debutat la doar 17 ani în revista „Urzica”.

A pus bazele revistei de caricaturi „Strada”, care timp de 6 ani, a circulat ca şi supliment al cotidianului „Renaşterea Bănăţeană”. În aceasta a avut timp de mai mulți ani serialul de benzi desenate “Hominid”.

Record în caricatură

A ilustrat numeroase volume de scrieri şi este realizatorul a cinci cărţi de colorat pentru copii. În anul 2005 la Salonul Internaţional de Caricatură din Saint Just Le Martel, a doborât recordul pentru cel mai rapid caricaturist portretist. A relizat 137 caricaturi într-o singură oră.

Evenimentul de joi va cuprinde și un recital Tania Ionescu și Eduard Argălaș.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: