Connect with us

Actualitate

Terenul pe care Dedeman vrea să construiască magazinul de la Lugoj este revendicat de urmaşii familiei Muschong

Publicat

în

FOTO Arhiva

Unul dintre motivele pentru care investiţia fraţilor Pavăl întârzie la Lugoj ar putea fi chiar situaţia incertă a terenului pe care doresc aceștia să construiască magazinul Dedeman. Suprafaţa respectivă, dar şi alte terenuri pe care se află fabricile de pe strada Timişoarei, sunt revendicate de către urmaşii familiei Muschong încă din anul 2001.

PNL Lugoj

Acvilian Belinţan, reprezentantul strănepoatelor marelui industriaş, a declarat pentru Lugojeanul.ro că această revendicare nu ar trebui să-i încurce pe patronii Dedeman. Urmaşii familiei Muschong au fost de acord să fie despăgubiţi pentru teren.

“Noi nu îi încurcăm cu nimic pe cei de la Dedeman. Solicitarea e din 2001. Atunci familia Muschong a cerut terenul în natură. La momentul respectiv, notificarea a fost depusă la AVAS, care ne-a comunicat că nu se poate în natură, pentru că există o societate comercială care s-a intabulat şi vom primi despăgubiri. În 2002 s-au vândut acţiunile societăţii, de la stat la privat, iar dosarul nu a mai fost finalizat de AVAS. Solicitarea e valabilă şi în prezent, nu s-a renunţat la teren.  Sunt două solicitări: una în natură, una pentru despăgubiri în echivalent. Eu am discutat cu avocaţii lor, şi de la Lugomet, şi de la Dedeman, care au întrebat dacă doamnele, care sunt urmaşele lui Muschong, ar vrea să dea o declaraţie că îi lasă să construiască. Că nu au pretenţii! Am discutat cu familia Muschong şi, în principiu, au fost de acord. Însă de acum trei ani nu ne-a mai contactat nimeni”, a declarat Acvilian Belinţan, reprezentantul urmaşilor familiei Muschong.

În urmă cu trei ani, fostul patron al Lugomet a anunţat că s-a înţeles cu cei de la Dedeman pentru terenul pe care se afla o parte din fosta fabrică. Deşi lucrările pentru ridicarea magazinului ar fi trebuit să înceapă încă din aceea perioadă, până acum nu s-a întâmplat nimic.

Citiţi mai departe
Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bun de te lingi pe degete! Oferta de Paști de la Catering Octavian

Publicat

în


Un meniu bun de te lingi pe degete! Așa s-ar putea descrie oferta de Paști de la Catering Octavian. Ca în fiecare an, firma de catering cea mai cunoscută din Lugoj a pregătit un meniu deosebit pentru masa de duminică.

PNL Lugoj

Clienții vor putea degusta preparatele gătite cu pasiune, ca la mama acasă, la un preț rezonabil. Cei care vor să pună pe masa de paști toate preparatele tradiționale, dar să nu depună niciun efort, nu trebuie decât să sune la Catering Octavian și să comande un meniu de sărbătoare.

Meniul pentru masa de Paști conține următoarele preparate:

-ciorbă de miel (două porții);
-friptură de miel 400 de grame;
-garnitură de cartofi 200 de grame;
-drob de miel 5 felii;
-sarmale 8 bucăți;
-ouă roșii 4 bucăți;
-o tavă prăjitură (16 bucăți);
-un cozonac

Toate aceste produse vă vor fi livrate la domiciliu pentru Paști la prețul de 120 de lei. Pentru comenzi, puteți suna oricând la numerele de telefon 0737 324 010 sau 0736 391 574.

Citiţi mai departe

Actualitate

Se redeschide Hanul Ana Lugojana, localul ajuns celebru datorită clătitelor bănățene

Publicat

în

han ana lugojana
Unul dintre restaurantele legendare ale Lugojului și Banatului se redeschide în acest weekend pentru clienți. Este vorba despre Hanul Ana Lugojana. După o perioadă de inactivitate, hanul își redeschide porțile pentru fanii mâncărurilor tradiționale și a clătitelor.

PNL Lugoj

Clătitele cu brânză, stafide și spumă de ouă, denumite și clătite bănățene, sunt cel mai cunoscut preparat al hanului. Localul, aflat la ieșirea din Lugoj spre Făget, lângă pădurea cu același nume, a atras de-a lungul timpului zeci de mii de vizitatori din toată lumea.

Redeschiderea localului Hanul Ana Lugojana are loc vineri, 19 aprilie, începând cu orele 13:00 la prânz. Patronii restaurantului își așteaptă clientela cu preparate noi, coaste, ceafă, burgeri de vită și vegetali, aripioare și, bineînțeles, tradiționalele clătite bănățene.

Citiţi mai departe

Actualitate

Imaginea zilei la Lugoj: Semnul Las Vegas, deasupra unei săli de jocuri

Publicat

în

la Lugoj
Este imaginea zilei la Lugoj. Celebrul semn al orașului Las Vegas a apărut deasupra unei noi săli de jocuri din oraș. Pancarta pe care cu toții am văzut-o în filmele despre orașul american a atras privirile curioșilor. Fotografiile postate pe rețelele sociale au primit aprecieri și comentarii din partea celor care au fost surprinși de semnul ales de patronii sălii de jocuri.

PNL Lugoj

Semnul luminos a fost montat de curând pe strada pietonală Alexandru Mocioni. Acesta seamănă aproape perfect cu cel de la intrarea în “Orașul Jocurilor de Noroc” din SUA. O altă sală de jocuri urmează să fie deschisă la doi pași de primărie, acolo unde până nu demult funcționa Librăria Ursu, fostă “Cornelia Drăgan”.

Există peste 20 de săli de jocuri și case de pariuri la Lugoj. În urmă cu două luni, o angajată a unei asemenea săli a fugit cu încasările. Tânăra a furat în jur de 90.000 de lei din casieria sălii de păcănele, situată pe strada Ion Huniade din municipiul de pe Timiș.

Citiţi mai departe

Cele mai citite

%d blogeri au apreciat: